Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Power Pack na 4 AA baterie s USB výstupem

Od: hejkos* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,chtěl jsem se zeptat ohledně tohoto zařízení: mnshop.cz/... ...jestli s tim nema nekdo zkusenost a jak je to konstruovany,jestli je uvnitr nejaka elektronika(napr. stabilizator napeti nebo neco podobneho,nebo jsou to jen baterie a USB)?Chtěl bych si něco podobného vytvořit...spojit 4baterie 1,2V do serie a pripojit k nim microUSB(otazka je kolik Ampér to bude davat,je potreba proud necim snizit)? dekuji za odpoved

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ze 4x 1,2V můžeš vyvést přímo USB, kolem těch 5V se to pohybovat bude :) předpokládám že to máš na nabíjení mobilu, a mobil si nabíjecí proud řídí sám, takže žádné omezení není potřeba. Asi to bude nabíjet rychleji než normální nabíječka (často mají třeba max 500 mA), třeba moje vyrobená ze dvou Li-Ion článků a stabilizátoru nabíjí mobil cca 750 mA :)

hejkos*
hodnocení

jj presne tak,chci to na nabijeni telefonu...nebyl jsem si jistej,.,,dík

Než něco bastlit tak bych si radši pořídil tohle, není to náročné na baterky, výrábí to 5 voltů z jedné tužkové :)

1m.cz/...

nedával bych 200 za něco, co si můžu vyrobit... kapacita 1 AA baterie 2700 mAh Vám vystačí na nouzové dobití baterky v mobilu tak do maximálně 60%... s tím jeho ACUpackem ho nabije pohodlně dvakrát :) tady asi nejde až tak o nouzi jako o možnost nabít si plnohodnotně mobil např. na cestách, kde nemám elektřinu.

No já mám něco podobného a s přehledem to nabije mobil na 100%. Ten akupak bez elektroniky na 4 tužky bude dávat 4,8-4,4 V a to se mobil ani nemusí chytnout protože to je skoro spodní mez napětí potřebného k nabíjení Li-XX baterek *smich**smich**smich*

plně nabité NiMH baterie mají kolem 1,35 V a nabíjecí napětí Li-Ion akumulátorů je 4,2 V. Takže toho že by to dávalo malé napětí bych se nebál.

Já bych se bál, něco spolkne nabíjecí automatika mobilu, jen tak pro nic za nic to nemá 5 voltů, ten důvod není jen kvůli nabíjeni z USB ;)

hejkos*
hodnocení

tak jsem to zkousel zapojit(4x1,2V) meril jsem napeti a naprazdno to ma 5,5V...MP3-ku to normalne dobiji,ale jakmile to zapojim do mobilu tak se baterka nedobiji (Nokia C7)...nevite jak je to mozne?Pritom na nabijecce od nokie je vystupni napeti 5V a proud 890mA.

doplněno 29.06.11 18:09:

baterka v mobilu je :
Nokia BL-5K baterie Li-Ion 1.200mAh

No a sme u toho.;) Já mám taky zkušenost s Nokií, nedělají to všechny, ale už jsem se s tím setkal, zkus vzít třeba malou žárovku a zapoj jí do série. Prostě některé Nokie odmítají tvrdý zdroj, zařazením malého odporu je vše OK

hejkos*
hodnocení

jakoze na ten zdroj mam hodit treba ledku a odpor...nebo omezit proud rovnou odporem...(jakej vzorec pouzit na vypocet odporu)?

Ledku ne, jen odpor. Ne moc velký, já neměl nic po ruce a mobil jsem potřeboval nabít, tak jsem použil malou žárovku z baterky, zapojil jí do serie a ono to začalo nabijet.

zkusil bych třeba postupně od 1 ohm nahoru, dokud to nezačne nabíjet. protože čím menší ten odpor bude, tím na něm budou menší ztráty. Já myslím že i ten 1 ohm by pomoct mohl ;)

hejkos*
hodnocení

tak jsem zkousel nekolik moznosti (1,5,10,33 ohm) a nic nezacne nabijet...mam jeste vyssi hodnoty zkouset?

No on může být problém v tom nižším napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]