Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil pro dědu

Od: lm® odpovědí: 7 změna:

Ahoj přátelé,

mému tátovi se blíží termín narozenin.Bude mu 69 let.Jelikož jej zlobí jeho mobilní telefon,rozhodla jsem se ,že mu koupím nějaký,s kterým si budou lépe rozumět ;).Děda není moc technicky zdatný ,každou chvilku mne potřebuje ,abych mu nějak nastavila to či ono na telefonu,satelitu atd...

Dosud používá véčko Nokii,u které jej zlobí ,že potichu zvoní a ani "pořádně nehlásí zmeškaný hovor" a on pak netuší,že mu někdo volá.Neumí posílat SMS a ani se to prý nehodlá učit *nevi*.Takže hledám co nejjednodušší telefon,který zvoní,huláká *ua*a nemá miniaturní tlačítka a písmenka.Na Nokii měl možnost i posílat MMS,což nikdy nevyužil,ale nechal si vyfotit svého miláčka Betynku(německý ovčák) a toho měl na obrázku v zákl.nastavení -když otevřel mobil.Takže nový mobil může mít i MMS,ale nutné to není.

Hledám na netu,přečetla jsem kde co,ale raději bych si poslechla něčí osobní zkušenost o dobrém nákupu telefonu pro 69letého pána,který s ním bude jen volat.Děkuji všem ,kdo mi chtějí poradit Vaše Lenka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Větší tlačítka a přehledný a jednoduchý display moc "moderních"mobilů nemá..

Vybírejte něco podobného jako jsou tyto modely pro seniory:

www.gsmobil.cz/mo/...

Pravda ovšem je, že vzhledově to nic extra není. Účel by to ale splnit mělo...a o ten jde u telefonu především.

lidka*
hodnocení

2x

Lenko, já jsem jenom o něco málo mladší než tvůj otec. Mobil mám pouze na volání a SMS - to bys mohla taťku naučit *tuc* - a mám starou Nokii, která mi pro tento účel plně vyhovuje. Stejně víc používám počítač. Odmítám nějaké mobily pro seniory, protože před sedmdesátkou nejsme ještě na tom tak špatně. *tanec* A když už bych si musela pořídit nový, tak jsem našla něco podobného mé staré dobré Nokii :

alza.cz/... je za pár kaček a zdá se jednoduchý. No a nebo bych dala rodině za úkol, něco podobného najít v bazaru.

doplněno 07.06.11 13:11:

Lenko, já bych ho pěkně vypekla. Až budou jeden nebo druhý čekat na zprávu od tebe, tak jim začni posílat SMS. No a když se budou chtít dozvědět to, na co čekají, tak jim nic jiného nezbyde, než tu SMS otevřít. A nebo jim zahraj trochu na city, že se ti opět přechodně zhoršil sluch a tak ať zatím posílají SMS. Ale to je blbost, to bys je asi zbytečně vyděsila, že? Tak to raději nebudeme "laškovat"se zdravotním stavem, i když pro dobou věc. Víš, na ekonomce v Kolíně nás bylo asi 34 holek a jeden Milošek Zeman. *hej* A protože se blíží půlstoletí od maturity (to je neuvěřitelné)*ee*, tak jsem asi před dvěma roky založila třídu na Spolužácích. A víš kolik nás tam celkem dneska je? 2 = slovy dvě. Takže někdy je to s námi opravdu těžké! *haha*

lm®
hodnocení

Jó kdyby táta se nechal naučit,já už to zkoušela...Na co prý,on to nepotřebuje...Marná snaha.Pokud jde o nákup,tak to on by nesouhlasil,abych mu šla koupit mobil a on dokonce se mnou ,to je utopie.Musím mu to dát sama jako dárek - překvapení,ptž vím,že by se mnou nikam nakupovat nešel.

Ale děkuji za rady,určitě si z toho vezmu co potřebuji.Přikláním se k názoru,že ty mobily pro seniory jsou děs.Nicméně chápu výrobce,ptž jak to má ten chudák (výrobce) udělat,že jo ,když tlačítka mají být velká a nám se pak zdají velká...*smich*

Taky si myslím ,že na obsluze většiny telefonů nic na umění není,vždyt se ten přístroj několikrát zeptá chcete to udělat ANO -NE...,ale když není vůle ,nedá se pak dělat nic.Bůhví jací budeme my až nám bude ...sát,každý je jiný no.Nevím ,po kom jsem se zvrtla,páč mamina je to samé co taťka.Asi z nouze.Děkuji všem za rady,jste báječní,opět jste nezklamali.Jsem ráda,že Vás mám.Vaše Lenka

hodnocení

2x

Asi vám spousta lidí poradí spoustu telefomů pro seniory, ale já bych se s vámi chtěla podělit o svou vlastní zkušenost. ;)Když jsem viděla, že starý dosluhuje, vydala jsem se na průzkum do prodejny, abych viděla, co trh nabízí. V prodejně nikdo nebyl a prodavačka mě přiměla vzít několik mobilů do ruky a otevřít je. To co se mi původně líbilo, bylo po otevření velice nepřehledné, složité a iritovalo mě to. Přišlo mi to jako hračky, se spoustou barev, informací a zvuků, ve kterých jsem se vůbec neorientovala. A když jo, tak po chvíli. Několik z nich se mi blbě drželo, blbě ovládalo artritickýma rukama. *plac*A pak jsem zaslechla tichý hlásek, jak na mě volá. Kouknu a vidím NOKIA 6070 na mě mává. Když jsem ji vzala do ruky a otevřela, věděla jsem, že to je to, co hledám. A už jsem ji nedala z ruky.*hi* Doma jsem si uvařila kafe, vyčistila brýle a usadila se na dva dny do křesla. Vzala jsem to jako zajímavou hru. Naučila jsem se a nastavila jsem mobilek podle chytré knížečky, který používám opravdu hodně. Nejen adresy a u nich narozky a svátky, ale kalendář s povinnostmi, notes, sbírku receptů, otvíracích dob, ordinačních hodin. Už měl tři roky a minulý týden dostal novou baterku.*jasne* Kamarádka dostala mobil pro seniory a je to neuvěřitelný uchrchlaný křáp. *cert*Im, pohledejte telefony, které se vám líbí a jděte, ten správný, koupit s taťkou. Ať si je vezme do ruky, otevře, poslechne zvonění a vybere ten, který mu nejlépe sedne do ruky a do hlavy. A pak ho vezměte na kafe nebo na zmrzlinu, uvidíte, že mu uděláte velkou radost. Pobuďte s ním, v klidu, beze spěchu, jen vy dva. Můj táta by asi ze začátku brblal, ale pak by jen zářil. *placni* Krásný den přeji ;)

doplněno 07.06.11 11:14:

Jsem asi o dva pátky mladší, než váš taťka.*jasne*

plechacek*
hodnocení

0x

Ahoj dědovi (83) jsme koupili mobil Aligator. Skvělá věc. velká tlačítka, nic zbytečně navíc, jen to co je potřeba. Navíc má i tlačítko, které se používá, pokud se dostane do nesnází, nebo pokud se něco přihodí. Navíc má i světélko:) Dědovi je sice tolik, kolik mu je, ale je neskutečně čilý. Zrovna včera lezl po třešni a trhal třešně na buchtu. Telefon má pořád na šňůrce kolem krku, strčený v kapsičce u košile. Takže skvělá volba, určitě doporučuji.

doplněno 07.06.11 10:50:

nedělám reklamu, jen abyste věděla, o jaký typ se jedná

gsmobil.cz/...

hodnocení

0x

Mobilů pro seniory je spousta, např.

alza.cz/...

alza.cz/...

alza.cz/...

buss
hodnocení

0x

Základní funkce zcela postačí, hlavně však dbát na výšku znaků!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]