Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátový telegraf

Od: db odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit jak si vyrobit vlastní bezdrátový telegraf.(Jde mi hlavně o vysílač) Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x

Frekvence? Dosah? AM? FM? Modulace, nebo jen nosná...?

db
hodnocení

No chtel bych neco jednoducheho. Na dosahu zatim moc nesejde.. jen neco na zkousku .. nevim jestli FM nebo AM co by jsi mi doporucil?

tesyk*

Zde něco k nastudování:

ok1ike.c-a-v.com/...

luke237
Radiove vysilani je velmi ostre regulovano. Zjevne o radiovem vysilani nic nevis. Doporucuji si nejprve precist nejakou tu knizku, aby jsi ziskal alespon ramcovou predstavu, do ceho se hodlas pustit.Pripominas mi cloveka, ktery v zivote nevidel auto a ted se rozhodl, ze auta zacne vyrabet. Bez znalosti mechaniky, strojnictvi, bezpecnostnich norem, standardu, ...Na co to vubec potrebujes? Nemuzes si koupit nejakou v krame bezne dostupnou radiostanici na CW ("Morseovka")? Asi stejne ale budes potrebovat licenci na radiove vysilani (radioamater). Podivej se, co takova zkouska obnasi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]