Nejste přihlášen/a.
Mám podobný problém při objednání mobilního telefonu přes internet. Tentokrát je to na stránkách pravezlevneno,cz.
Vše probíhalo dobře, až do doby než jsem zaslal peníze. Přestali odpovídat na E-mail a posléze se zrušily internetové stránky. Poraďte mi co mám dělat?
No možná by bylo dobré to nahlásit na policii, byť vám třebas nevznikla škoda více jak 5000 Kč (to už hranice toho trestného činu, a ne jen přestupku). Jde o to, že když se takových podvedených přihlásí více, už s tím možná policie může něco dělat. Ale jinak vám nedávám moc šancí, že se mobilu nebo vrácení svých peněz dočkáte. Příště musíte vybírat zboží u renomovanějších internetových obchodů a ne jen podle nejlepší ceny. A zjistit si předem na obchodníka reference.
Tak zrovna nedávno mě přišly boty z internetového obchodu. Myslíte, že mě na poště nechali před zaplacením balík rozdělat? Ani náhodou.
Samozřejmě, že je to nesmysl. Napřed musíš zaplatit, pak ti balík vydají a rozbalení na poště je jenom k tomu, aby ti pošta případně potvrdila, co v tom balíku opravdu bylo.
No vidíš a u nás to klidně jde ještě před zaplacením. Nedávno to bylo i ve zprávách, poněvadž těch případů přibývá a pokud je pošťačka nepříjemná, klidně si to nechám přeposlat na jinou poštu, pak ji to přejde, protože by to umožnit měla. Nicméně nakupuju ve vyzkoušených a prověřených obchodech již několik let přes docela drahé věci, ale nikdy jsem neměl problém. Raděj si nějakou stovku připlatím, než někomu věnuju třeba třicet tisíc. Vůbec nejlepší je osobní odběr, hlavně tam, kde sí může člověk zboží vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.