Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVB-T přijímač + anténa

Od: trol* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký byste mi doporučili Dvb-t přijímač a aktivní pokojovou anténu? Bude to určeno do RD pod kopcem, kde se nachází vysílač. nynní je signál cca 50% a to jsem vzdálen cca 300 metrů vzdušnou čarou. Jaké zesílení (zisk) na anténě bude třeba? Teď mám klasické 2 pruty a mini přijímač Dvb-t a chtěl bych jej nahradit.
Koukal jsem na antény od Evolve, ale to jsou prý hrůza a pak na přijímače Strong, další značky mně moc neříkají.
Díky moc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No za těchto podmínek musí bohatě stačit tato anténa, chodí podstatně lépe než dvouprutová a lépe než aktivní ze zesilovačem - mám to vyzkoušeno:

mironet.cz/...

volat technika na měření signálu při vzdálenosti 300m od vysílače? To si snad děláte p... *haha*

des*

Ono to zase tak směšné není bmbxi,u toho vysílače funguje tzv paradox.Je to česky že po svícnem je tma a proto to nejde.Respektive jde,ale blbě.

Pokud vím tak tazatel má na dvouprutovou pokojovku 50% a to je docela slušné, když ten krám vyhodí a koupí si tu prutovku, tak mu to bude chodit jako brus. Že pod svícnem bývá tma to platilo za analogového vysílání, digitál je díky svým vlastnostem na tom mnohem líp. Už jenom kvůli tomu, že i ten nejlevnější settopbox má ukazatel síly a kvality signálu je pozývání měřícího technika hodně směšné.

V dobách analogu se ve specifikacích TV dalo zjistit jakou má citlivost tuneru, dnes u settoboxů se s tím nikdo nezatěžuje, ale přesto jsou rozdíly mezi značkami propastné. Pokud jsou problémy s úrovní pijímaného signálu, tak to chce věnovat pozornost i výběru settoboxu. Např. i ten nejlevnější settobox HUMAX strčí v okamžiku problémového příjmu většinu ostatních výrobců s přehledem do kapsy.

Co se týká pokojových antén tak jsem vyzkoušel kde co a opravdu zvítězila jednoprutová a bez zesilovače, pak už to chce najít dle ukazatele síly a kvality vhodné místo. Mnohdy rozhodují centimetry - s tím se žádný měříci technik zabývat nebude, to miu věřte.

alf*

ano, digitál je na tom mnohem líp. Je na tom tak dobře, že za dva roky co se přešlo na digi v naší ulici, vesměs starší lidé má už většina satelit. Před lety jeden. A to všichni vidíme na vysílač vzdálený cca 40 km. Prostě se na to nedá koukat, škvrk, hrk, kostička.

Jo,když si lidi koupí ten nejlevnější STB a dají na to tu dvouprutovou pokojovou hrůzu tak se pak nesmí divit. Já bydlím v ďolíku a v dobách analogu jsem nikdy nechytil uspokojivý obraz na společnou anténu o pokojovce nemohle být ani řeč. Teď na tu prutovku chytám bezproblémově (bez škvrkání a kostiček), ale mám kvalitní tunery - v PC AverMedia, settobox Humax a dvbt TV Samsung. Pokud jsem zkoušel v těch samých podmínkách PC - Pinaccle, settobox Sencor, atd. tak to nestálo za nic - nízká citlivost.

trol*
hodnocení

Dobrý večer, tak jsem objednal přijímač Strong STR 5202 hyperelektro.cz/... a anténu HAMA prut srovname.cz/... tak uvidíme, je to přes net, takže to jde případně vrátit.

trol*
hodnocení

Zdravím, tak zapojeno a signál se sestavu DVB-T přijímač Hyundai Hama anténu prut je cca 88%, což je hodně slušný.;) Díky za rady rádci.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co se týká přijímače, tak bych řekl, že je to celkem jedno, hlavně aby uměl případně napájet anténu. A co se týká antény, tak jsou v podstatě dvě možnosti. Buď mít možnost si několik různých antén vyzkoušet, nebo pozvat anténáře, který signál proměří a navrhne podle toho anténu.

naihonn*
hodnocení

0x

Jo, rozhodně pozvat si odborníka, to je jistota a rozhodně ne vyhozené peníze. Je fakt, že já tu měl dost mizerný signál, ale naštěstí i díky dost dosbrému settopboxu to bylo v pohodě. Jen kdyby ty televize nekrachovaly. Ale co už, semtam i nějaká přibyde...

hm*
hodnocení

0x

Jo, odborníka, ... A pak se můžu podívat, jak lidem v okolí dělali antény odborníci a je mi jasné, že odborníka tedy ne. *smich*

naihonn*

No jo, ve všem se najdou rádoby odborníci. Ale kdo hledá, ten najde i odbroného odborníka. Já si nemůžu stěžovat a to jsme tu tak pěkně v údolí, že musel odborník skoro čarovat a ještě to zachránila perfektní volba přijímače.

*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]