Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adaptér - plochá vidlice

Od: morena* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nedávno tu byl dotaz jak na cestovní adaptér. Mám opačný problém. Mám určitý přístroj který má zakončení s plochou vidlicí, viz. odkaz:

eshop.anglickysen.cz/...

a nemohu jej proto zapojit do naší české zásuvky. Chci se tedy zeptat, zda někdo neví, jak na to. Dá se koupit nějaký adaptér nebo něco podobného, s čím by to šlo?

Za odpovědi moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Moreno, pokud Váš spotřebič v ostatních parametrech vyhovuje českému standardu, tak jistě najdete fungujícího elektrikáře, který uštípne nekompatibilní zástrčku a vymění ji za českou. Cena za tuto "operaci" by neměla převýšit cca 200,-Kč včetně materiálu...

doplněno 15.06.11 17:53:

Když píšu "vyhovuje v ostatních parametrech" myslím tím i napětí i frekvenci i vše ostatní, na co si vzpomenete, chápeme se?

To je sice pravda, ale zajímalo by mě, jak se bude tvářit dotyčný americký spotřebič, když namísto amerických 110V bude obdařen českými 230V.

Jak praví slova klasika : Veškeré elektrické zařízení pracuje díky kouři v něm obíhajícím. Pokud ze zařízení kouř unikne, již dále nepracuje.

BTW - už jsem tu několikrát dával link na konvertory 230/110V, stačí pohledat. Ono taky celkem sejde na tom, kolik ,,určité zařízení´´ má watů - jiný konvertor jsem sháněl synátorovi ke gameboyi, a zcela jiné zařízení má jeden truhlář přicestovavší z emeriky s komplet elektrovercajkem na 110V - to je už tafo o velmi solidní váze!

Když tazatelka shání redukci na vidlici tak asi ten spotřebič zvládne 110-230V jak bývá dnes už velice často zvykem ;).

Konvertory z 230V na 110V jsou hezká věc, ale já osobně bych je v životě nepoužil. Jsou dva druhy:

buď jako malý autotransformátor a ty jsou vhodné tak na napájení holícího strojku, přestože je jejich deklarovaný výkon větší a druhý druh je triakem seřezávané půlvlny z 230V na 110V (hodnoty jsou ve zkutečnosti jiné - nechytejte mne za slovo) - ty dokáží napájet řádově stovky watů při malých rozměrech, ale neprodukují sinusovku a mnoho spotřebičů s klasickým transformátorovým zdrojem s tím mají hodně velké problémy.

hodnocení

2x

Není jednodušší a levnější než něco štípat pořídit si tohle?

beashop.cz/...

A to jsem to u nás v elektře viděl snad ještě levněji, sám jich mám doma několik, kromě anglických, indických a jiných redukcí :D

No jednodušší to asi je, ale praktičtější asi ne.To abyste pořád dával pozor, abyste to neztratil nebo někde nezapomněl (vytáhnete šňůru ze zásuvky a adaptér tam zůstane). Bral bych to jako provizorní řešení. Když vyměníte koncovku, je to na trvalo.

morena*
hodnocení

Všem moc děkuji za ukázkové odpovědi, přemýšlím i o tom přeštípnutí ale přesně jsem hledala toto, co mi poslal @bmbx to je pro mě rychlé momentální řešení. Takže ještě jednou díky *palec*

hodnocení

0x

bylo by šikovnější napsat a popřípadě v nejlepším vyfotit o co jde

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že HOP to vystihnul dostatečně přesně i bez fotky.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]