Nejste přihlášen/a.
Ahoj. V audio/video technice nejsem moc kovaný a tak bych poprosil o nasměrování, případně tu rozjet mini diskusi.
Mám LED TV LG 32LE5300 ( lg.com/... )
A nyní mi odchází stařičký DVD přehrávač, tak uvažuji o změně a rád bych využil maximum z obou zařízení.
1) Jestli tedy kupovat přehrávač nebo rekorder - jsem velky fanda do HD filmu, serialu, dokumentu. Nevim, zda do rekorderu ma vubec cenu investovat, ale pokud by to melo byt o par stovek drazsi, tak no problem. Nyni to resim pres USB s mkv soubory, ale vadi mi absence zvukoveho pozitku (viz dale)
2) kupovat LG pro jistejsi kompatibilitu nebo se da bezproblemove ovladat pres Simplink i jine nez LG vyrobky? Co vsechno bych ziskal spojenim stejnych zarizeni?
3) Rozhrani. Staricke DVD bylo pripojeno pres SCART, ale nyni bych chtel pres HDMI, coz nejspis uz maji vsechny "lepsi". Navic mam notebook s vystupem jen na Displayport VGA nebrat...
4) audio - TV umoznuje prehravat Matrosky (.mkv) pres vstup USB port, ale 2kanalove. Kdyz nastavim vstup DVD, tak se pusti samozrejme DVD se zvukem 5.1, ale to mi zase neumi nacist mkvcka ( firmware jsem bohuzel na netu nenasel - stary typ dvd). A kdyz na DVD zvolim vstup SCART, hraje mi 5.1 repro soustava zvuk z TV ( ikdyz jen 2kanalove) , ktera ma nastaven vstup ANTENU a chyta obraz z externi anteny. Zkratka anteni vstup mohu poslat na vystup do dvd, ale u USB mi to nejde. Lze nejak zaridit (krom toho, ze si poridim DVD prehravac s USB a podporou .mkv) , aby slo propojit TV, DVD, antenu a veskery zvuk sel do DVD cili na repro 5.1?
5) co si vlastne u DVD prehravace pohlidat? jako laik bych sel asi do LG kvuli kompatibilite, zda to ma a jake rozhrani, podpora co nejvice formatu a pak cena ...
Tak hlavně, jelikož píšeš, že jsi velký fanda do HD filmů, bych zcela z hlavy vypustil myšlenku DVD přehrávače/rekordéru a zaměřil se na Blue ray zařízení. Ještě bych poočku nahlédl do nabídky multimediálních přehrávačů.
Když se rozhodnu pro BR zarizeni, tak to je jina cenova kategorie a z doslechu vim, ze nej BR je pry PS3 - co je na tom pravdy?
Jinak fanda do HD bude asi kazdy, kdo se na to nekdy podiva ale media si nekupuji, tak mi pripada mit prehravac zbytecne. Spis jsem myslel treba DVD s upscalingem nebo potom aby to umelo mkv soubory. Tim bych krasne nahradil BR si myslim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.