Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,prosím nevíte jak propojit set top box , aby šly dvě televize? nebo potřebuji dva set top boxy? Nějak na to nemůžu přijít . (jinak máme nový satelit společný pro celý panelový dům) děkuji za rady
Pokud to nebude nějaký dvojitý settopbox (se 2 přijímači; nevím, jestli se něco takového dělá), tak opravdu dekóduje jen jeden program. Tzn. má-li výstup přes konektor SCART (takový velký hranatý), tak jen pro jednu televizi, některé settopboxy poštějí program do svého výstupního anténního kulatého konektoru, pak by se tento signál dal přivést do více televizí, ale všechny by sledovaly stejný program.
No ten set top box má dva vstupy na skart a ještě jeden na kulatý konektor (anténu) , ale i kdyz jsem to zkoušela jakkoliv tak mi šla vždy jen jedna TV . Technici , co nám instalovali satelit říkali , že by to mělo jít na dvě TV přes jeden set top box. TAk opravdu nevím jak to mysleli, protože na to nemůžeme přijít.
Existují i set top boxy se dvěma tunery. Jsou dražší, ale umožňují pak přesně tohle, dva různé programy, i když tedy je to myslím tak, že jeden se dá sledovat a druhý při tom nahrávat. No, ale to by už neměl být rozdíl a mělo by jít dva různé sledovat, když se to patřičně propojí.
Aha , takže si nejspíš koupím ještě jeden set top box... ale zase nechápu jak to udělat... když zapojím jeden set top box do té "zásuvky" na anténu tak kam zapojím druhou anténu, když zásuvka má jen jeden "výstup"?
Já osobně si myslím, že by to mělo jít rozbočit úplně normálně jako to bylo u analogového signálu, ale tak třeba to někdo upřesní, nejsem až takový znalec.
no právě , že to nejak nejde , jde jen jedna TV předtím jsme měli upc kabelovku ,ale zrusili jsme ji kvuli tomu , že nám dávali satelit na dům . Na UPC jsem to meli normalne propojene pres jeden (jejich ) set top box. Tak jsem myslela , ze to pujde i s timhle, ale nejde . Uz jsem si kvuli tomu koupila jeden set top box a dalsi se mi kupovat moc nechce.
Jestli má jen jeden anténní konektor, tak to bude vstup. SCARTy dva - možná se dají připojit dvě TV, možná je jeden vstupní a druhý výstupní (aby se dal přes settopbox připojit SCARTem třeba i satelitní přijímač, nebo video apod., kdyby měla TV jen jeden vstup SCART).
Anténní signál se rozdvojí rozdvojkou (rozbočovačem), za pár korun by se měla dát běžně koupit.
Rozdvojku mám , ale nejde to přes ni. Meli jsem to do dnešního dne na UPC set top boxu, ale dnes nám to vypli, takže jsem si koupila novy set top box . Ale s tou rozdvojkou to právě nejde a to jsem to zapojila stejne jak jsme to měli předtím.
No ja vím, ale mělo by to takhle jít i s obyč. set top boxem prý. Ptali jsme se technika co instaloval satelit a ten rekl , ze v tom neni zadny problem , ze to pujde na stejnem principu. Ale jak vidím tak nejde. Asi budu muset zajít do té firmy a poptat se na to .
Nejde to, ani když se použije jiný výstup toho rozbočovače?
doplněno 19.06.11 21:32:Ehm ... ještě: Ten rozbočovač byl před modemem UPC, nebo za ním na anténním kabelu k TV?
No právě ,že to nejde už jsem to zkoušela všelijak .
Tak ted Vás s tou druhou otázkou nějak nechápu. Asi takhle, ten rozbočovač byl v TV a z nej šla jedna antena do jine Tv a druha antena byla zapojena do té "zásuvky" co je na anténu ze satelitu. Jestli mě chápete? ( ja tomu az tak moc nerozumím , tak to neumím tak vysvětlit)
No montovali nám satelit na panelák pro vsechny byty společný , ale musíme k nemu používa ještě ten set top box . A právě říkali , že by mely jít obě tv na jeden Set top box, jenže nevím jak.( Máme to ode dneška. ). Na jedné Tv mam normalni pozemni a na te druhe mam to satelitni. Jestli mě chápeš?
Takže máš jeden set top box u jedný televize a satelitní přijímač u druhý, nebo to chápu úplně blbě?
no mam jeden set top box , ale satelitni prijimac ne ,mam tu krabičku ve zdi kam se zapoji antena (nevím jak se tomu říká) poslu foto ( jinak nemam nic jen tu zasuvku a jeden set top box)
Takže přijímáš pozemní vysílání a satelit kterej vám dělali ne. Osobně bych řešil příjem u dvou televizí dvěmi set top boxy nebo ještě lépe dvěma satelity. Nebo v tvém případě, když už set top box máš bych si pořídil satelit a ten se připojuje do ty horní šroubovací zdířky, takže by to šlo bez problémů zapojit.
Tak ted nevím jestli se chápeme dobře. Ja prijimam ze satelitu ta krabicka je ted nova pro ten satelit. Jinak mam jeste jednu krabicku a ta je na pozemni , ale tu nepouzivam. Jo , ale prave nechapu pokud bych mela dva set top boxy jak to zapojit, aby sly oba ty set top boxy jen z toho satelitu . ( jinak me na jedne tv satelit jde , ale tu druhou nevim jak napojit , aby sel i na te druhe )
Satelit jako takovej, se napojuje na ten horní šroubovací konektor, z tý levý díry leze normální pozemní vysílání. Tudíž pravděpodobně chytáš pozemní signál a ne satelit. Pokud to ovšem není satelitní signál konvertovanej do DVB-T. Možný je všechno. Jaký programy chytáš? Jen český, nebo třeba i slováky či čistě satelitní programy?
chytám jen ceske ( nova , prima , ct1 a ty další ČT , barrandov, cinemu, cool ) No tak ted nevím , co teda chytám
Tak to holka s dost velkou určitostí nemáš. To by mě samotnýho zajímalo co vám tam tedy dělali? Satelit a dali vám k tomu pozemní set top boxy? Nějaký divný.
Tak to nevím , no... set top box co mam tak jsem dostala od známe , bez nej by nám to prý nešlo, hlavně že koupili drahý satelit a je nám k ničeemu naslibovali i slovenske programy a ted chytame jen ty co jsem psala a to ještě jen na jedne Tv . Zitra asi zajdu do te firmy od kabelovky a poptam se jich na to . Jinak nevím teda...
Tak kabelovka s tím už asi nemá nic moc společnýho když jste si místo ní nechali dát satelit. Zeptej se na firmě co vám montovala na barák satelit jak to je a na jakou družici, či družice mají nastavenou parabolu. Pak ti bude stačit koupit nějakej satelitní přijímač a kartu. Při koupi přijímače si rozmysli co bys po něm chtěla aby uměl, jestli ti bude stačit pouze sledování televize, nebo jestli to má umět i nahrávat a případně i přehrávat filmy stažený z netu.
Jo to nam nabídli dokoupit si nejaky prijimac, ale stoji 3500 a to je pro me ted dost penez, takze mi nezbyva nic jineho nez si nechat zatim tohle , ale to mi nejak nevadi. Hlavne potrebuju vedet jak to dostat i to te druhe TV .
Jo, mě to taky celou dobu mate. Určitě se bude lepší informovat a možná normálně bude možnost přes satelit chytat víc programů.
Tak ze satelitu chytneš zadarmo asi 20 českých a slovenských programů. Není problém si třeba na vánoce zaplatit jeden měsíc placených programů a pak je klidně i 50 programů v češtině. Ten měsíc stojí kolem 250 korun, to se dá vydržet. Osobně mám dobrou zkušenost se Skylinkem.
No abych pravdu řekla , kdyz nam to montovali tak byla doma mamka a ta mi tvrdi , ze ji rekli ze to jde propojit. A , že si muzeme dokoupit nejaky prijiac za 3500 Kč, ale ted na to nemam , takze jsme si nechali jen ty programy zdarma . (jinak po zaplaceni tech 3500Kč by jsme mesicne nic neplatili) Ale fakt to nejak nechapu, nechapu proc nechytnem treba slovaky , kdyz to meli v papirech napsane , ze jsou v tech programech zdarma. Opravdu nevím . Půjdu se na to radeji poptat Díky za rady
Tak hlavně kdybys měla jeden satelit na dvě televize byl by na obou televizích stejný program, což je silně neptaktický. Sice existují dvoutunerový satelity, ale zase to ovládání, já ti nevím, já bych do toho nešel. Takovej normální satelit se dá pořídit od 3000 nahoru, k tomu ovšem musí být karta bratru za dva tisíce. Ale s tím co máš doma ti prostě satelit nepujde kdybys to zapojovala nevím jak, ten přístroj to prostě neumí. Zeptej se zítra a pak sem dej vědět jak jsi dopadla.
Dobře díky Dám určitě vědět.
Jinak jsem měla v planu koupit si svuj satelit, ale kdyz nám ho dali na barak tak jsme byla rada , že nemusim platit kabelovku . Ale jak vidim tak jsem si vubec nepomohla.
Chvilku to vydrzim a koupím si satelit vlastní. Myslim ,že to bude opravdu lepší. Ale zeptat se tam zajdu
Prostě jana 55 má v paneláku STA(společnou tel.anténu) a u antén kromě DVB-T mají ještě připojený satelit,kde jim po dohodě vybrali několik nejoblíbenějších kanálů.(nebo je satelit veden samostatným kabelem.To vše ve formě digitálního signálu jde do zásuvky společné antény a z toho naladí konečný uživatel přístupné programy.Buď na televizoru s digi tunerem ,nebo přes set top box.Takto se to běžně montuje.
JABRAKA
To vypadá, že máš přesně to, co udělali nám místo UPC. Zásuvka se třemi zdířkami - kabelovka, satelit, internet. Použiješ jenom zásuvku na kabelovku, z ní kabel do rozbočovače a z něj dva kabely, každý do jednoho STB. Pokud je přívod kabelovky veden jako u nás pouze pod kobercem a vede poblíž druhé televize, tak se dá na něj přidat průchozí zásuvka, stejná jako na konci. A pak nemusíš použít rozbočovač, ale každá TV bude mít svou zásuvku.
Pokud nemáš digi tuner v TV nebo obě TV v jedné místnosti, tak ano. Asi by bylo obtížné ovládat TV z jiné místnosti.
Aha , tak to jsem nevedela , ze to nejde jen propojit tak jako u upc(kabelovky) to jsem meli jen tou rozbočkou propojene a slo to , ale tak už asi chapu , ze ted to tak nepujde Diky
Tak asi by šlo, pokud ten set top box co máš má dva scarty dát z každýho jeden kabel k jedný televizi, nebo nějakou rozdvojku na scart. Ale na tý druhý tlevizi co máš uvidíš to samý co na první a když budeš chtít přepnout program zvednout se a přepnout u set top boxu. Děsivě nepraktický a nepohodlný. Uvidíš co se zítra dovíš, jestli máte v rozvodu i satelit řešil bych to nákupem satelitu a ten připojíš k tomu hornímu šroubovacímu konektoru a pohodlí i nabídka programů bude maximální.
Aha no ja jsem to zkousela propojit ale sla mi na jedne tv pouze čt1 a na druhe co byl STB tak tam slo vše. Tak se na to zítra poptám
, kdyz mi rekli ze by mi mel stacit jeden STB , tak at mi poradi co s tim
nejak pres oboje ale hlavne jsem mela v te rozbočce anteny do obou TV a myslim ze i pres skart nejak .
Aha, ono to bylo zapojený tak nějak nazdařbůh? To potom není divu, že to spíš nešlo než šlo. Zkus to ještě jednou a pořádně, ju?
No práve ale ted jak to spravne zapojit
? zapojim anteny a mam to i pres skart? at to teda udelam spravne?
Anténu z tý levý díry zásuvky na anténní vstup a set top box s televizí propoj scartem. Pak by to mělo jít bez nějakých velkých problémů.
tak jsem to mela propojene, ale tu druhou jsem zapojila jen pres antenu protoze nemam druhy STB.
Taková odborná otázka, ten set top box má modulátor? Pokud ne, tak jsi nemohla nic chytnout a ta ČT 1 co ti šla na ty druhý televizi bylo nejspíš pozemní analogový vysílání.
Když jsi měla připojenou i druhou televizi, ladila jsi ji na ten set top box? Když jsi přepnula na set top boxu z jedničky na jiný program přepnul se i program na ty druhý televizi? Nebo tam byl program nezávisle na tom co bylo pustěný na set top boxu? Dej sem fotku zadní strany set top boxu, třeba nám to napoví.
Nám to teď udělali do STA, asi budeš mít stejnou skladbu programů. Na kabelu je 8 TV stanic a 10 rádií, vlastně to, co můžu chytat ze vzduchu. V satelitní zásuvce jsou dvě družice a chytím tam cca 10 zpravodajských TV stanic, pokud jsem odhadl, tak většinou holandských. Takže absolutně nezajímavé. Pokud bych chtěl chytat víc, tak si musím koupit satelitní kartu na placené programy. Ty by sis zřejmě musela ještě pořídit satelitní tuner, abys tu kartu měla do čeho strčit. Já mám všechny tunery v PC, takže jsem měl možnost to vyzkoušet. Ale jinak o satelitním vysílání nic moc nevím, takže mě možná někdo opraví.
Dnes bohužel nic, nestihla jsem to , měla jsem ještě nějake vyřizování , ale zitra to urcite už stihnu . Tak zitra dam vedět
Zdravím, tak jsem tam dnes byla a zjistila jsem , ze si musim koupit dalsi STB. Takže super no.. Co nadělám
musím si nejaký druhý STB pořídit. ( sice pán , co jsem s nim mluvila vypadal , že toho sám moc neví... ale tak aspon nekomu volal a ten mu poradil ,že musí byt dva STB ) Jinak mi nabidli STB za bezmala 3000, že je na dvě tv. Ale logicky pro me vyhodnejsi je , kdyz si koupim za 500 obyčejny STB , když uz doma jeden mam
a ne abych vyhodila ten co mam doma a vrazila do jineho skoro 3000
Já si to myslel od začátku, že to tak dopadne. Většinou mají set top boxy anténní vstup i výstup. Takže kabel z anténní zásuvky dáš do set top boxu a hned vedle bývá ještě jeden konektor a z něho natáhneš kabel dál k tomu novýmu set top boxu. Jen si ještě před koupí rozmysli, jestli bys neuživila nahrávání, hodně STB umí nahrávat na flešku. Někdo to používá, někdo ne. Některý STB umí i přehrávat filmy stažený z netu, nad tím taky popřemýšlej, jestli by se ti to hodilo, když to už budeš kupovat. Ten cenovej rozdíl není až tak velkej.
Dobře poptám se na to a uvidím , každopádně díky za rady
( Navíc jsem si zrovna u nich objednala i internet a dostala jsem ho na 3 mesice zdarma
tak se mi to za ten STB alespon trosku vrati
)
Ted jsem jen tak zběžně koukal a dá se sehnat dvoutunerový STB s nahráváním za necelých 900. Nahráváš co chceš a klidně sleduješ jiný program.
Aha tak to je super , ze to neni tak drahe . Popřemyšlim o tom a Určitě si neco takoveho poridim
Když se to už kupuje není od věci se malinko porozhlídnout a nebrat první věc která ti padne pod ruku. Nenahrávám často, ale sem tam se to hodí.
To je dobře, Ja jsem třeba vubec nevěděla , že se z toho STB da i nahravat Takže jsem rada za rady
(jeste , ze jsem tuhle stranku našla
, za chvíli asi přidám nějaky dotaz i do auto-moto )
A můžeš ze svých představ nahrávání zcely vypustit klasický video. Ne že by na něj nešlo ze STB nahrávat, ale na flešku kterou dáš přímo do STB to je podstatně pohodlnější a kvalitnější.
to je taky pravda , taky jsem se divala na co mam v tom nasem STB tu diru na flešku... ale to bude asi jen tak
nemam to nahodou taky s tím nahráváním?
Jano satelitní setobox samozřejmě na dvě tv zapojit jde, nevýhoda ale je, že současně poběží na obou tv stejný program. To by musel mít ten satelitní setobox dva tunery, aby se daly dva programy sledovat nezávisle. Se navíc divím, že jste zrušila kabelovku. UPC za tři stovky měsíčně nabízí 50tv programů, několik rádií a internet. Kvalita je úplně někde jinde.
Zrušila jsem ji proto , abych zbytečne nepltila za to , co chytame i ted na tom satelitu ( ted nemyslim , ze chytame vse co bylo na UPC ) . Platili jsme 330 Kc za skoro to same co chytame ted( ted nechytame akorat slovaky) . A navic kyz uz jsme museli zaplatit i část toho satelitu tak proc platit zbytecne navic kabelovku. Ale to nevadi, koupim si casem ten druhy STB a bude to vyřešené , i když jsem myslela , že to pujde nejak propojit jen s jednim STB . Ten naš bohuzel funguje pouze na jednu TV.
nene, pořád si to pletete, i ten jednotunerový setobox jde zapojit na dvě tv, klidně i na deset tv, ale všude vám pojede jeden stejný program. Jde o to jak to máte zapojené, už to tu někteří psali - kabel ze zásuvky zapojit na IN setoboxu a na out dát rozbočovač a z toho jeden tv a druhý tv, nebo dát rozbočovač na první tv a pokračovat na druhou tv, scart není třeba nebo respektive stačí jeden.
jinak co se týká kabelovky nabízí nejvyšší kvalitu a jak jsem psal, za tři stovky měsíčně nabízí 50 programů + internet. Jsou tam všechny české a slovenské programy, jeden balíček na výběr, nějaké sportovní a zpravodajské kanály, dále x rádiových stanic a ten internet, to vše za tři kila měsíčně. Za satelit budete určitě taky něco platit, protože potřebuje nějakou údržbu atd, navíc internet za stopadesát kč vám nikdo nedá. Taky jsem řešil zda satelit nebo upc, kterou jsem již měl, ale v základní nabídce za 220kč plus internet wifi 340kč, celkem tedy 560kč měsíčně. Nyní mám těch programů daleko víc, wifi jsem zrušil a platím tři kila měsíčně, tedy skoro polovinu původní částky. A ještě jsem ušetřil nejméně cca 12-15tisíc za investici do satelitu, poněvadž bych potřeboval HáDéčkový na tři tv. A jestliže nyní platím kabelovce za tv 150kč, tak ten satelit by se mi splácel skoro deset let, což by ani nevydržel.
Mě ,ale řekli ,že to přes jeden STB nepujde. Řekli mi to přímo tam odkud mame satelit. A ten satelit mame spolecny na panelaku, takže jsem ho zaplatit museli a nikdo se nas neptal jestli ho ,chceme nebo ne, proste nam oznamili ze ho montuji a nic jsme nenadělali ( jinak my jsme si chteli kupovat v budoucnu vlastni satelit, ale kdyz uz to dopadlo takhle tak nam nic jineho nezbyva) . A s tim UPC nevim. My ho jeste posledni mesic mame a mame jen 20 programu a platime 330 Kc za mesic. Tak to mate mozna ted nejakou novinku. Jinak me prijde kvalita uplne stejna Ten satelit nas stal pro vsechny cca. 80 000,- Kc ( coz je podle me zbytecne moc )
Nejspíš vám to řekli proto, že by to kapacitně netačilo na celý dům. Kolik vás tam je bytů, když to stálo tolik peněz? Stejně mi to přijde divné, že takhle na vás vyrukovali, přece nemusím platit za něco, co nechci! Navíc, když už jste kabelovku měli a vše vám fungovalo. Kabelovka teď stojí fakt 150/měsíčně a setobox zdarma
můžete si k tomu vybrat jeden balíček a když si kliknete na programy, máte je tam uvedené. Internet 1mega nabízeli taky za stopade, tedy dohromady 300Kč. Ten jednomegový internet už tam nevidím, nejspíš už není v nabídce. Rozdíl v kvalitě poznáte, až bude špatné počasí nebo se vytvoří námraza
16 bytů. No oni to proste oznámili , že to chtela vetsina lidi z baraku, ale my jsem o tom nevedeli. Oni to platili z fondu takze se to odecetlo i nam. No moc nadseni opravdu nejsme . Upc kabelovka nam jeste funguje do 3 cervence. Ale uz ted toho lituju , ze jsem ji rusila . bylo to bezproblemu a nemusely se kupovat STB . Jinak s tim balickem mate pravdu. Ale ted je mi hloupé to po nich znovu chtit ,kdyz jsme to zrusili a jsme ted ve vypovedni lhute. Jinak pokud to stoji opravdu 150 Kc za mesic tak to je skoro zadarmo .
Pokud by takhle někdo přišel s hotovou věcí, poslal bych ho někam a pěkně ať vrátí penízky zpět, nic bych jim nepodepsal nebo bych to rovnou zrušil. Satelit za pět tisíc, pokud není HD je dost drahý, kdyby jste si ho koupila sama vyjde levněji. jinak pokud jste zrušila kabelovku je jen výhoda, můžete totiž uzavřít novou, výhodnější smlouvu . tak stejně můžete vypovědět ten satelit z důvodu toho, že nemůžete napojit dvě tv, těch důvodů bych si samozřejmě našel víc.
"jana55", nečetla jsem celou diskuzi, ale máme doma jeden STB a jedou na něj dvě TV. Jen je problém v tom, že na obou je stejný program a ovládá se jen jeden TV ovladačem, ale program je na obou stejný. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.