Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začalo mi chčet rádio, nechytá mi signál. Rozebral jsem jej a byl tam upadlý drátek od antény (je možné že mi upadl při rozebírání rádia).
Drátek jsem připájel, ale stále rádio chrčí při zapnutí a při nalazení pouze dvou stanic, rádio chrčí, nelze čistě naladit. Nerozumí tady tomu někdo? Čím by to mohlo být a zda má cenu to spravovat? Je to čistě jen rádio menší SONY asi 5 let staré.
Předem děkuju
Dnešní rádia (ale i ostatní elektronika) jsou dělaná jako předměty denní spotřeby, což znamená, že se většinou jejich oprava nevyplatí. Kdysi jsem se opravami rádií živil, ale poradit takhle na dálku prakticky nejde. Závad může být 100+1. Může to být drobnost, ale taky nemusí. To Vám ale bez prohlídky rádia nikdo neřekne.
OK, jak poznám ten Mf zesilovač? Co mám na něm měřit když mám jen multimetr? Mám šanci to spravit?
Zajímavé ale je což jsem zapomněl dodat, že rádio když hraje potichounku tak nechrčí, ale je to opravdu potichu, jakmile jej zesílím chrčí
To vypada na filtracni elektrolyticky kondenzator, ktery nahle ztratil kapacitu (nejbeznejsi zavada a lehce overitelna), sledovat napajeni plus a minus a nekde jsou jeden nebo dva el. kondenzatory.
Závada na nízkofrekvenčním zesilovači nebo mechanické poškození reproduktoru. Pokud lze do rádia zapojit sluchátka, tak by stálo za to je zkusit .
Dobrý den, po připojení sluchátek rádio v nich hraje úplně čistě, myslíte že je to určitě tím reproduktorem? Mohu ho zkusit napojit na nějaký dobrý reproduktor, ale chci se zeptat zda musí mít stejnou impedanci nebo tam mohu dát i s jinou impedancí? Udělá to něco rádiu kdybych jej tam namontoval po odzkoušení natrvalo?
Předem moc děkuju
Pokud bude mít větší impedanci tak se nic neděje, při hlasitosti naplno se z něj nedostane takový výkon, pro běžný poslech nebude mít vliv...
Najlepsie by bolo keby si dal rovnaku impedanciu(ohmy) vykon moze byt kludne vecsi(waty).Ked budes mat viac ohmov,radio bude hrat tichsie.Ak bude mat menej ohmov radio bude hrat hlasnejsie ale moze odpalit koncovy stupen(zosilovac)Daj tam reprak od 4 do 8 ohmov .
Pozri na ten original reprak ci nema len prekmitany drotik od ocka po membranu,ak ano skus to opravit za nejaky cas to pomoze.
Takze ked sa pripojis cez sluchatkovu zdierku(jack)tak reprodukcia je v poriadku?Tak pozri ci nemas studene spoje na konektore pre sluchatka.Riadne preletuj.Ozaj ake je to radio?Mono ci stereo?Ale asi stereo ,dva repraky.To chrcia obydva?Skus este prestriekat prepinace,vsetky,aj potenciometer.Moze byt ze je vadny koncovy stupen,alebo nejaky kondik v jeho obvode,ked na sluchatka (dost velka impedancia,cize maly vykon)ide dobre.Zvysis vykon a uz to nevladze,nehreje sa velmi koncak?
Dobrý den, rádio je značky sony a je to mono. Se sluchátkama hraje dobře ale přes reproduktor chryčí. Nechrčí jen když hraje velmi potichu. Repreák je vpořádku, odzkoušel jsem jej jinde. Uz si s tím nevím rady
Aeste takto pouzivas ho na baterie,alebo na elektriku?Pokial ho pouzivas na elektriku tak ho skus na baterie.Baterky si niekde odskusaj aby boli na 100% dobre.Alebo naopak.Mozes ho skusit napojit na nejaky vhodny zdroj,tym vylucis ,alebo potvrdis zavadu zdrojovej casti. Mozes este prekontrolovat filtracne a vezobne kondiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.