Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl poradit poradit...jsem ještě amater co se týče fotografování...mám NIKONA D40 s objektivem nikkor 18-55 a 55-200VR. Zvažuji koupi externího blesku. Ale jak si vybrat...?...
fotím víceméně zatím všechno..blesk bych chtěl používat např. pro portrety, akce atd...Je mi jasné že nejlepší by byl SB600,900 atd...ale nechci do toho zatím tolik investovat...jen něco na naučení...díval jsem se na SB-80DX, SB-26, NETZ 44 af-1 a nějáky rákosník YN 560...nejraději bych se přiklonil k těm origo nikonům ale zatím opravdu nevím.
Proto bych byl rád za každou radu ... mockrát děkuji...
Nikon SB-400...NIkon SB-700...Pokud Vám nevyhovuje originální Nikon SB-400 (3499Kč) parametry, pak klidně Metz MB 44 AF-1N.
Rákosníka bych opravdu nedoporučoval...
Poměr cena výkon má z těchto jmenovaných nejlepší Metz..D40 by slušel...
ta 400tovka od Nikonu vypadá dobře ale oproti METZu bude mít asi menší úhly naklápění hlavy a menší sklo...je to fakt za trest si vybrat...:D...ty SB-26 a 80DX jsou zase přelom mezi kinovkou a digitalem ale taky nejsou nejhorší...ale i po vaši radě se zatím přikláním k METZu... mockát děkuji...
Nikon SB-400 naklápění hlavy právě vůbec neumožňuje.
Metz je velmi slušná firma...na analogu mám jejich top model...a je to velmi dobrý výrobek.
Je pravda je v digitálu se Nikon s Metzem v top modelech již tak přiblížil, že Mezt se již moc nevyplatí...rozdíl cen není tak velký.
V low end blescích nějaký cenový rozdíl ještě je...a také výklopná hlava..
Kouknete sem speedlights.net/... . Je tu dost podrobnych testu blesku jak pro nikon tak pro canon. A nejsou tu jen znackove nikon/canon blesky ale i rakosnici. Ty ostatne nemaji zase tak spatne vlastnosti jak si mnoho lidi mysli. Pokud mate D40 coz je v podstate low end za par kacek a setaky objektivy, tezko budete davat penize za nikon blesk. Levny SB-400 od nikon bych vam nedoporucoval, YN 560 take ne, neni TTL. SB-80DX take ne viz atd...
Fotografovani je take hodne o penezich. Podle stranek speedlights.net lze doporucit blesky podle financnich moznosti:
Speedlight <$100
Yongnuo 465
$100-$200 range
Nissin Di622 Mark II, Nikon SB-600 (used)
$200-$300
Nissin Di866, Metz 50 AF-1
$300-$400
Nikon SB-700, Nikon SB-800
Above $400
Nikon SB-900, Metz 58 AF-2
Hodne stesti pri vyberu. Napiste pak co jste nakonec koupil.
Paráda..mockrát děkuji za odkaz.....nakonec v hledáčku uvízl jen ten METZ 44 af-4...(našel sem starší za super peníze) a Nissin 622markII...ten má dobrou cenovou relaci a dostačující parametry...na naučení akorát...
..jakmile si něco pořídím...tak určitě dám vědět...
Pánové to je sice hezké všeljaké testy, ale realita je jiná. Já jsem laboroval a nakonec jsem skončil u originálního blesku a opravdu mne to překvapilo jaký může být v tom rozdíl. Když pak někomu ukážete fotku a nikdo nepozná, že ja to bleskem - to je pak parádá, vůbec nelituju těch peněz. Je fakt, že se nejedná o Nikon, ale proč by neměl být takový rozdíl u jiných blesků (Jiná značka / alternativní výrobce)?
Metz je sice dobrá značka, ale osobně si myslím, že nejlepší je si pořídit blesk originální - k Nikonu zase jen Nikon. Výsledky jsou pak nesrovnatelné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.