Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Max. nabíjecí proud

Od: blesk1996 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jakým max. proudem můžu nabíjet nosram 1800mAh 7,2V chci si koupit nabíječku na autobaterku která dává 2A ublíží jí to nebo spíš zmenší jí to kapacitu hodně rychle? Všude se dočítám že se může baterka max. nabíjet proudem o její kapacitě. nabíječka: va-models.com/... dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tato baterka je Li-Pol, nabíječkou na autobaterie jí nabíjet nelze. Li-Pol články se musí nabíjet 3,6V-4,2V na článek, to znamená, že v tomto případě se musí nabíjet do 8,4V na článek. pokud jí lze nabíjet proudem odpovídajícím kapacitě, tak těch 1800mA by se také nemělo překročit, ale tak velké prody jí samozřejmě zmenšují životnost. Je lepší nabíjet proudy menšími.

blesk1996
hodnocení

Ne, není je to niCd baterka 6 článková a hodně to ubírá kapacitu? Nebo spíš cykly?

blesk1996
hodnocení

Jé já to špatně napsal, ta nabíječka je určená na niCD pack ale že funguje na autobaterku jako že je na 12V místo 230V na to bych nabíječku na autobaterky nedal :)

Ono je to jedno z druhým .- životnost je braná jako počet cyklů do poklesu kapacity na nějakou úroveň. V dnešní době si články nechají hodně líbit a s tím poklesem to nebude tak kritické. Záleží na tom co je důležitější - šetřit čas nebo šetřit baterky.

hodnocení

0x

Vámi uvedenou nabíječkou nelze, ta dobíjí podle delta V chrakteristiky ( pro Ni-MH). Váš aku potřebuje nabíječku na konečné napětí jak píše bmbx.

uvedená baterka je údajně poskládaná z Ni-Cd a ty se také nabíjejí pomocí delta U i když trochu strmější. Ale teď mne napadá, že sériové spojení článků není zrovna vhodné nabíjet touhle metodou.

blesk1996
hodnocení

Já se spletl jsou to nimh ale u tý nabíječky je napsaný že to nabíjí i nicd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]