Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukční deska - jak se v nich orientovat?

Od: danielson odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

rad bych si koupil Indukční desku na vaření nevím ale čeho se mám chytit na co se mám zaměřit jaké hodnoty apod.

Cenově mohu do 13.000 Kč +-

Mohl by někdo poradit? Jakou značku na co se dívat, při výběru

Děkuji moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tie, ktore by som doporucil, aeg, elektrolux, siemens, zacinaju pri vysse dvojnasobku zmienenej sumy. Vo Vami udanej sume, by som sa vyhol candy, zelmer a baumatic. Zobral by som nieco od fagor, alebo whirlpool. S kovovym ramcekom, po celom obvode.

marco*

vubec bych se nedíval na sebe lepší značku,stačí nějakou evropskou,indukční desky i obyčejný vyrábí pouze dvě firmy,pokud se podíváte na desky tak na horním levém nebo pravém horním rohu je napsáno K nebo SHOTKERAN,vyrábí spodek desky a vrch si každý výrobce udělá sám,rámeček dokola,po straně,dotykové nebo starší modely s knoflíky,pak duo zona atd opičárny.

ency*
hodnocení

0x

Vybírat je nutné také z hlediska možnosti připojení na el. proud. Jsou desky na 400V a na 230V, záleží tedy na tom co máte k dispozici.

cepagis*
hodnocení

0x

Jak říká kolega, je důležité si uvědomit, jaké je k dispozici napětí, zda pouze 230 nebo i 400V. V rodinných domech většinou 400V je, takže se vždy do kuchyně přitáhnout i svépomocí. V paneláku to lze sice taky, 3fáze bývají v elektrostoupačkách, ale rozhodně už to něco stojí. Už jen proto, že potřebujete zcela nový přívod z chodby až do kuchyně, nový jistič a přikupovat ampéry... Já bych to velmi hrubě odhadnul na cca 10tis. Kč. Loni jsme řešili něco podobného, nakonec jsme to vyřešili koupí dvouplotýnkové indukční desky MORA - je na 230V, levnější a v době MW trub a rychlovarných konvic už se 4 plotýnky stejně v malém bytě neuživí.

danielson
hodnocení

Připojení mám na 400V musel jsem navýšit o nějký ten ampér. Měl jsem typ na Whirpool nebo Fagor ty se pohybují kolem 10 ticís +

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]