Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si digitalni-album.cz/... máte někdo s ním zkušenosti? Pořád se mi místo některých fotografií zobrazují otazníky. Fotky jsou focené stejným fotoaparátem... Děkuji. Chtěla jsem aktualizovat firmware, ale po připojení ALBA k PC se mi v záhlaví Menu nezobrazuje NASTAVENÍ... Poradíte mi někdo? Díky.
Pošlete ho na servis. Firmu ALBUM a její závazky převzala společnost Jablotron. Takže to pošlete na servis k nim, a nebo zkuste zavolat na jejich technickou podporu. Možná Vám poradí na dálku. Otazníky při zobrazení některých foto u tohoto albumu, bývají způsobeny při pokusu o zobrazení novějšího formátu JPEG obrázku, který ALBUM neumí. Nejsem si jistý, ale má snad označeni JPEG2000. Ale pokud Vám to zlobí při zobrazování stejných obrázků z jednoho foťáku, tak bych to spíš viděl na servis. Oni Vám udělají upgrade FW. Přesvědčte se, že ty Vaše foto z Vašeho foťáku jsou opravdu stejné, že jste mezitím nezměnili nastavení fotoaparátu - typ výst. souboru apod.
Pozor. Tenhle fotorámeček, by neměl být použit k zálohování, ale jen k prohlížení fotek. Radím zálohovat fotky jinde na jiném médiu(CD,DVD, HDD v počítači apod.
Děkuji Vám za odpověď, pátrala jsem i na jiných Diskuzích, zkoušela - a představte si - chyba byla v tom, že fotím na největší možný formát a fotky zmenšuji v RESAMPLERU. Zřejmě se s ním ALBUM "nesnáší". Fotky z karty mi promítne bez jediného otazníku. Ze zmenšených ani jednu, samý otazník. Zajímavé je, že když tu zmenšenou fotku znovu upravím ( ve Photofiltre - zaostřím, upravím kontrast,... ), tak mi ALBUM tu fotku krásně zobrazí...
No on ten Resampler(neznám ho, tak jen tipuji) asi nejen změní rozlišení, ale i ukládá v jiném formátu, než rámeček umí. No a ten Photofiltr z toho udělá zase klasický JPG.
Jedna rada: Nestahujte, pokud nemusíte rovnou do rámečku. Zazálohujte fotky z foťáku nejdřív do počítače, a teprve potom si hrajte s fotorámečkem.
Není to formátem, já mám minitiskárnu Canon Selphy na fotografie 10x15 a pokud jí napojím přímo na foťák tak je vše OK, pokud do ní strčím karu z foťáku, tak je vše OK. Pokud na kartě bude jediná fotka, kterou otevřu a bez úprav opět uložím, zobrazí jí tiskárna na displayi jako otazník a odmítne jí tisknout, pokud tu samou kartu vložím do mobilu a mobil připojím k tiskárně tak zase není problém. Už jsem kolem toho udělal mnoho "výzkumů" a tiskárna si staví hlavu. Štve mě to protože při tisku z karty, nabízí víc možností, než při tisku pomocí Pict-Bridge z foťáku nebo mobilu. Tam jsou možnosti přesunuté na ten mobil, nebo foťák - tiskárna je v tomto případě pasivní. Od začátku až do konce se jedná o JPG...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.