Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systém lisování konektorů

Od: shpell odpovědí: 18 změna:

Poradte nekdo prosim, jak se da nalisovat konektor viz obrazek a kde jej koupit. Na obrazku je original, kablik k ventilatoru.

Hledal jsem vsude mozne, ale nenasel ani zminku, ani v ruznych obchodech s elektro soucastkama mi nebyli schopni pomoci.

Ze by PORADTE.CZ?

:)

Systém lisování konektorů

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Vyrobit přesně to,co máš na obrázku,není v možnostech domácích prací.Doporučil bych asi použít na kablíky samostatné dutinky,naletované na přívodní vodiče.Ty by byly bužírkou - izolační trubičkou ochráněny a nasazovaly by se na kolíčky přívodů do ventilátoru.

Snad se ti povede akci dokončit!

JABRAKA

mkat*
hodnocení

1x

Pokial potrebujes ten konektor,tak ho jednoducho odstrhni,a priletuj o tu vec ktoru chces pripojit.

olaf71*
hodnocení

0x

ustříhnout, vyhodit a dát na čokoládu (svorka)

Tyhle slabé drátky na čokoládu? Tomu teda říkám "čistá práce"*haha**haha**haha*

Třeba by se tady něco našlo:

avantircm.cz/...

olaf71*

máte pravdu, já myslel, že je to ventilátor na min. 12V. *bzum*

buss
hodnocení

0x

Řekl bych, že po zasunutí drží drát perko, něco podobného je i na silnoproud, z jedné strany šroubek, z druhé perko. Nebo na počítačové šrotiště.

Drát je zalisován do plechové dutinky, ta má na sobě zobáček za který drží v plastu. Odmáčknutím zobáčku špendlíkem, lze dutinku z plastu vyjmout ;)

lui*
hodnocení

0x

Na tenhle typ dutinek nekoupite v ČR lisovaci kleste. Pokud by jste je někde objevil, dejte vědět. Byl bych Vám zavázán. Pokud potřebujete jen dutinky, tak nějaké mám, ale budete muset opatrně pájet.

shpell
hodnocení

Díky za všechny odpovědi, i když jsou některé extrémní, z každé z nich by šlo něco použít :)

Trochu jsem pak ještě gugloval a nejaka firma prodavá už nalisované s kouskem drátku a kus stojí 50 kč, což není málo!

shop.battex.cz/...

Čekal jsem, že koupím kleště za 800 a konektory s dutinkama v řádu korun, ale opak je pravdou. Jelikož ventilátory vyměnuji, zůstanu u varianty odstřihnout konektor, napájet ventilátor nový a zaizolovat...

Díky všem!

Jak jsem psal, že jde špendlíkem dutinka odjistit a vytáhnout, tak se dá rozevřít v místě kde je zalisován drát a nový drát pak připájet a dutinku zase zasunout do plastu. Je to pracnější, ale rozhodně to líp vypadá, než někde to ucvaknout napojit a zaizolovat - já osobně mám rád čistou a pěknou práci ;).

lui*

Ale jo, dutinky i plasty se koupit dají. Ale lisovací kleště nejsou.

No proto nezbývá než letovat a pájet ;)

doplněno 30.06.11 21:08:

Oni na to ani kleště neexistují, ten "vehement" čím se dělají takové titěrné plechové spoje jako kleště vůbec nevypadá ;)

lui*

On ten "vehement" se všeobecně i mezi obchodníky s nástroji nazývá krimpovací kleště. A že to jako kleště nevypadá? Budem se tu bavit o tom co ještě nazývat kleště a co už ne? To snad ne. To sem asi nepatří.

No krimpovacích kleští mám k dispozici opravdu "hafo" a profesionálních, to se s tím co je v obchodní síti nedá srovnat a ten "vehement" vypadá tak, že by těžko někdo uhodl k čemu to slouží *smich*. Omlouvám se, že jsem si dovolil poznámku "která sem nepatří"

doplněno 01.07.11 15:18:

On ten "vehement" se těžko mezi obchodníky bude nazývat krimpovací kleště, když to nikde není k mání *haha**haha*

lui*

No když se ti povede sehnat ruční lisovací nástroj na tyhle dutinky, o kterých je tu od začátku řeč, tak si myslím, že se domluvíme, a naše firma ho od tebe koupí. My už ho sháníme asi tři roky. A ani AMP ani Ťamani ho nemají. Ťamani používají na výrobu kabeláží nástroj pro seriovou výrobu, který je naprosto nevhodný pro ruční výrobu. Když potřebuješ udělat jeden dva konektory.

Pokusím se o tom něco zjistit...

No, řekl bych, že ani jeden odkaz není o tom o čem je tady řeč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kleště na dutinky
Otázky na téma kleště na konektory
Otázky na téma lisovací kleště

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]