Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SD karta San Disk 2GB

Od: petr21* odpovědí: 7 změna:
Zdravím,pobere mi minolta Z3 tuto kartu. Píše mi to "unable to use card"

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bojím, že tudy cesta nevede. Je několikero možností jak se HW vypořádá s kartou nad 1GB.
- vezme ji v pohodě
- dokáže použít jen 1GB a zbytek pro něj neexistuje
- odmítne ji - což je váš případ.

Pokud neexistuje nějaká možnost sehnání novějšího firmwaru pro foťák je zbytečné se s kartou trápit. Věřím, že ji máte vyzkoušenou v něčem jiném, že je OK a karty s menší velikostí vám fungují bez problémů.

petr21*
hodnocení

dnes jsem ji koupil,mam v tom jinak tu sanou ale 256,ta funguje bez problému.někdo říká,že se má zformátovat,ale nepustí mě to do menu

tomu neverim, pryc jsou doby, kdy se dalo koupit neco nezformatovaneho.. at uz diskety, disky ci pametove karty. Od vyrobce uz chodi zformatovane a s tim vyrobci fotaku uz musi pocitat. Je jasne, ze v prubehu pouzivani se formatovani obcas hodi, ale to jen jako oprava ne jako start.

Myslim, ze jedine novejsi firmware (pokud existuje) nebo mas holt smulu. 1GB karta by ti urcite fungovala. Tenhle problem zda 1GB nebo risknout 2GB se obcas probira na forech. Nejlepe je patrat v manualu pred koupi nebo zjistit, zda to nekomu v tom samem beha.

petr21*
hodnocení

A MYSLÍŠ,ŽE BY TOHLE MOHLO BÝT ONO? download2.konicaminoltaeu/...

že váháš, to je přesně ono. Jak je vidět podobný problém trápil očividně více lidí, že to opravili! :)
petr21*
hodnocení

zítra dám vědět,jak to dopadlo.Dnes mám jiný program.

hefe
hodnocení

Minolta Z3 podporuje pouze 1 GB kartu.

Karta 2 GB funguje! Z netu jsem stáhl firmwali 1.03 a nainstaloval do přístroje.Výsledek-

-vejde se na ní 2 000 fotek nebo přes dvě hodiny videa*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]