Nejste přihlášen/a.
jakým kablem mám propojit lcd LG s Technics věž tak, aby zvuk z televize přenášela věž. Vyfotil jsem konektory jak na věži, tak na televizi.
Na hifi máte výstupy na přenosné DVD (AUX), videorekordér (VCR), potom SUBWOOFER, což je něco na přidání basů atd. a DVD 6ch INPUT, což je na dekodéry DVD. Na televizi jako takovou tam "díru" nemáte, takže je třeba vyzkoušet. Pokud však chcete pouštět film na DVD přehrávači, dívat se na TV a poslouchat to v hifi, tak musíte propojit hifi s DVD přehrávačem.
Pokud však chcete jen TV a hifi, tak zkuste tento postup: Do TV je zapojíte pravděpodobně do "component" (audio L a R - bílý a červený) a do hifi to zkuste do toho DVD 6ch INPUT (L a R). Pokud to nepůjde, tak to dejte do těch ostatních (L a R). Důležité ale je, aby z "L" na televizi šel kabel do "L" na hifi (stejně tak s "R"). Nemusíte se bát, že to nějak rozbijete, když to dáte do špatného otvoru, tak vám to akorát nepojede. Takto jsme vykoumali, že z DVD přehrávače televizi zapojíme úplně jinak, než psali na onom DVD přehrávači.
Snad Vám to pomůže, nejsem profík, ale připojovala jsem k různým TV už různá zařízení .
Z fotografie TVa věže je zcela zřejmé, že TV audio výstup ve formě CINCH konektorů nemá, má jen optický audiovýstup. Z toho vyplývá, že propojit televizi z věží nemůžete, protože věž nemá optický audiovstup.
doplněno 19.06.11 14:18:V pravo je na TV vidět SCART pokud je plně obsazen, mělo by to jít vytáhnou z něj. Plně obsazený SCART by měl obsahovat vše co máte vlevo na CINCHich a to ve formě vstupů i výstupů.
Šlo by to zapojit ze SCARTu televize, prodává se na to kabelová redukce, která má ja jedné straně konektor SCART s přepínačem a na druhé tři konektory CHINCH. Žlutý VIDEO, bílý AUDIO L a červený AUDIO P . Na konektoru SCART té redukce je malý přepínač se dvěma polohami IN a OUT. Ten SCART píchnete do TV a dva CHINCHe označené AUDIO do věže do vstupu VCR IN nebo AUX IN aby soulasily barvy konektorů. Zapněte televizi a přepněte věž na příjem zvuku ze vstupu věže, do kterého je to připojeno. Nepújde- li zvuk, přepínač na té redukci přepněte do druhé polohy.
doplněno 19.06.11 14:36:Nebo se také prodává varianta bez přepínače, ta má šest konektorů CHINCH: 2x video a 2x audio vstup L+P kanál, a 2x audio L+P kanál. Do TV zapojte SCART, vyberte dva chinche označené AUDIO OUT L a P za zapojte je do věže tak, jak jsem psal výše. Nepůjde -li zvuk, zapojte ty označené AUDIO IN L a P.
Bohužel u TV v dnešní době nebývá SCART plně obsazen, obávám se toho, že to je tento případ. Pokud má TV tolik CINCHů a ani jeden není výstupní, dá se očekávat, že výstupy nebudou ani ve SCARTu. Ale zkusit se to samozřejmě může.
NA SCARTU jsou VŽDY AuDIO vstupy a výstupy obsazeny. Stejně tak VIDEO.
doplněno 19.06.11 14:40:S tou redukcí to mám osobně vyzkoušeno
Já si myslím, že by to mohlo jít přes SCART. Jinak taky existuje převaděč z digitálního audio výstupu na analogový, ale není to už až takový drobný peněžní výdaj. Jak to vypadá, je vidět např. tady: www.ramelectronic/...
doplněno 19.06.11 14:46:Jinak by ale nebylo na škodu napsat, co přesně za televizi to je. Takhle třeba je úplně jednoduchý řešení, třeba jack konektor vepředu, uvádím příklad, které nám uniká.
Niektorý radca nevie o doležitom pravidle pri prepájani konektorov .Pri prepojovani, odpojovaní TV -Hifi ,alebo sat.receiver-konvertor-tv alebo PC -periferie sa toto vždy robi pri odpojenej siet.šnure od zásuvky. Rady ,ked to nepojde tam ,tak to strčte tam,alebo prepnite prepinač IN-OUT možu poškodit ten drahši pristroj.Ja osobne by som kúpil dvojitý kabel s cinchom na oboch stranach.Na TV by som použil v spodnej rade posledné dva vpravo :Y, Pb,Pr ,L,R -to je podla mna Audio Out . Cince v hornej rade a scart su iba vstupy do tv. Veža je jasna -vstup AUX, L,P
Je tam nalevo od toho psáno component in, takže to právě bude taky vstup. Je tam zkrátka vstupů až až.
Ve spodní řadě je komponentní video vstup a audio vstup . Tam to nepropojí. Desítky let připojuji kabely za chodu přístrojů a nikdy jsem žádný přístroj přepínáním či přepojováním kabelů nepoškodil. Nechci tím říct, že se to v nějakém případě nemůže státt. Jinak zjistit, jestli TV nemá připojení na sluchátka a nebo výše zmiňované propojení přes scart-audio kabelem, pokud je audio out na scartu u TV propojeno.
Nehádam sa ,iba som sa vyjadril ,že označené cince možu byt audio out ,nelogické sa mi zdalo duplicitné audio in.Scart nemusí byt pripojený ako zdroj ,treba skúsit .No zásadne nesúhlasím s podcenovaním nebezpečenstva pri prepojovaní zapnutých prístrojov.To že,vam sa nikdy nič nepoškodilo pri manipulácii v chode je náhoda.Ja hovorím o pravidle o postupe.Overte si ,že viac konvertorov poškodili ludia pri manipulacii s káblom ako blesky,alebo poškodili port pc pripojením tlačiarne.Pekný večer všetkým
Component IN je vstup složkového barevného signálu třeba z HD přehrávače a vedle k němu bude zřejmě příslušný vstup zvuku DO televize. Ale tazatel chce zvuk Z televize do věže. Domnívám se že jednodušší bude ze SCARTu, tam je výstup zvuku VŽDY.
A pokud to tam nejde, zkuste druhý... ano, závisí na tom, jak to výrobce redukce označení vstup-výstup vlastně myslí. Ze které strany. Sám jsem taky podobné propojení prováděl a označení IN a OUT na redukci jsem pak seškrábal protože nemělo logiku. Prostě to byl nasmysl Nahradil jsem ho šipkami.
technoman:
Já si taky myslel, že na SCARTu je vždy všechno co tam má být, bohužel to v dnešní době už není pravda - Už se to tady řešilo. Osobně si myslím, že když jsou tam všechny možné CINCH IN a ani jeden OUT, tak v tom SCARTU zdaleka nebude všechno co tam má být.
Takže přes skart to nejde. Ani přes ty cince, prostě nic. Koupím toho džeka 3,5mm na 2cince a uvidím, resp. snad uslyším.
Vždyť jsem to říkal, pokud je na zařízení "milion"CINCHu a ani jeden není OUT, tak je hodně malá pravděpodobnost, že se nějkaý OUT bude nacházet ve SCARTu. Nejlepší by bylo zakoupit takovéto zařízení, protože na TV máte optický audio výstup. Toto zařízení vám převede z optickáho signálu z televize, signál na levý a pravý CINCH a pak to můžete zapojit do věže. Není to zrovna laciné, ale budete mít jistotu, že do věže přivádíte opravdu kvalitní signál. Ten převod z 3,5 jacku na CINCHe t s tou kvalitou není tak jisté.
Tomu se mi skoro ani nechce věřit. Zvukové výstupy ze scartu jsou piny 3 -L, 1 - P, 4 - GND. Co ve scartu nemusí být , je RGB (a někdy i S-VHS). To je právě ten " vykleštěný" scart.
technoman:
kdybys si prošel "poraďte"tak bys narazil na několik podobných případů kdy se tazatel snažil marně vytáhnot z televizního SCARTu jakýkoliv výstup. V jednom případě, kdy jsem nevěřil jako ty jsem si stáhnul manuál k TV a tam byly všechny možné obrázky propojení TV z ostatními zařízeními a kupodivu AUDIO OUT nikde - ani CINCH, ani SCART a kupodivu ani optický .
ACHJO, to je pořád dokola - prostě se dnes množí televize, které na skartu namají žádné výstupy. A znovu opakuju, když výrobce dá na TV "milion" cinchu a ani jeden není VÝSTUPNÍ, tak se ani neobtěžuje ty výstupy dát DO SCARTU. Je to tak těžké pochopit?
p.bmbx vas nepresvedčil a dokola ,dokola.Pokúsim sa nezapojenie scartu u TV smerom out vysvetlit inak . Myslíte si ,že satelitný prijímač má zapojené scarty smerom IN do prijímača? Načo by to bolo dobré? Pekný večer vám.
Pokud tv nemá zabudovaný tuner (nevím), tak si signál audio, na tv programy, berte z přijímače. Toto samozřejmě za předpokladu, že máte pozemní-T, nebo S- přijimač.
jofa:
a jaký asi zvuk chce tazatel z té televize vytáhnout do věže . To by tady asi nechtěl poradit, kdyby tuner měl mimo TV, ne?
Díky všem, co měli snahu problém řešit, jsem pořád ale v pr...
Televize LG LH7000 je cca 1,5roku stará, Přes scart to nejde proto, že při propojení scartem musíte manuálně v televizi přepnout kanál, jako u starých to je AV1, AV2...když jsem to takhle přepl, nešel obraz ani zvuk. Když je scart napojen na DVD, automaticky při zapnutí dvd se to v televizi přepne a jede to, u věže ne. Proto jsem myslel ty cince.
Věž Technics SC-EH770 je stará cca 10let, Tady vidím problém to napojit.
Chci tedy televizi propojit s věží napřímo, Jednoduchá odpověď...např. nejde to, zahoď věž, nebo např. kup kabel takový a takový, strč to do žluty, červeny do tv, zbytek do věže tam a tam aje to. Díky za strohé, ale jasné odpovědi
Člověče zlatá...máte na TV optický audio výstup..., takže si kupte CYP převodník z optical audio na analog cinch L/P...a je to vyřešené, ne?
Ještě nějaký zapeklitý problém?
Tak tento napad tu už bol o den skor 12:39 bmbx a zrejme ste si ho nevšimli . Tazatel bol už pred cielom, ked sam navrhnul kupit Jack do sluchadl.výstupu tv o 9:17 kikialili , ale asi ani ten nema a hodil flintu do žita. Celá debata je poučná v tom ,že pri kúpe tv pozerat aj na "zadok" a nie len predok
doplněno 21.06.11 14:45:napad.p.matincáka
Tak to opravdu vůbec nechápu, co chcete automaticky přepínat při napojení věže na TV, u DVD, videa a já nevím ještě čeho je to jasné, tam se musí vypnout tuner TV a televize se přepne na DVD, video a já nvím co, ale výstup audia se přece nepřepíná, z audia jde vždy to co jde normálně z repráků TV. Ten převodník, je jediné opravdu čisté řešení a představa o menší ceně musí jít stranou, nebo si to nechte od někoho postavit, to výjde určitě levněji.
Pokud na TV zapnete AV1, AV2,... televize PŘIJÍMÁ signál pouze ze vstupu který máte navolen.
Jéééžišmarjá, co to má ale společného z výstupem audia z TV. Ať mám TV přepnutou na AV1, AV2, AV3, AV4,... PC a já nevím co ještě tak audio výstup z TV dává audio které je zrovna aktuální. Nevím co se to tady řeší - přepínají se prostě vstupy a né výstupy. Co to má s touhle problematikou společného? TV má prostě jenom optický audiovýstup a z toho se musí vycházet, nebo vytáhnout audio ze sluchátkového výstupu pokud TV nějaký má, ale já osobně bych v tomhle případě investoval do optického převodníku a věž bych napojil přes něj.
Tím jsem myslel že pokud tazatel přepl TV na Scart, jak psal , tak televize funguje pro vnější zařízení jako monitor se zvukem. Pokud Do toho scartu nic nepouští, ani obraz ani zvuk, televize je slepá a němá. Tudíž na zvukovém výstupu Scartu taky nebude nic ke slyšení, neasi. Zvukový výstup je na scartu trvale připojen. Ať pustí televizi v televizním módu se zapnutým zvukem a zkusí signál na pinech jak jsem psal.
doplněno 21.06.11 18:20:Pane kilaliki, prostě nepřepínejte televizi na scart. Nechte puštěné normální televizní vysílání a zkuste to ještě jednou přes redukci připojit do věže a věž přepněte na vstup, do kterého jste to připojil (AUX, VCR,...)Máte správnou redukci? Scart musí mít piny 1 a 3 vyvedené na špičky chinchů a na trubičky chinchů. Na scartu se piny počítají od kolmé stěny cik-cak k lomené( špičaté) stěně.
doplněno 21.06.11 18:24:! Oprava, chybí mi tam pin 4 musí být propojen na trubičky chinchů!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.