Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíjecí baterie-závislost

Od: jack* odpovědí: 4 změna:

Ahoj. digimanie.cz/... toto je můj fotoaparát a problém je že jsem si u něj vypěstoval zaávsislost na dobíjeých baterií. Prostě s tou normální se ani nezapne. Nevíte co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Některé fotoaparáty se musí na použití s alkalickými bateriemi nastavit v menu...je tam volba typu akumulátory/alkalické baterie..

Není to i případ tohoto fooapárátku?

Nicméně nevím co je za problém v používání dobíjecích baterií...pokud fotíte často, pak se s alkalickými nedoplatíte...

hodnocení

0x

Na normální baterii se nezapne žádný digitální foťák, musí se používat alkalické. A co vám brání používat dobíjecí? Vyházejte všechny co máte a kupte SANYO Eneloop. Vydrží víc jak rok v plně nabitém stavu. Používat v dnešní době alkalické baterie je vyhazování peněz. Jejich misto je tak maximálně v dálkovém ovladači nebo v nástěnných hodinách *smich*.

doplněno 23.06.11 18:51:

Pokud vím tak Sková řada žádné přepínání nemá, ale používat v něm alaklické články je opravdu nevídaný nesmysl *bzum*

jack*
hodnocení

J á vím dobíjecíh mam dost. Ale já jen že ještě než jsem začal používat dobíjecí, tak normální alkalické šly. Rozhodně mě to nijak neomezuje.

Pozor, v poslední době jsem narazil několikrát na alkaliké články s dost velkým vnitřním odporem - zařízení z větším odběrem nebyly schopny uspokojivě napájet a nebylo to nic co by se vyrovnalo energetické náročnosti digifoťáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]