Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ve foťáku mám dvě baterie CR2 Lithium (3V) a chtěl bych přejít na akumulátory. Na internetu jsem našel podezřelé čínské či Avacom s mizernou kapacitou. Těm bych se asi raději vyhnul. Existuje nějaké jiné řešení? Třeba něco jako akumulátor 6V s kapacitou kolem 800 mAh a vhodnými rozměry?
Avacom není žádná podezřelá firma, jejich alternativní náhrady jsou srovnatelné s originály a cena mnohdy třetinová (vlastní zkušenost)
Já nemyslel, že Avacom je podezřelá firma, ale že kapacita akumulátorů je čtvrtinová oproti lithiové baterii. Jak dlouho Vám tedy vydrží nabité baterie v provozu? Utáhnou zrdcadlovku aspoň na 2-3 filmy nebo si musím koupit zásobu akumulátorů (kus cca 200 ,-) a ty pak neustále měnit? To by pak ztrácelo smysl a je pro mě výhodnější koupit zásobu klasických CR2 (kus á 50,-), ty totiž vydrží tak 8-10 filmů.
No smysl to neztrácí, ale pokud je pro vás lepší utrácet po každé 50Kč/kus, než 3-4x vyměnit akumulátor, který lze minimálně 500x nabít - počty jsou jednoduché a to nemluvím o ekologii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.