Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná jsem dotaz neumístila správně, ale nakonec zahrada je i moje domácnost. Něco se mi při sekání dostalo pod nůž a od té chvíle má trošku divný zvuk. Taky mám dojem, že se snížila, div že nedře zem. Tak už ji mám na operačním ponku a začala bych výměnou nože. Ten mám, ale nevím si rady s demontáží původního. Z návodu to není patrné, ale mám pocit, že to co vidím je plastová krytka matky, protože klíč by prokluzoval. Potřebovala bych to ale vědět jistě, abych věděla, jak brutálně s tím mohu zacházet, snadno to odstranit nelze. Nastavení koleček a tím i výška sekání je z návodu nejasné, jeden obrázek tam dokonce chybí. S tím jdu hrát teď, nůž ještě musí chvíli počkat. Typ sekačky je E 32 z roku 1995. Moc děkuji. Patronka
doplněno 11.07.11 17:51:Je to celý střed včetně osazení kolem z jednoho kusu plastu. Ta drážka tam původně nebyla, já jsem zkoušela opatrně pilkou na železo, jestli nenarazím na kov, ale zatím nic. Jo a s výškou koleček nic dělat nemusím, nůž se nalomil a ohnul směrem dolů, takže skutečně vyorával brázdu.
vypadá to, že ten šroub je celoplastový i s osazením, zkusil bych malý vrtáka a středem vrtnout, jestli není ukryta ocel uvnitř,ale pochubuji, že tam bude. pak tedy vzít sikovky a nějak chytit a otočit. každopádně bych tam tuhle hrůzu nevracel, protože to je prasečina a sehnal bych šroub ocelový. asi bude mít jiné stoupání závitu,ale uvidíte.
Je to skutečně šroub a ne matka jak jsem si já myslela. Vrtáčkem jsem to zkusila, po chvíli šly kovové špony, tak jsem aspoň věděla, že to není jen plast a zničit to taky nesmím. Nešlo to stranovým ani očkovým klíčem, v sikách se to taky udržet nedalo, tak nakonec posloužil Herkules 1½". Tam je dlouhá páka a ostré zuby se zakously. Má to metrický závit M8, ale vymyslet to musel úplnej debil, protože doporučují brousit před každou sezónou. Zatím musí ještě chvíli sloužit, ale až se dostanu do civilizace, začnu shánět něco lepšího. Díky. Patronka
Zbytečně se čertíte, Patronko Lautr stejné uchycení nože má i moje sekačka MTD - rok výroby bude přibližně stejný. Ale já jsem nikdy neměl nejmenší problém šroub povolit. Je však pravda, že nůž tak jednou do měsíce přebrušuji, protože považuji za vhodnější nůž jen zlehka přejet na pomaluběžném kotouči pod vodou, než pak pracně brousit s velkým úběrem materiálu nůž tupý jako motyka. A každopádně se mi lepší seká s ostrým nožem. Jinak ten šroub jsem hned při první demontáži namazal grafitovou vazelínou a opravdu jsem na něj nikdy nebral nic jiného měž běžný stranový klíč.
Promone, já se nečertím, já to jenom nechápu, určitě by se dalo vymyslet lepší uchycení. Údajně měl být u sekačky trubkový klíč, ale nic takového jsem tu nenašla a já mám největší 17. Je ale moje ostuda, že jsem to povolovala vůbec poprvé, protože sekám nedobrovolně, ale holt nejsou lidi. Taky poprvé jsem se na ten nůž podívala, motyka je proti tomu břitva. Ještě promyslím, co s tím udělám dál, určitě koupím náhradní nůž a zatím to pustím z hlavy. Na broušení nářadí jsem taky mívala lidi...Škoda, že ta žárovka nebliká, to by se mimoc líbilo. Dobrou noc. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.