Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit ohledně koupi zahradní sekačky(el., průměr). Myslíte, že je lepší ji koupit např. u Mountfieldu nebo na to stačí třeba market jako Globus? Jde mi o to, abych měla servis v našem městě, tak kde by to bylo lepší.
Pokud jde o ten Mountfield, nemohu si pořád vybrat mezi dvěma podobnými sekačkami-
1. má záběr 39 cm, výška sečení 2,1-6,0, objem koše 45 l
2. má záběr 41 cm, objem koše 60l, výška 2,8-7,5.
Obě výkon 1,5kW.
Máme dosti velkou zahradu(skoro 2000m2), kterou sečeme traktorkem, ale protože sečeme jen velmi zřídka, chci si pořídit jen něco na častější obsekání trávy kolem plotu, cest a kolem záhonů. Už jsme jednou el. sekačku a byli jsme s ní spokojeni, takže určitě budu volit elektrickou. Ale co myslíte ohledně té kvality, je to hloupost nebo byste koupili raději něco o hodně silnějšího?
Čemu byste dali přednost, děkuji.
těžko říci, kde koupit...některé značkové prodejny mají vyšší ceny, a mají servis, který použijete často... jiné neznačkové prodejny a výrobky jsou lacinější a vydrží stejně, možná, že i déle... záleží také na frekvenci používání a vyžadovaném výkonu...určitě na 2000 m2 v jednom kuse silnější stroj...
Myslím si, že na to posekání okolo plotu, cestiček a záhonů by měla stačit i ta 1500 Watová, opět je tu úvaha o výkonu, pokud chcete pokosit všechno za sebou v jednom kuse, nebo si mezi jednotlivými úseky odpočine nejen sekačka, ale i Vy...
plný větší koš na posečenou trávu je těžší i při kosení i při přenášení někde na skládku...
výška sečení je skoro stejná, tam těch spodních pár milimetrů nerozhoduje, a vysokou trávu nechávat se neoplatí...
a průměr? ta s menším méně zabírá, je méně namáhána, ovšem zase Vám přibyde trochu více cest tam a zpět...někdy stejně tu vyšší trávu kosíte jen s polovičním přesahem...
já osobně mám jednu no name, šlape už dobrých 10 let, možná i více, až skončí, zahodím, koupím novou, další, možná i lepší...
doplněno 28.06.11 11:02:mám na sekačce koš poměrně malý, ale když je plný, je to na pohyblivosti cítit...zvláště v místech, kde je terén zvlněný...
nevím, kolik % koše má sousedka zaplněných pokosenou trávou, nevím, jaká je její fyzická zdatnost...
Chtěla bych se zeptat, protože už beru v úvahu i koupi nejlevnější Mountfield benzínové sekačky, jak často a kolik se tam toho benzínu lije, jak je to s olejem a celkově náročností údržby oproti elektrické? Vím zhruba co se tam musí na konci nebo začátku sezony řešit, ale co přes rok při běžném provozu?
Děkuji.
A nevíte, prosím, jak je to s údržbou elektrické sekačky? Tam se asi řeší jen nůž,že.. Děkuji.
Chtěla bych se ještě zeptat, nevíte náhodu někdo, kdy bývají slevy na sekačky u Mountfieldu, není to náhodou jen na jaře? Jestli se vyplatí ještě počkat do srpna nebo do podzimu s nákupem u nich? Děkuji.
Prosím Vás, když potřebuju 50m kabelu k sekačce a u Mountfieldu to mají za 1000,-, radši bych jestli existuje něco levnějšího. Právě nevím, jestlo se to nemusí kupovat dohromady, jestli má každá sekačka svůj kabel, nebo jsou ty kabely univerzální a seženu někde levnější v marketu...
Děkuji.
doplněno 26.07.11 19:39:Já bych možná kabel raději i 60m, ale to Mountfield vůbec nevede.
Pokud vím, tak podobné zahradní elektrické spotřebiče mívají buď povnou zástrčku nebo "ocásek" v délce okolo 20cm.
Na Aukru jsem koupil pro tento účel 50m prodlužovačku na bubnu asi za 800 včetně poštovného, bohužel, teď jsem tam juknul a v nabídce není. Jde o bubnovou prodlužku s asi metrovým kabelem se zástrčkou a zbytek je na bubnu, zakončeno zásuvkou. Pozor, ať nekoupíte opačnou kombinaci, tedy dlouhou zástrčku a zásuvku na bubnu, pro tyto účely je to trošku nepraktické...
P.S.: Myslím, že výrobky od M. jsou velmi předražené, jinak by asi nemohli dávat až 100% slevy a notebooky jako dárek, ale je to pouze moje logická úvaha...
Kvalitní kabel levný nebude. V zásadě se prodávají průřezy 1mm2, 1.5mm2 a 2.5mm2. Pro toto použití a pro příkon Vaší sekačky bych volil zlatou střední cestu, těchto kabelů je i nejvěší výběr. Nepotřebujete mrazuvzdorný, nicméně neberte nejlevnější. Musíte brát v potaz, že kabel se za sekačkou neustále pohybuje, přehazuje a levný oranžový kabel z hypermarketu se za chvíli ukroutí v nezranitelnějších místech. A teď mě napadá, proč nejsou k dostání 60m... Nenařizuje náhodou norma maximální délku kabelu na 50m? Ono při dvojnásobku a tomto průřezu tam bude už takový úbytek napětí, že by se motor nemusel ani roztočit...
A musí to být na bubnu? To každou chvíli povalím na zem, my máme na zahradě i různé objekty... To bych si snad ještě stížila práci, ne?
Samozřejmě že nemusí, buben to o cca čtyři stovky prodraží (právě tolik stojí prázdný buben). Nicméně je pak pohodlné nechat buben u zásuvky a odvíjet se... zpětný návin je pak rychlejší. I když mně osobně nevadí kabel navíjet "přes loket". A nevýhoda bubnu - při větších příkonech se kabel zahřívá (čím menší průřez, tím více), takže se musí odvinout celý kabel, i když potřebujete jen pár metrů. A bubnů, který potřebujete k sekačce, tzn. vidlice u bubnu a zásuvka na opačném konci, je na trhu drtivá menšina, spíše je problém něco takového vůbec sehnat. Takže volte bez bubnu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.