Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli zde nemá nikdo nějaké zkušenosti ze zapojením auti zesiloveče na PC zdroj.
Mam Zesilovač a chtěl bych ho propojit z PC aby mi šly regulavot hlasitost repráku které mam připojené k NTB
Zesilovač má jako každý 3 zdířky na připojení zdroje ale teď nevím jak to mam zapojit. Ale však vím jak připojit zesilovač K PC ale nevím jaké napětí mam do něj dát kamarád mi poradil zdroj od PC ale nevím jaký napětí proudů a jaké drátky atd.. Foto mohu zaslat není problém. Když tak mě kontaktujte zde nebo na meil petr.sojer@seznam.cz
Děkuji všem kdo poradí
Dráty z PC zdroje jsou barevně značeny, jakákoliv žlutá je plus 12V a jakákoliv černá je v tomto případě pro těch 12V mínus. Kolik to je schopné dát proudově bývá na PC zdroji vyznačeno.
Mohol by si dat fotky?Ak som spravne vyrozumel s tvojho oznamu tak mas zosilovac ktory bol robeny do auta.No ale v tom pripade by nemal byt napajany symetricky,ale len plus a minus.Dalej mal by si mat nejaky vstup a nejaky vystup,na tom zosilovaci.Aky vykon ma ten zosilovac,podla toho treba urcit aj spotrebu prudu...
Ten zesík chceš napojit na zdroj co máš v kompu? Nikdy! To si radši vedle postav autobaterku a bude to lepší.. Nevíme jaký ten zesík má odběr proudu, pokud bys ho tam připojil a "vyhulil ho, nárazový odběr proudu (např. bicí) může být tak velký že by PC zdroj mohl "chápat" jako zkrat , zaúčinkuje nadproudová ochrana a vypne se. Nehledě na to, že samotné PC již nějaký proud ze zdroje odebírá a nevíme kolik. Taky filtrační kondy ve zdroji, malé kapacity a léty částečně vysychající
by mohly odejít do věčných smetišť. Počítač by se ti mohl vypínat. popřípadě restartovat. kolísáním napětí se může i něco poškodit, protože zdroj to asi nestačí uregulovat. Nakonec může zdroj odejít a byl bys rád, kdyby nevzal něco s sebou
.K zesíku musíš mít zdroj který je schopen poskytnout velký proud při nárazovém zatížení( autobaterie nebo řádně dimenzovaný usměrňovač s vyhlazovacími kondenzátory o veliké kapacitě a tlumivkou).
To je jasný ale když tam dam Auto baterku tak ta se mi vybije a pořád jí nabíjet to asi ne mě napadlo koupit nějaký starší PC zdroj např 250W a dát to jenom na něj
záleží na tom kolik A ti dá 12V větev, jaký výkon má zesilovač a jaké k tomu budeš mít bedny Zkus to popsat trošku víc
aha, subwoofer... tak tohle bych určitě na zesilovač napájený 250W ATX zdrojem nepřipojoval myslel jsem že to budeš mít něco normálního, dejme tomu 2x 25W dvoupásmové bedny na běžný domácí poslech... (osobně nechápu jak někdo může doma využít 400W subwoofer)... a to nebudeš mít nic víc, budeš poslouchat jen basy? to tě opravdu lituju :D Každopádně ve špičkách to bude mít šílenej odběr a ATX zdroj na tohle stavěnej není, MOŽNÁ leda bys vrazil několik dalších tisíc za kondenzátor právě k vyfiltrování těchto špiček.
Tak mě nemusíš litovat Ostatní bedny mam přpojené na PC a ten zesík budu taky připojivat ba PC Vím jak na to
Kupovat ho nemusíš. Najdeš v každým separačním dvoře. I výkonnější. Otázka je, jak si s tím zdroj poradí. Zda dokáže dodat ve špičkách požadovanou energii (musí být tvrdý = mít hodně malý vnitřní odpor aby napětí nekolísalo). Což čínský kondy 2200 - 3300 mikroF na sekundáru PC zdroje těžko budou schopny. Asi by se musela připojit baterie kondenzátorů aby zesilovač měl z čeho brát energii. Tomu právě odpovídá 12V baterka z auta s automatickou nabíječkou. Vždyť i v autě si jí někteří tuneři doplňují tzv. kapacitorem, což není nic jiného než velký kondenzátor s kapacitou 1 farad. Jaký proud ten zesík odebírá?
technoman:
slyšel si někdi něco o kapacitorech? To jsou speciální vysokokapacitní kondenzátory se speciálním použití do auta, protože i olověná autobaterka nestačí pokrýt špičkový odběr výkonných autozesilovačů.
ježišmarjá! tak to prostě zkus, bu´d to ten zdroj zvládne nebo nezvládne a elektronická pojistka jej vypne, pokud by se tak stalo pouze při nějaké hlasitější špičce tak tam flákneš nějaké kondíky navíc a je to. Nechápu proč čím větší banalita tím dýl se to řeší
Tak se hned nerozčiluju ne mě to stačilo vysvštlit jak to mam pouze zapojit a jak mam asi vedět výkon když jsme to životě neslišel jak to hraje :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.