Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elekroměr - T1,T2?

Od: stnada odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nevíte co je to za elektroměr na kterém bliká LEDKA a na displeji přeblikávají hodnoty T1 a T2?
Co to znamená?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Dvoutarifní elměr, T1 a T2 jsou spotřebované kWh v nízkém a vysokém tarifu. Blikající žlutá a červená LEDka označuje aktuálně účtovaný tarif.

doplněno 11.06.11 21:55:

T1 a červená LEDka je vysoký tarif...

U mě je to jinak.. Ve chvíli kdy mě svítí na displeji T1 mi nebliká červená ale oranžová kontrolka.
PS: ano, podle návodu PRE je T1 vysoký tarif jak říkáte a T2 je nízký.

stnada
hodnocení

Děkuju vám, chtěl bych se zeptat kdybych si chtěl dát tento dvoutarifní elektroměr tak on by mi měřil spotřebu ve dne T1 a poté v noci T2 a podle toho by se mi účtovaly sazby?Vyplatí se to? Stojí něco výměna z obyč. na takovýto elektroměr a musím změnit dodavatele elektřiny nebo to nabízí každý dodavatel? Jsem u Čezu. Děkuju

hop®

Jednotlivé sazby přepíná ČEZ (nebo jiný dodavatel) podle aktuálních energetických podmínek. Jen krátce: dvoutarifní elektroměry jsou dávány většinou do domácností, kde se elektřina používá na ohřev vody, případně vytápění. Paušální platby jsou vyšší, je nutná příprava elektroinstalace (vč. revize) pro vyřízení žádosti na změnu tarifu.

doplněno 11.06.11 22:19:

cezdistribuce.cz/...

doplněno 11.06.11 22:19:

cezdistribuce.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]