Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotykáč nefunguje za zimy a vlhka

Od: hoummy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

měl jsem Nokii 5800XM, teď mám N97mini a u obou se mi stávalo a stává, že za vlhka nefunguje dotykáč, ani klávesky, je to prostě zamrzlé. Dělají tohle i jiné telefony, značky? Chci si koupit nový a tady tomuhle se vyvarovat. Doporučíte nějaký?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

btw
hodnocení

0x
No tak ja mam htc a ještě se mi to nestalo pouze když je dlouho v zimě tak při rosviceni monitoru se sekne...

praivo*
hodnocení

0x

Nevím jak N97, ale "normální" 5800 to taky nedělá...

raadek*
Máte zřejmě kapacitní displej, který reaguje na teplo. Pak existují rezistivní displeje, které fungují na principu odporu. Těm zima nevadí.
praivo*

5800 má rezistivní, N97 taky.

doplněno 05.01.13 22:24:

Jde to poznat jednoduše: Rezistivní displej nepodporuje vícedotykové ovládání (multitouch), ale zase ho lze ovládat téměř čímkoliv - prstem, stylusem, propiskou, klidně i šroubovákem nebo anténou od PMR... Kapacitní sice podporuje multitouch, ale lze ho ovládat jen prstem nebo na to určeným stylusem, jinak ne.

raadek*
Koukal jsem, že jsou displeje opravdu rezistentní. To znamená, hledat závadu někde jinde.
hoummy*
hodnocení

Děkuji, tato odpověď se mi líbí. Uvažuji, že koupím SE Ray, to bude asi nejlepší, chci změnit značku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]