Nejste přihlášen/a.
Poradte nekdo prosim, jak se da nalisovat konektor viz obrazek a kde jej koupit. Na obrazku je original, kablik k ventilatoru.
Hledal jsem vsude mozne, ale nenasel ani zminku, ani v ruznych obchodech s elektro soucastkama mi nebyli schopni pomoci.
Ze by PORADTE.CZ?
![]()

2x
Vyrobit přesně to,co máš na obrázku,není v možnostech domácích prací.Doporučil bych asi použít na kablíky samostatné dutinky,naletované na přívodní vodiče.Ty by byly bužírkou - izolační trubičkou ochráněny a nasazovaly by se na kolíčky přívodů do ventilátoru.
Snad se ti povede akci dokončit!
JABRAKA
0x
Řekl bych, že po zasunutí drží drát perko, něco podobného je i na silnoproud, z jedné strany šroubek, z druhé perko. Nebo na počítačové šrotiště.
Drát je zalisován do plechové dutinky, ta má na sobě zobáček za který drží v plastu. Odmáčknutím zobáčku špendlíkem, lze dutinku z plastu vyjmout ![]()
Díky za všechny odpovědi, i když jsou některé extrémní, z každé z nich by šlo něco použít ![]()
Trochu jsem pak ještě gugloval a nejaka firma prodavá už nalisované s kouskem drátku a kus stojí 50 kč, což není málo!
Čekal jsem, že koupím kleště za 800 a konektory s dutinkama v řádu korun, ale opak je pravdou. Jelikož ventilátory vyměnuji, zůstanu u varianty odstřihnout konektor, napájet ventilátor nový a zaizolovat...
Díky všem!
Jak jsem psal, že jde špendlíkem dutinka odjistit a vytáhnout, tak se dá rozevřít v místě kde je zalisován drát a nový drát pak připájet a dutinku zase zasunout do plastu. Je to pracnější, ale rozhodně to líp vypadá, než někde to ucvaknout napojit a zaizolovat - já osobně mám rád čistou a pěknou práci
.
No proto nezbývá než letovat a pájet ![]()
Oni na to ani kleště neexistují, ten "vehement" čím se dělají takové titěrné plechové spoje jako kleště vůbec nevypadá ![]()
On ten "vehement" se všeobecně i mezi obchodníky s nástroji nazývá krimpovací kleště. A že to jako kleště nevypadá? Budem se tu bavit o tom co ještě nazývat kleště a co už ne? To snad ne. To sem asi nepatří.
No krimpovacích kleští mám k dispozici opravdu "hafo" a profesionálních, to se s tím co je v obchodní síti nedá srovnat a ten "vehement" vypadá tak, že by těžko někdo uhodl k čemu to slouží
. Omlouvám se, že jsem si dovolil poznámku "která sem nepatří"
On ten "vehement" se těžko mezi obchodníky bude nazývat krimpovací kleště, když to nikde není k mání ![]()
![]()
No když se ti povede sehnat ruční lisovací nástroj na tyhle dutinky, o kterých je tu od začátku řeč, tak si myslím, že se domluvíme, a naše firma ho od tebe koupí. My už ho sháníme asi tři roky. A ani AMP ani Ťamani ho nemají. Ťamani používají na výrobu kabeláží nástroj pro seriovou výrobu, který je naprosto nevhodný pro ruční výrobu. Když potřebuješ udělat jeden dva konektory.
- Lisovací spojky a kleště
- Lisovací kleště na cu tvarovky
- Jak používat lisovací kleště?
- Spojení kabelů bez možnosti přístupu
- Lisovací spojka
- Jak nastavit přerušený elektrický kabel
- Kleště Al-Pex
- Zapojení vypínače se stop tlačítkem
- Jaké kleště pro tyto elektro lisovací spojky na CYKY
- Zakončovací dutinky
- Izolace faston konektoru?
- Čím odizolovat kabely
- Lisovací kleště pro 6 a větší dutinky
- Oprava konektoru u baterie co s tim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.