Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování fotek-disk je chráněn proti zápisu

Od: mikk* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám problém s foťákem, ať stahuji fotky přes kabel nebo vložím kartu přímo do noťasu, píše mi to, disk E je chráněn proti zápisu a má se to opravit někde ve svazku, v nastavení E jsem to nikde nenašla. Když přes Počítač otevřu E, všechny složky jsou tam jako zástupci. Neumíte mi poradit prosím?
Děkuji moc

M.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Jukněte se na kartu, jestli není zamčená /pozice LOCK/.

odpoved*
hodnocení

0x

Neviem presne, čo je sťahovať, lebo sa dá kopírovať alebo presunúť. Skúste kopírovať, pretože niektoré foťáky nedovolujú vymazať fotky z karty cez počítač (Panasonic TF1), len cez menu foťáku. Najjednoduchší spôsob je vybrať kartu a pripojiť ju cez čítačku, to môžete kopírovať, presúvať, mazať čo len chcete. V tomto prípade je jediné ombedzenie - SD karty majú na boku hrdwarovú ochranu proti zápisu. Je to malá páčka, ktorú treba presnúť. Ale na chránenú kartu sa nedá fotiť, takže ak ju vyberiete z foťáku, bude v správnej polohe.

mikk*
hodnocení

Karta zamčená páčkou lock není, potřebuju jen přetáhnout fotky do pc, smazat je mohu ve foťáku. Už mě nenapadá způsob, jak to udělat :(

radarbrdy*
hodnocení

0x

Zkuste tento postup:

1/ vaši kartu přečíst na jiném PC (např. u kamaráda), zkusit zda se probém opakuje

2/ vaši kartu strčit do jiného digitálu a nafotit fotky, zkusit zda se probém opakuje

3/ koupit si novou pam. kartu, zkusit zda se probém opakuje

4/ koupit si čtečku pam. karta -> usb, zkusit zda se probém opakuje

brandy

Dobrý den,

mám stejný problém, zkoušel jsem si hrát se zámkem Lock na kartě. Funguje.

ad1/ nefunguje stejně

ad2/ nefunguje stejně, ale byl to též panasonic

ad3/ nefunguje stejně (mám dvě karty)

ad4/ počítač kartu normálně načte a smaže

Ikdyž je Lock na kartě odemčen nelze přes počítač a kabel ve foťáku mazat fotky, ani jiné na kartu uložit,

když je lock na kartě zamčen nejde fotit a hlásí zamčená karta.

Z výše uvedeného usuzuju na problém foťáku. Mám DMC-TZ7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]