Nejste přihlášen/a.
Dobý den,jsem tu poprvé a velice Vás prosím o radu! Mám televizi Sharp Aquos LC-32 D65E a po vypnutí analogového vysílání, mi nejdou naladit digitální programy.Před vypnutím jsem sledovala CT1,CT2,CT24,CT4 digitalně a ostatni programy Prima a Nova v analogu.Nyni po zadani automatického laděni nejde naladit žádný program,přitom sousedům to jde bez problémů.Sledují programy CT,Nova,Prima,Prima cool,Barandov v digitálu.Jdou naladit jen analogové.Prosím o radu,kde se stala chyba.Děkuji.
Bydlíš v paneláku nebo v domečku? Jinak po spuštění automatickýho ladění digitálních signálů to musí naladit. Pokud ne signál tam není a je otázka proč tam není a to se z těch pár řádků co jsi napsala nedá říci.
Bydlím v panelovem domě.Sousedům digitální programy naladit jdou,takže signál být musí.V nabídce digi programů se sice objeví,ale nejdou pustit,vzdy se zobrazí tabulka"nyní není vysílání".Dosud naladěné programy CT v nabídce nejsou.
Zopakujme si ,prosím,fakta. Pokud je televizor analogový,musí se používat set top box.Ten je připojen do televizoru ze set top boxu silným kabelem SCART.Do set top boxu jde signál ze zásuvky STA bílým koaxiálním kabelem.Pokud je vše takto bezpečně propojeno,musí se signál dát naladit.Pokud není porucha ve společné anténě,což musí zajistit správce domu.Analogově se už nic nenaladí,je vše vypnuto.Provizorně lze použít drát,který se vsune do konce připojovacího kabelu asi tak 60 cm dlouhý.Zafixuje se lepenkou,aby byl zajištěn kontakt.
JABRAKA
Tenhle typ TV Sharp má hybridní tuner analog/DVB-T - pokud je v pořádku, musí naladit i digitální kanály. Zkusil bych tuhle TV u sousedů, nebo obráceně, sousedovu TV u vás - podle toho, která se bude lépe přenášet. Jinak bych zkusil bych znovu spustit ladění.
Hezký den, vyzkoušela jsem svoji TV u sousedů a bohužel nic,takže závada bude v TV. Děkji Všem za rady a přeji,krásný sluníčkový den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.