Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení autorádia do PC zdroje

Od: petr685 odpovědí: 16 změna:

Ahoj, chci si zapojit staré Ford autorádio (r.v. 1996) na poslech v garáži. Mám také starý PC zdroj, který funguje - otestováno na rozsvícené žárovce na 5V větvi.

Poté jsem chtěl připojit autorádio, ale po přiložení vodičů viz obrázek se rádio vůbec nezapnulo (nerozsvítilo)... Kde dělám chybu?

Díky

Zapojení autorádia do PC zdroje

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zdroj je sepnutý proklemováním zeleného vodiče s černým? Nemá rádio dva plusy - jeden trvalý (paměťový) a jeden "po zapnutí klíčku"?

petr685
hodnocení

Ano, ty dva vodiče jsem musel propojit, jinak by zdroj vůbec neběžel. Kolik má autorádio plusů nevím, nikde tam není žádné schéma, někde jsem našel podobné konektory a tam bylo + úplně nahoře a pod ním GND...

na + musí přijít i ten třetí (ACC+) ;) tedy na žlutý

doplněno 06.01.13 14:24:

můžete přes čokoládu, ale všechny žluté vodiče jsou ve zdroji stejně propojené, takže je to jedno :)

Zapojení autorádia do PC zdroje #2
petr685
hodnocení

Díky, vyzkouším :)

petr685
hodnocení

Můžu použít čokoládu na ten jeden žlutý vodič nebo musím použít jiný?

olaf71*
06.01.13 14:29

*palec*

olaf71*
hodnocení

0x

stálé napájení je na první konektor,spínací napájení na 3 konektoru a mínus myslím na 6 konektoru. konektor 1 a 3 propojit

petr685
hodnocení

Tak se nezadařilo :(. Přiložil jsem další žlutý vodič (+12V) na ACC+ viz obrázek a nestalo se vůbec nic.

Zdroj snad funguje, žárovka se po doteku s vodiči normálně rozsvítí a rádio snad taky funguje - zkoušel jsem ještě jedno a výsledek stejný...

Zapojení autorádia do PC zdroje #3
olaf71*

zkus jen ten minusový pól na jiném šestém konektoru GND

petr685
hodnocení

Tak dílčí pokrok :). Zkusil jsem dát mínus na ten 6. konektor a jedno z těch dvou rádií se rozsvítilo! Problém je, že nereaguje na žádná tlačítka - jenom zeleně svítí displej a nic nezobrazuje. Druhé rádio se ani nerozsvítí.

tesyk*

Tak, začal bych s tím, že rádio připojím normálně k autobaterii a vyzkouším jestli funguje jak má...a pak bych zkoumal dále.

mkat*
hodnocení

0x

Možno že zdroj dava maly prud. ( A )Preto nestači na vybudenie radia.Zmeraj napetie pri zapnutom radii.Ma 12 V?

A tie radia boli funkčne?

praivo*

Opravdu si myslíš, že PC zdroj neumí dát víc něž těch několik stovek mA pro rádio i s malými reproduktory? FYI dnešní zdroje dávají na 12V větvi 30 i více A - ukaž mi autorádio, kterému by to nestačilo...

petr685
hodnocení

Tak konečně mi u toho jednoho rádia naskočilo KEYCODE - asi jsem měl špatný kontakt jinak tomu nerozumím (předtím rádio jen svítilo bez nápisu zeleně...). Po zadání kódu a potvrzení číslem 5 mi ale znovu naskočí KEYCODE a chce, abych ho zase zadal... Podotýkám, že kód mám správný. Proč mi to nemůže jít bez problémů *plac*

olaf71*

cvakáš tam ten kod správně? jedničkou vymačkáš první číslo,dvojkou druhé atd. a potvrdíš číslem 5

petr685
hodnocení

Jo, cvakám... Nevím, asi je něco s tím rádiem, těžko říct. Když jsem to zkoušel naposledy, tak po zmáčknutí čísla 5, rádio zase jen zeleně svítilo. Asi to už nechám být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia
Otázky na téma zapojenie autoradia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]