Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní sekačka od Mountfieldu?

Od: pontee* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit ohledně koupi zahradní sekačky(el., průměr). Myslíte, že je lepší ji koupit např. u Mountfieldu nebo na to stačí třeba market jako Globus? Jde mi o to, abych měla servis v našem městě, tak kde by to bylo lepší.

Pokud jde o ten Mountfield, nemohu si pořád vybrat mezi dvěma podobnými sekačkami-

1. má záběr 39 cm, výška sečení 2,1-6,0, objem koše 45 l

2. má záběr 41 cm, objem koše 60l, výška 2,8-7,5.

Obě výkon 1,5kW.

Máme dosti velkou zahradu(skoro 2000m2), kterou sečeme traktorkem, ale protože sečeme jen velmi zřídka, chci si pořídit jen něco na častější obsekání trávy kolem plotu, cest a kolem záhonů. Už jsme jednou el. sekačku a byli jsme s ní spokojeni, takže určitě budu volit elektrickou. Ale co myslíte ohledně té kvality, je to hloupost nebo byste koupili raději něco o hodně silnějšího?

Čemu byste dali přednost, děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

těžko říci, kde koupit...některé značkové prodejny mají vyšší ceny, a mají servis, který použijete často... jiné neznačkové prodejny a výrobky jsou lacinější a vydrží stejně, možná, že i déle... záleží také na frekvenci používání a vyžadovaném výkonu...určitě na 2000 m2 v jednom kuse silnější stroj...

Myslím si, že na to posekání okolo plotu, cestiček a záhonů by měla stačit i ta 1500 Watová, opět je tu úvaha o výkonu, pokud chcete pokosit všechno za sebou v jednom kuse, nebo si mezi jednotlivými úseky odpočine nejen sekačka, ale i Vy...

plný větší koš na posečenou trávu je těžší i při kosení i při přenášení někde na skládku...

výška sečení je skoro stejná, tam těch spodních pár milimetrů nerozhoduje, a vysokou trávu nechávat se neoplatí...

a průměr? ta s menším méně zabírá, je méně namáhána, ovšem zase Vám přibyde trochu více cest tam a zpět...někdy stejně tu vyšší trávu kosíte jen s polovičním přesahem...

já osobně mám jednu no name, šlape už dobrých 10 let, možná i více, až skončí, zahodím, koupím novou, další, možná i lepší...

doplněno 28.06.11 11:02:

mám na sekačce koš poměrně malý, ale když je plný, je to na pohyblivosti cítit...zvláště v místech, kde je terén zvlněný...

nevím, kolik % koše má sousedka zaplněných pokosenou trávou, nevím, jaká je její fyzická zdatnost...

nikoleta02*

Vy myslít, že to je těžké? Naše sousedka má taky elektrickou a vždycky tu nádobu s trávou chytne jako nic, to se mi nezdálo, že by to nějak moc vážilo...

A vy myslíte, že ta tíhá i dělá problémy při kosení? Taky jsme právě chtěli kupovat sekačku, tak se tím tak trochu zabývám..

pontee*
hodnocení

0x

Chtěla bych se zeptat, protože už beru v úvahu i koupi nejlevnější Mountfield benzínové sekačky, jak často a kolik se tam toho benzínu lije, jak je to s olejem a celkově náročností údržby oproti elektrické? Vím zhruba co se tam musí na konci nebo začátku sezony řešit, ale co přes rok při běžném provozu?

Děkuji.

raadek*
Především kupte sekačku s motorem Briggs nebo Honda, pohonem zadních kol a vyhazovacím nožem, nikoli univerzálním. Podle obsahu nádrže vydrží asi 2 hodiny na litr benzínu. Údržba během sezóny - broušení nože cca jednou za sezónu a pravidelná kontrola oleje. Prostě se naučit před sekáním kouknout na benzín a na olej. Další údržba po sezóně. R.
pontee*

A nevíte, prosím, jak je to s údržbou elektrické sekačky? Tam se asi řeší jen nůž,že.. Děkuji.

krkovicka*
Ano jen nůž.Pokuď by byla jiná závada,tak stačí servis,reklamace,nebo šikovné ručičky eletrikáře.
raadek*
Hlavně nemít na motoru ucpané chladící otvory. Životnost závisí na značce a troše štěstí. R.

pontee*
hodnocení

0x
Chtěla bych se ještě poradit, prosím, které elektrické sekačce byste dali přednost, uvažuji teď o jiných dvou typech:
1. má záběr 39 cm, výška sečení 2,1-6,0, objem koše 45 l, výkon 1,5kW
2. má záběr 37cm, objem koše 35 l, výška 2,5-5,5. výkon výkon 1,3kW
Moc děkuji.

pontee*
hodnocení

0x

Chtěla bych se ještě zeptat, nevíte náhodu někdo, kdy bývají slevy na sekačky u Mountfieldu, není to náhodou jen na jaře? Jestli se vyplatí ještě počkat do srpna nebo do podzimu s nákupem u nich? Děkuji.

cepagis*
Dovolím si zkopírovat příspěvek, který jsem psal před týdnem do jiného vlákna:
Nebál bych se, že to prošvihnete. Poznáte to podle toho, že na Vás bude Béďa co půl hodiny vykukovat z televize a divit se, že furt ještě nemáte v paneláku tu super sněžnou frézu, z billboardů kolem silnic Vám bude připomínat, že už jenom do posledního se točí kolo štěstí (ale on to pak o pár dní prodlouží, aby se na všechny dostalo), rádoby odborné články Vás budou masírovat, že jakási americká asociace výrobců bazénů dotuje miliony dolarů chudáky Čechy, aby se také měli možnost smočit, rádoby nezávislé testy zahradní techniky v periodikách vyhraje vždy na druhém místě, avšak v poměru cena/výkon na prvním, právě Béďa. Takže se opravdu nemusíte bát, marketing má M. opravdu dobře zmáknutý

pontee*
hodnocení

0x

Prosím Vás, když potřebuju 50m kabelu k sekačce a u Mountfieldu to mají za 1000,-, radši bych jestli existuje něco levnějšího. Právě nevím, jestlo se to nemusí kupovat dohromady, jestli má každá sekačka svůj kabel, nebo jsou ty kabely univerzální a seženu někde levnější v marketu...

Děkuji.

doplněno 26.07.11 19:39:

Já bych možná kabel raději i 60m, ale to Mountfield vůbec nevede.

hop®

Pokud vím, tak podobné zahradní elektrické spotřebiče mívají buď povnou zástrčku nebo "ocásek" v délce okolo 20cm.

Na Aukru jsem koupil pro tento účel 50m prodlužovačku na bubnu asi za 800 včetně poštovného, bohužel, teď jsem tam juknul a v nabídce není. Jde o bubnovou prodlužku s asi metrovým kabelem se zástrčkou a zbytek je na bubnu, zakončeno zásuvkou. Pozor, ať nekoupíte opačnou kombinaci, tedy dlouhou zástrčku a zásuvku na bubnu, pro tyto účely je to trošku nepraktické...;)

doplněno 26.07.11 19:54:

P.S.: Myslím, že výrobky od M. jsou velmi předražené, jinak by asi nemohli dávat až 100% slevy a notebooky jako dárek, ale je to pouze moje logická úvaha...

cepagis*

Kvalitní kabel levný nebude. V zásadě se prodávají průřezy 1mm2, 1.5mm2 a 2.5mm2. Pro toto použití a pro příkon Vaší sekačky bych volil zlatou střední cestu, těchto kabelů je i nejvěší výběr. Nepotřebujete mrazuvzdorný, nicméně neberte nejlevnější. Musíte brát v potaz, že kabel se za sekačkou neustále pohybuje, přehazuje a levný oranžový kabel z hypermarketu se za chvíli ukroutí v nezranitelnějších místech. A teď mě napadá, proč nejsou k dostání 60m... Nenařizuje náhodou norma maximální délku kabelu na 50m? Ono při dvojnásobku a tomto průřezu tam bude už takový úbytek napětí, že by se motor nemusel ani roztočit...

pontee*

A musí to být na bubnu? To každou chvíli povalím na zem, my máme na zahradě i různé objekty... To bych si snad ještě stížila práci, ne?

cepagis*

Samozřejmě že nemusí, buben to o cca čtyři stovky prodraží (právě tolik stojí prázdný buben). Nicméně je pak pohodlné nechat buben u zásuvky a odvíjet se... zpětný návin je pak rychlejší. I když mně osobně nevadí kabel navíjet "přes loket". A nevýhoda bubnu - při větších příkonech se kabel zahřívá (čím menší průřez, tím více), takže se musí odvinout celý kabel, i když potřebujete jen pár metrů. A bubnů, který potřebujete k sekačce, tzn. vidlice u bubnu a zásuvka na opačném konci, je na trhu drtivá menšina, spíše je problém něco takového vůbec sehnat. Takže volte bez bubnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]