Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace zboží zakoupené na internetu

Od: dyzz* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

Prosim vas na internetu "aukru" jsem zakoupil nova sluchatka. Sluchatka mi prisli a leve sluchatko "chrci" . Psal jsem prodejci email, ze bych chtel sluchatka reklamovat a on mi odepsal toto :

"Dobrý den,
vzhledem k tomu, že sluchátka nelze reklamovat v ČR. Musí být zaslána zpět dodavateli. Ovšem na Vaše náklady. Je to běžný postup. A není možné, aby Vám dorazily sluchátka s takovou chybou jak píšete, jedná se o úplně nový kus!"

Ma pravo dle zakona nato, abych pri reklamaci hradil cele postovne? A jeste otazka jestli by spis nebylo lepsi je vratit, mel bych dle zakona nato mit narok do 14 dnu ne? Dekuji predem za odpovedi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Při nákupu z internetu máte jako spotřebitel do 14 dnů odstoupit od smlouvy, a to bez udání důvodu. Reklamace se uplatňuje u PRODEJCE, nikoli u dodavatele! Vy hradíte náklady pouze na dopravu k prodejci, nikoli k dodavateli.

Pokud budete mít s prodejcem problém, obraťte se přímo na aukro - pomůžou Vám.

dyzz*
hodnocení

Dekuji moc za radu, stou reklamaci jsem to vubec netusil. Tak doufam ze to pujde bez problemu. Dekuji mockrat :)

cocinkamichalka*

Ještě doplním - záruční doba je klasicky na všechno spotřební zboží 2 roky. Vy tedy můžete uplatnit REKLAMACI - sluchátka šumí atd... - jsou tři možnosti, jak to může dopadnout: 1) prodejce reklamaci zamítne (v tom případě se musíte obrátit na soudního znalce), 2) výměna zboží, 3) vrácení peněz, 4) oprava.

Raději odstupte v době 14 dnů od smlouvy, na což máte nárok bez udání důvodu. Zboží zaslat doporučeně, ať máte doklad o podání.

hodnocení

1x

vraťte zboží do 14dnů prodejci. Měl by Vám vrátit peníze.

geomino
hodnocení

0x

A to vse vyse napsane (vraceni do 14ti dnu atp) plati i kdyz to zbozi bylo koupeno na AUKCI od soukrome osoby a ne v eshopu? Tim si nejsem skutecne jisty.

phobos27*
hodnocení

0x

Lze vrátit do 14-ti dní - ovšem pouze v případě, že prodejce bude podnikatelem (na AUKRU má prodejce vedle nicku AKTOVKU) -pokud se jedná o soukromý prodej, zákon neplatí a záleží tedy na vzájemné domluvě prodávajícího a kupujícího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]