Nejste přihlášen/a.
Chci si koupi kvalitni sluchatka ale ne moc draha co si myslite o těchto model Koss HQ/1 (diky)
Jestli se ti líbí tak si je kup, co chceš víc slyšet? Jinak doživotní záruka je pěkný chyták
Určitě se najde někdo kdo má špatnou a někdo kdo má dobrou a co pak s tím? Mně třeba firma KOSS zklamala, dost rychle mi u sluchátek odešel kabel - byl to sice jiný model, ale stalo se to u dvou kusů a u dvou různých uživatelů, takže žádná náhoda
no ale mužeš udělat analizu pokud budeš mit 100% negativni tak to asi cenu nema a kdybych to měl brat jako ty tak bych si už nikdy nekoupil sluchatka protože mě sklamali sluchatka kteri jsem měl jen pul roku Beyerdynamic DT 880 PRO cena byla 6400kč a vypověděli službu dodnes nevim co snima je proste prestaly hrat skousel jsem je posilat na opravu ale zahada mě jde jen o to jaka je to kvalita abych je za 14dni nevihazoval
No mne trochu zaráží, že mají zvláštní napájení na to aby dokázaly "megabasy" a při tom začínají na 20Hz - to není žádný zázrak
to je velicedobry postřech ale frekveci lidi slyši zhruba 20hz-20khz ještě tak možna 16 ale to věkem jde do haj...
To je sice pravda, ale ten rozdíl tam vždy bude zřejmý - mám to vyzkoušené. Mám sluchátka co maj udávaných 6Hz a na těch basech to znát je .
Jde o to, že ty krajní meze sou udávané už při určitém poklesu úrovně, pokud mají sluchátka udaný krajní kmitočet už za hranicí slyšitelnosti, tak je jistota, že ty slišitelné jsou ještě na dostatečné úrovni.
Nehledě na to, že na kvalitním poslechu jsou i důležité zvuky, které jsou mimo rozsah slyšitelnosti, proto třeba CD se nikdy nevrovná ani vyrovnat nemůže vinilové gramodesce.
osobně taky dávám gramodeskám přednost, když mám možnost, ale nejde mi do hlavy proč jsou důležité zvuky mimo rozsah slyšitelnosti, když nějakých 10 Hz Vám stejně reproduktor nezahraje, jen vidíte chvění membrány. Podobné u horního pásma, 19 kHz ještě slyším, u 20 se už ztrácím (reproduktory to zahrají, i když pustím 25 kHz tak kočka na to reaguje). Jen stále nemůžu pochopit proč jsou tyto "zvuky", které neslyším důležité.
Jinak k otázce, sluchátek od KOSS bych se nebál, sice už to není co bývalo, ale za tuto cenu budou hrát velmi slušně. Na nějké subwoofery bych se vykašlal, osobně doma žádné nemám, mám jen dvoupásmovou stereo sestavu TESLA ARS 9206 a zvuk je nádherný a mnohem čistější než u nějakých PC reproduktorů se subwooferem.
Tak znovu - pokud mám u něčeho psáno třeba 10Hz tak mi to zaručuje, že dejmetomu těch slyšítelných 20-25Hz už není z nějakým poklesem. Mnoho lidí si myslí, že když mám někde udáno 20-20 000Hz, tak že to to zařízení přehraje, ale to není pravda ty hraniční kmitočty už mají pokles úrovně. Prostě kdo není hluchý a neposlouchá muziku z reproduktoru mobilu tak to prostě slyší ten rozdíl. O počítačových bedýnkách se subwoferem nemluvím to je taky hanebnost.
A jestlipak víte v čem je zásadní rozdíl mezi vinilem a CD v kvalitě?
doplněno 01.07.11 00:45:mikihans:
ty mezní zvuky samy o sobě nejsou k ničemu a je hezké, že tvoje kočka na ně reaguje . Ale když chybí v celém spektru tak ten rozdíl tam prostě je a můžeš dumat proč to tak je
Rozdíl mezi vinylem a CD vidím v tom že vinyl nese původní nekomprimovanou analogovou nahrávku, zatímco CD nese zvuk v digitální podobě prohnaný pulzně-kódovou modulací a díky vzorkování a kvantování se nějaké to zkreslení a nedokonalost projeví. Nebo se pletu?
PCM není komprimovaná, problém je jen v nedostatečném vzorkování pro audio záznam, 44 000 vzorků za sekundu pro 20 000Hz horního mezního kmitočtu je opravdu málo. Ze dvou vzorků se obnovit původní pruběh analogového signálu opravdu nedá. Kdyby se využila dnešní kapacita 12cm koleček jako je DVD nebo Blue ray tak by šlo přistejné době záznamu navzorkovat podstatně podrobněji a záznam byl monohem věrohodnější. Na dvouvrstvé DVD by se věšel audozáznam, který by měl horní kmitočty vzorkované 24 vzorky na jednu půlvlnu a to už je sakra rozdíl. ALE KDO BY O TO MĚL DNES ZÁJEM?
Bylo by to pěkné, ale stejně by se to nechytlo v době kdy opravdoví posluchači mají CD nebo desky a tomu zbytku (většině) stačí mp3 se vzorkovacím kmitočtem 22 kHz a někteří to zkreslení ani nepoznají...
Píše se ke sluchátkům : Jejich předností je ovšem vibrační měnič pro "fyzický" zážitek z dynamických basů. K jeho činnosti je ovšem třeba do sluchátek vložit dvojici AAA baterií (nejsou součástí balení). Bez baterií HQ/1 fungují jako běžná sluchátka.
Takže sluchátka mají vibrátor na baterie, aby se třepala na hlavě a ne na zdůraznění basů. Pokud se to tazateli bude líbit, proti gustu ...
Třepala hlava? Kostí kolem ucha se také vnímají zvuky, jura2 byl si někdy na vyšetřní sluchu? Pokud se provádí komplexní vyšetření frekvenčního rozsahu sluchu, tak mimo jiné se za ucho přikládá vibrátor, který vybruje vyšetřovanou frekvenci - to bude nejspíš něco podobného.
Možná to bude na sluch i zdravější, než to prát rovnou na ušní bubínek.
No, asi jsem použil přehnaná slova. Tohle je pro mne novinka. Vím, používají se i vibratory pod autosedačku, kde se poslouchá asi jiným orgánem. Já i když mám rád hlasitou hudbu, tak si zajedu za bratrancem - audiofilem a posloucháme jeho archiv gramodesek, kde je slyšet barva tónu, hloubka prostoru ...
No jo no, jak jsem psal výše, kdyby CD měla vyšší vzorkovací kmitočet, což by dněšní média pobrala bez změny rozměru, tak by to taky balo u něčem jiném. No a ty "ultrabasy" (nebo přesněji infrakmitočty) samozřejmě vnímá celé tělo, ale tam bych si už nebyl úplně jistý, že to ničemu neškodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.