Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučte kvalitní sluchátka

Od: fatalwir® odpovědí: 19 změna:

Zdravím, mám špuntová sluchátka Panasonic RP-HNJ300E-A (viz obrázek), ale už mají něco za sebou a potřebovaly by nahradit. Po pár letech už se rozpadají (musel jsem je lepit vteřňákem, izolace na drátech už je taky přetrhaná) a zvuk už taky není co býval. Na internetu, ale nějak nemůžu najít žádné co by byly podle mých představ. Moje představa je, aby měly opravdu kvalitní zvuk. Nestojím o žádná prskátka, které prostřelí díry do uší. Už jsem měl také čest jedny takové potkat. Na kvalitu zvuku si opravdu potrpím. Taky by měly být bytelnější. Při cestování se holt stane že se tu a tam zatáhne za drátek a podobně. Když už mluvím o drátech, tak bych ocenil kdyby nebyly kabely do pravého a levého sluchátka stejně dlouhé - aby se drát od pravého sluchátka vedl za krkem. Snad už jsem nezapomněl nic zmínit, takže díky za všechny odpvědi. *tuc*

Doporučte kvalitní sluchátka

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prskac1*
hodnocení

0x

Pokud ti nejde vyloženě o špunty tak jedině KOSS PORTA PRO...

Nic lepšího s doživotní zárukou asi za přijatelnou cenu nebude... Nevím jak je to se zárukou teď ale já je kupoval s doživotní...

electroworld.cz/...

hodnocení

Ano na to jsem zapomněl. *smich* Vyloženě o špunty mi jde. Nesnáším mít rozpláclé uši tímhle "bagrem" a na cestování to taky není ono.

albatros498022*
hodnocení

0x

KOSS Porta Pro.

hodnocení

0x

Doporučil bych taky Koss Porta Pro, z vlastní několikaleté zkušenosti, poslouchám je denně, zvuk je přinejmenším dobrý a v této cenové kategorii asi není co lepšího vybrat.

Jen je u nich slabým místem kabel a konektor. Kabel mi ztvrdnul a zlomil se asi po roce a půl, poté tam přišel kabel z jiných sluchátek (taky KOSS), tam se asi po roce přerušil kabel u konektoru. Teď tam mám připájený vlastní konektor, zlatý, bytelný, kovový, s pružinkou, která zabraňuje velkému namáhání kabelu a zatím se to jeví jako nejlepší řešení :)

(nemám doživotní záruku, proto ta samooprava ;) )

Za 700 se dají koupit bez doživotní záruky, za přibližně dvojnásobek se zárukou. Ať si každý rozmyslí, co se mu vyplatí :)

doplněno 12.01.13 16:48:

Tak teď vidím že chceš špunty, s těmi neporadím, já ty silikonové koncovky nesnesu ve zvukovodech, dělá se mi z nich hnusně *smich*

hodnocení

Našel jsem tyhle. Co myslíte? czc.cz/...

fino97*
hodnocení

0x

Shure SE53 - absolutne bezkonkurencni,jen ta cena...maji i vymenitelny kabel

raadek*
Jestli jde pouze o zvuk, tak Koss KDX/100 nebo Sennheiser IE 60.

hodnocení

0x

Pokud punty, tak bezkonkurenční jsou Creative EP630, mají rozsah 6Hz-23kHz a je to znát, navíc mají nezničitelný kablík. Nějaké KOSSy s doivotní zárukóu je dobrý chyták, u nich mi odeel kablík za půl roku a reklamovat je kadého půl roku do konce ivota? - to je opravdu výhoda *smich*

hodnocení

Jene mají symetrické kabely. Jinak by byly dobré.

doplněno 13.01.13 19:18: Po těch Sennheiser CX 300-II u jsem koukal. Nevypadají patně, ale lidi píou e mají problémy s hlasitostí levého sluchátka.

Pro zručného kutila není problém jeden kablík zkrátit, ta kvalita za to stojí, nebo existuje model, který sice nemá asymetrické kabely přes krk, ale sluchátka spojená ňůrkou pro noení na krku.

raadek*
Asymetrický kabel mají Sennheiser CX 300-II a recenze najdete na Heuréce.

No, ty Sennheiser jsou předraené, zdaleka nemají takový frekvenční rozsah proti Creative a kablík taky nic moc proti Creative ;)

vikyn*
hodnocení

0x

Hoj mám Kosta Pro super za dobrou cenu. Vik

hodnocení

0x
Tak já nevím, všichni tu radí KOSS. Když jsem si je několikrát koupil, zvuk nestál za nic, a po pár dnech se kabel zlámal..Koupil jsem si sluchátka Sennheiser, s "jen" 2 roky zárukou. Špunty, zvuk jako kdybych byl ve studiu, záruku nebudu ani potřebovat, jsou pěkně odolný ;)Jen mají výraznější o něco málo výšky, takže jsem musel znovu předělat ekvalizer *nevi* :)Po těch co teď mám, už Koss nikdy :O
vikyn*

Hele try Senhaizře!

Vnímání zvuku je samo s sebou subjektivní. Fakt je ten, že Koss při nižší hlasitosti přidává basy (lidsky řečeno),

ale dříve se dělaly i u hifi zařízení fyziologické ragulátory hlasitosti. Potenciometr na sílu zvuku měl odbočku na dráze a kond, který při nízkých hlasitostech přidával-spíše lépe přenášel basy a to až o 10dB .Senhais jsou dobrý díky časopisu hifi a zvuk z r. cca 1970,který je strašně (tuto firmu) propagoval. Nejen sluch , ale i mikrofony. Kdo měl Senhajzry byl BOSS!

No nic ty výšky- nemají spíše málo hloubek! Ono v tak malém omezeném prostoru mušle udělat basy-stále platí

fyz. zákony atd.

Jinak v těch 70letech si myslim, že Senhaiser byla jednou z firem, co propagovala, aby se kvalita HiFi zesilovačů měřila obdélníkovým a ne sinus signálem.

Pak se to vyvrátilo, protože třeba pro gramofon vstup super,ale nemohli najít přenosku, která by to přenesla (ty obdélníky).

Takže odsud podsud. Doporučujeme co máme, co se nám líbí .. a jak jsem psal, subjektivní!

hodnocení

No tak pořád váhám. Až si vyberu tak rozdám bodíky. ;)

doplněno 26.01.13 17:26:

Ne.

vikyn*

už jsi se rozhod?

wonder184
hodnocení

0x

Jako první jsem měl sennheiser CX 300-II, můžu říct, že jsou dost dobré, ale 4x mi vždycky za nějakou dobu začalo slabě hrát levé sluchátko, takjsem je vyměnil za Creative EP-830 za tu cenu jsou fakt dobré, na to kolik stojí jsou vážně dobré. Mám je doteď, ale zatoužil jsem po sluchátkách nad tisícovku, tak jsem si koupil Klipsch Image S4 (1690kč) a to musím říct, že je to koncert v uších! Sedí v uchu dokonale klasické špunty jsou jakš takš, ale pokud máte v uchu Klipsch S4 je to rozdíl, dokonale izolují, nepadají z ucha, jsou bombastické a zvuk...jak říkám koncert v uších.

hodnocení

Tak jsem v Anglii a vcera jsem se v Cambridge stavil v elektru. Kdybych predtim ja blbec nekoupil sluchatka Sony za 16 liber o kterych jsem myslel ze by mohly hrat dobre, ale mely slabe basy a hralo to i vsem okolo me, tak bych tam vzal ty Sennheiser CX300-II. No vzal jsem Sennheiser CX200 za 30 liber a spokojenost. Diky vsem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]