Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto - jak zapojit zesilovač

Od: repro odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli zde nemá nikdo nějaké zkušenosti ze zapojením auti zesiloveče na PC zdroj.

Mam Zesilovač a chtěl bych ho propojit z PC aby mi šly regulavot hlasitost repráku které mam připojené k NTB

Zesilovač má jako každý 3 zdířky na připojení zdroje ale teď nevím jak to mam zapojit. Ale však vím jak připojit zesilovač K PC ale nevím jaké napětí mam do něj dát kamarád mi poradil zdroj od PC ale nevím jaký napětí proudů a jaké drátky atd.. Foto mohu zaslat není problém. Když tak mě kontaktujte zde nebo na meil petr.sojer@seznam.cz

Děkuji všem kdo poradí

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dráty z PC zdroje jsou barevně značeny, jakákoliv žlutá je plus 12V a jakákoliv černá je v tomto případě pro těch 12V mínus. Kolik to je schopné dát proudově bývá na PC zdroji vyznačeno.

repro
hodnocení

Ale na zesilavači jsou 3 zdířky a já nevík jaký mam dát do prostřed První je + a poslední je - a ten střed ja asi uzemnění když se na ty zdířky podívám ze spodu tak je tam červený modrý černý dráty a zdroj mam 250 W bude to stačit?

mkat*
hodnocení

0x

Mohol by si dat fotky?Ak som spravne vyrozumel s tvojho oznamu tak mas zosilovac ktory bol robeny do auta.No ale v tom pripade by nemal byt napajany symetricky,ale len plus a minus.Dalej mal by si mat nejaky vstup a nejaky vystup,na tom zosilovaci.Aky vykon ma ten zosilovac,podla toho treba urcit aj spotrebu prudu...

martqo

ahojte, takže máš na zosiku + minus a ten v strede to je akoby spínač, tym sa "budí" zosilnovač.to len stačí ked ho premostiš kratučkym káblikom s pluskom rozumieš ako? ..čiže + so zdroja bude zapojeny aj na plus aj na tom strednom a minus bude len čiernym káblom so zdroja.

technoman*
hodnocení

0x

Ten zesík chceš napojit na zdroj co máš v kompu? Nikdy! *stop*To si radši vedle postav autobaterku a bude to lepší.. Nevíme jaký ten zesík má odběr proudu, pokud bys ho tam připojil a "vyhulil ho, nárazový odběr proudu (např. bicí) může být tak velký že by PC zdroj mohl "chápat" jako zkrat , zaúčinkuje nadproudová ochrana a vypne se. Nehledě na to, že samotné PC již nějaký proud ze zdroje odebírá a nevíme kolik. Taky filtrační kondy ve zdroji, malé kapacity a léty částečně vysychající*ee* by mohly odejít do věčných smetišť. Počítač by se ti mohl vypínat. popřípadě restartovat. kolísáním napětí se může i něco poškodit, protože zdroj to asi nestačí uregulovat. Nakonec může zdroj odejít a byl bys rád, kdyby nevzal něco s sebou*plac*.K zesíku musíš mít zdroj který je schopen poskytnout velký proud při nárazovém zatížení( autobaterie nebo řádně dimenzovaný usměrňovač s vyhlazovacími kondenzátory o veliké kapacitě a tlumivkou).*tuc*

sojer*

To je jasný ale když tam dam Auto baterku tak ta se mi vybije a pořád jí nabíjet to asi ne :) mě napadlo koupit nějaký starší PC zdroj např 250W a dát to jenom na něj

záleží na tom kolik A ti dá 12V větev, jaký výkon má zesilovač a jaké k tomu budeš mít bedny :) Zkus to popsat trošku víc

sojer*

Tak bednu jsme tam chtěl dát jenom 1 a to Magnat 400W jinak nic vic :)

aha, subwoofer... tak tohle bych určitě na zesilovač napájený 250W ATX zdrojem nepřipojoval :) myslel jsem že to budeš mít něco normálního, dejme tomu 2x 25W dvoupásmové bedny na běžný domácí poslech... (osobně nechápu jak někdo může doma využít 400W subwoofer)... a to nebudeš mít nic víc, budeš poslouchat jen basy? to tě opravdu lituju :D Každopádně ve špičkách to bude mít šílenej odběr a ATX zdroj na tohle stavěnej není, MOŽNÁ leda bys vrazil několik dalších tisíc za kondenzátor právě k vyfiltrování těchto špiček.

sojer*

Tak mě nemusíš litovat Ostatní bedny mam přpojené na PC a ten zesík budu taky připojivat ba PC Vím jak na to

no zmátlo mě jak jsi napsal "nic víc" :) ale určitě to na ten PC zdroj nezapojuj, to by ve větších hlasitostech nezvládl

technoman*
hodnocení

0x

Kupovat ho nemusíš. Najdeš v každým separačním dvoře. I výkonnější. Otázka je, jak si s tím zdroj poradí. Zda dokáže dodat ve špičkách požadovanou energii (musí být tvrdý = mít hodně malý vnitřní odpor aby napětí nekolísalo). Což čínský kondy 2200 - 3300 mikroF na sekundáru PC zdroje těžko budou schopny. Asi by se musela připojit baterie kondenzátorů aby zesilovač měl z čeho brát energii. Tomu právě odpovídá 12V baterka z auta s automatickou nabíječkou. Vždyť i v autě si jí někteří tuneři doplňují tzv. kapacitorem, což není nic jiného než velký kondenzátor s kapacitou 1 farad. Jaký proud ten zesík odebírá?

technoman:

slyšel si někdi něco o kapacitorech? To jsou speciální vysokokapacitní kondenzátory se speciálním použití do auta, protože i olověná autobaterka nestačí pokrýt špičkový odběr výkonných autozesilovačů.

prohifi.cz/...

sojer*

Tak kolik bere teb zesík to vážně nevím jsem v tom lajk a neviznam se v tom to jako ty :(

ježišmarjá! tak to prostě zkus, bu´d to ten zdroj zvládne nebo nezvládne a elektronická pojistka jej vypne, pokud by se tak stalo pouze při nějaké hlasitější špičce tak tam flákneš nějaké kondíky navíc a je to. Nechápu proč čím větší banalita tím dýl se to řeší *haha*

technoman*
hodnocení

0x

Pán je zřejmě nervák...*smich*

Já jsem docela kliďas, ale tolik řečí kolem PC zdroje a zesíku *smich**smich**smich*

sojer*

Tak se hned nerozčiluju ne :) mě to stačilo vysvštlit jak to mam pouze zapojit a jak mam asi vedět výkon když jsme to životě neslišel jak to hraje :D

Já se nerozčiluju, proč tam asi mám smajlíky ;). Prostě to zapoj a zkus to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]