Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu, potrebuji zapojit na jednu antenu dve TV, ale po pripojeni rozbocovace se mi uplne ztrati signal. Kdyz rozbocovac vynecham a pripojim antenu jen k jedne TV, je signal silny a super obraz. Kde muzu delat chybu?
Pokud je signál dostatečně silný,u DT je po rozbočení dostatečný pro obě televize.Překážkou pro signál může být i vložený předzesilovač antény.Dále můžeš zkusit nastavit přesněji směrování antény.Také je možné použít provizorní domácí anténu,vyrobenou z 60 cm holého drátu,zamontovaného do koaxiálního konektoru a zapojeného do přívodního kabelu antény jedné TV.
JABRAKA
Ten rozbočovač může být vadný nebo jej zapojujete špatně. Když máte silný signál z antény, tak běžný rozbočovač nemá takový útlum, aby se signál ztratil zcela.
mam to zapojeno nasledovne:
venku antene, pres okenni koax privod do rozbocovace, z nej do zesilovace a ten do TV. Zesilovac [antenni] je napajen primo ze zasuvky.
Kdyz rozbocovac obejdu, tzn. zapojim do okenniho koax. primo kabel ktery vede do zesilovace, tak je vse OK. Tzn. paseku musi delat ten rozbocovac, jina moznost neni. Kdyz vynecham rozbocovac, tak je signal 94 procent, kdyz jedu pres rozbocovac, tak je 0 procent.
A to jsem to ani nezkousel pripojit tu druhou tv do rozbocovace, protoze nejde ani ta prvni.
Mně tady z toho vyplývá, že děláš pořád jedno a to samé. Za prvé, nikde není zmínka, čemu říkáš rozbočovač. Za druhé - zkusil bych spojení napřímo, bez zesilovače, jednu TV, druhou TV a pak přes rozbočovač - jednu TV, druhou TV, obě. Pokud tam opravdu potřebuješ zesilovač, tak by bylo logické vést kabel z antény do něj a až potom jej rozbočit. Ale ty jsi vlastně přímé zapojení vůbec nezkoušel.
Mate 2 možnosti -prvá je vyhodit predzosilnovač aj s napájaním ,lebo ho určite nie je treba .Zosilnovač by mal nahrádzat iba ztratu na ktorá vzniká na dlžke koaxu a pri 15m-20m to netreba .Druhá možnost je kúpit rozbočovač ,ktorý má zabudovanú jednosmernú napájaciu vetvu a umožní napájanie po koaxiale. Takýto rozbočovač-zlučovač má napájaciu vetvu označenú červene .
Já se setkal s problémem kdy dva tunery zapojené k anténě přes rozbočovač se natolik ovlovňovaly, že ukazovaly žádný signál, stačilo jeden výstup rozbočovače oddělit malým kondenzátorem a byl klid.
doplněno 07.01.13 11:55:Chovalo se to úplně stejně, obě TV napojené samostatně na anténu ukazovali plný signál, jedna přes rozbočovač nebo druhá přes rozbočovač - opět plný signál, jakmile byly napojeny obě byl konec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.