Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava nabiječky

Od: catt odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem, kočka mi na 3krat zpřetrhala nabiječku, sice si dobíjím mobil přes PC, ale odhodlal jsem se jí zpravit, mám zařezané konce a rozdělnené drátky podle barev. Jsou tak jemné, že nepujdou ani do sebe proplect. A já se ptám čím je k sobě zatavit. Nebo jestli víte někdo o jiném spoji :) Díky všem a krásný den

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavel126p*
hodnocení

2x

ahoj, ty malé drátky k sobě můžeš připájit obyčejnou pájkou, ale musíš si dát pozor, aby každý drátek byl zvlášť zaizolovaný a nedotýkaly vzájemně.

kim*

Připájet drátky k sobě je dobrá volba, ale trvanlivější by bylo rozebrat nabíječku (pokud to jde) a připájet konce až tam. Pozor ale na polaritu, ať není místo nabíječky taky v háji telefon.*smich* Může mě někdo zkušenější doplnit, jestli se velkým zkrácením drátů nezvýší napětí na konektoru k telefonu?

Aby se projevilo zkrácení vodičů u nabíječkypoklesem napětí na konci, musel byste je zkrátit asi tak o 1/2 kilometru, což se Vám při nejlepší vůli nepodaří*smich*.

doplněno 26.06.11 14:16:

Tak jsem to napsal trochu zmatečně. Nicméně jakákoliv úprava délky vodičů o pár cm by se možná dala změřit laboratorním přístrojem, v praxi nemá vůbec žádný význam.

kim*

Díky za odpověď. Život je o neustálém učení.:)

hodnocení

1x

Vodiče se dají spájet trafopájkou, lépe mikropájkou. Chce to pevnou ruku, dobré oči a trpělivost. Samozřejmě zaizolovat každý spoj zvlášť, nejlépe silikonovou bužírkou přiměřeného průměru. Je to piplačka a spoj Vám asi stejně dlouhho nevydrží. Pokud máte Nokii a podaří se Vám rozebrat zdroj, je lepší kablík vyměnit celý. Konektor sice určitě rozebrat nepůjde, ale dá se koupit náhradní (rozebíratelný). Na jiné typy ho ale budete shánět těžko. Nejjednodušší bude asi sehnat jiný zdroj (v bazaru).

michalkolesa*
hodnocení

0x

Smotat a zapájet a omotat izolačkou. nebo samosršititelnou bužírkou.

Prodáavjí se i spojky do kterých zasunete vodič a zmáčknete kleštěma, ale jestli se prodávají na takto slabé vodiče nevím. Nejměnší spojka co jsem viděl byl na průřez vodiče 0,5 mm2, v nabíječce asi budou vodiče slabší.

Upozorňuji, že pokud nemáte 50tku tak to nesmíte opravovat.

No v tomhle případě bych to s tou 50kou neviděl tak černě, zvlášť pokud tazatel bude "pracovat" jen na MN výstupu nabíječky a nepoleze dovnitř.

hodnocení

0x

Lepší je vyměnit celý kabel, než jej spojovat a omotávat izolačkou. Nic nevypadá hůř než kabel který vypadá jak bolavá noha *ee**ee**ee*

doplněno 26.06.11 15:57:

Když už spojovat, tak spoje provest se vzájemným posunutím tak aby se nemohli dotýkat a nemusely se každý drátek zvlášť omotávat izolačkou. Přes to pak navléknout teplem smrštitelnou bužírku - ať to trochu vpadá.

mkat*
hodnocení

0x

Radite mu pekne, daj novy kabel,ale pocitam ze nebude z konektorom.Takze znovu len musi spajat.Preto normalne spoj farbu s farbou,zakrut drot s drotom ,zaletuj,zaizoluj.Z druhym kablom to iste.Potom este raz zaizoluj alebo daj zmrstovaciu buzirku.No a je to.

A bude z toho krásně hnusná bolavá noha *haha* Jestli jsem dobře četl tak kabel je rozkousaný na 3 místech. Není problém sehnat i konektor, co je to za mobil? Nesnáším fušerskou prácí, šňura omotaná izolačkou je hnus, zvlášť časem, když se izolačka někam smekne a calý kabel je paj ulepený od lepidla. Myslíjm si, že kdyby tazatel měl letovačku, tak s ní bude umět trochu zacházet, kdo umí trochu zacházet s letovačkou, tak se neptá jak opravit překousaný kabel.

LIDI, UVAŹUJTE TROCHU *bzum*

1jara*
hodnocení

0x

Jediný způsob je výměna šňůry, dal bych novou od nabíječky až ke koncovce, za použití smršťovací bužírky.

lui*
hodnocení

0x

Jestliže neumíte pájet, což zřejmě vyplývá z dotazu, tak se nesnažte o opravu tak titěrného spoje slabými drátky, a řekněte si o to nějakému šikulovi v okolí. Nebo se naučte pájet na něčem větším, a až to budete umět, tak se dejte do toho vašeho slabého drátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]