Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická sekačka se neroztáčí

Od: vladislav* odpovědí: 8 změna:

Mám elektrickou sekačku na trávu, v poslední době se objevil problém s jejím spouštěním. Po zmáčknutí vypínače začne motor hučet, ale nůž se neroztáčí. Když se spuštěnou sekačkou pár krát cuknu a nůž se pootočí, začne se otáčet a pracuje normálně. Co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

2x

Rozběhový kondenzátor? ( takový tlustý válec...) dva dráty...

vladislav*
hodnocení

To by mohlo být ono,ta sekačka totiž žádnou brzdu nemá a nůž se otáčí naprosto volně. Takže je to ten válec vedle motoru?

Pokud po zapnutí a "strčení" do nože se sekačka roztočí tak je to asi tak na 120% výše zmíněný kondenzátor. Takže je to ten válec vedle motoru...

radarbrdy*
hodnocení

0x

Podle mě máte problém s brzdou. Normálně po vypnutí motoru brzda zabrzdí nůž, tak aby se setrvačností dlouho neotáčel. Záruka=vrátit do obchodu, jinak servis nebo ozeberte a spravte svépomoci.

mkat*
hodnocení

0x

Rozbehove vinutie motora?Automaticka regulacia otacok?

Ked sa motor rozbehne tak sa uz toci normalne?A ma aj vykon?

vladislav*
hodnocení

Výkon se mi zdá nižší a když jsem skusil vyměnit rozběhový kondenzátor, nic se nezměnilo. Takže to rozběhové vinutí?

hodnocení

0x

co s tím? hlavně tam nestrkat ruce :-D

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že je to 3 fázový motor a napájení jen jednou fází ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]