Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s foťákem, ať stahuji fotky přes kabel nebo vložím kartu přímo do noťasu, píše mi to, disk E je chráněn proti zápisu a má se to opravit někde ve svazku, v nastavení E jsem to nikde nenašla. Když přes Počítač otevřu E, všechny složky jsou tam jako zástupci. Neumíte mi poradit prosím?
Děkuji moc
M.
Neviem presne, čo je sťahovať, lebo sa dá kopírovať alebo presunúť. Skúste kopírovať, pretože niektoré foťáky nedovolujú vymazať fotky z karty cez počítač (Panasonic TF1), len cez menu foťáku. Najjednoduchší spôsob je vybrať kartu a pripojiť ju cez čítačku, to môžete kopírovať, presúvať, mazať čo len chcete. V tomto prípade je jediné ombedzenie - SD karty majú na boku hrdwarovú ochranu proti zápisu. Je to malá páčka, ktorú treba presnúť. Ale na chránenú kartu sa nedá fotiť, takže ak ju vyberiete z foťáku, bude v správnej polohe.
Zkuste tento postup:
1/ vaši kartu přečíst na jiném PC (např. u kamaráda), zkusit zda se probém opakuje
2/ vaši kartu strčit do jiného digitálu a nafotit fotky, zkusit zda se probém opakuje
3/ koupit si novou pam. kartu, zkusit zda se probém opakuje
4/ koupit si čtečku pam. karta -> usb, zkusit zda se probém opakuje
Dobrý den,
mám stejný problém, zkoušel jsem si hrát se zámkem Lock na kartě. Funguje.
ad1/ nefunguje stejně
ad2/ nefunguje stejně, ale byl to též panasonic
ad3/ nefunguje stejně (mám dvě karty)
ad4/ počítač kartu normálně načte a smaže
Ikdyž je Lock na kartě odemčen nelze přes počítač a kabel ve foťáku mazat fotky, ani jiné na kartu uložit,
když je lock na kartě zamčen nejde fotit a hlásí zamčená karta.
Z výše uvedeného usuzuju na problém foťáku. Mám DMC-TZ7
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.