Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám zesilovač RFT SV 3938 mam k němu 2 reproduktory a první hraje o hodně hlasitěji než druhý, když obrátim zapojení tak zase druhý hraje hlasitějji než první. Nevíte čím to je a jak to spravit?
Důvody můžou být různé, co do toho pouštíte za signál, v jakém stavu je potenciometr hlasitosti, ovládání stereovyvážení, ta strana co hraje slabě, hraje čistě - nezkresleně? Chce to víc informací...
Stereo vyvážení je na středu tedy by měly hrát obě stejně. Hlasitost mam na 5ce zvuk do toho pouštím ze stereo CD přehrávače s tímto výstupem cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cinch.jpg a přechodkou na tříkolík img2.odklepnuto.c/... .
Kabely jsem spojil takto : bílí - bílí, červený - červený, 2x bezbarvý - 1x bezbarvý
Osobně si myslím, že jste se dopustil chybky. Pro stereo se používá pětikolík. 2 kolíky od středního na jednu stranu je vstup a na druhou stranu výstup. Vy máte tedy zapojen jeden kanál správně do vstupu a druhý kanál do výstupu. Ten kanál do výstupu samozřejmě do zesilovače proleze, ale jinou cestou proto hraje slabě. Pořiďte si pětikolík a přepojte to.
Mam pětikolík - červená, žlutá, zelená, hnědá a bezbarvá. Je to ze staré klávesnice ale mislím že postačí jako provizorní můžete mi teda poradit schéma. Děkuji.
Máte, čim "prozvonit" co kam vede? Jak ty barvy jsou zapojené na kolíky netuším. Pokusím se najít taky starou klávesnicovou šňůru. Ale můžete to propojit zkusmo, tím se nedá nic zkazit, bezbarvá bude pravděpodobně střední kolík, tak ta by mohla být jasná a zbytek zkuste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.