Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bude vypadat výstupní U na usměrňovači?

Od: petrlicnik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo kdo rozumí elektronice nakreslit jak bude vypadat výstupní napětí na těchto dvou usměrňovačích viz. obrázek?

Děkuji moc za porporu

Jak bude vypadat výstupní U na usměrňovači?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

na této stránce, ze které je i obrázek, si můžete přečíst více o problematice cs.wikipedia.org/...

doplněno 22.05.11 13:27:

Myslím, že zapojení na Vašem obrázku není celkem korektní, při použití kondenzátoru(ů) průběh napětí bude mít mírně jinou křivku, jak je ta zelená na vloženém obrázku...

Jak bude vypadat výstupní U na usměrňovači? #2

mkat*
hodnocení

0x

Prve je jednocestne usmernenie,adruhe dvojcestne.Pri prvom sa usmernuje len pol vlny,pri druhom sa usmernuju obydve pol vlny.

petrlicnik
hodnocení

Děkuji iž je mi to jasné, mohli by jste mi však ještě nakresit jak to bude vypadat s kondenzátorem?

A bez zátěže to bude stajné jak bez kondenzátoru?

Moc díky

hop®

Pouižil jsen Hejkalův dokonalý obrázek (Hejkale - omlouvám se ;)) a neuměle dokreslil přibližný průběh napětí s kondenzátorem a zátěží, doufám že tu bude trochu jasné.

Pokud bude obvod bez zátěže, kondenzátor se nabije na maximální napětí a zůstane na této hodnotě, protože jej nebude mít co vybíjet (v ideálním případě). Při použití větší zátěže bude mezi jednotlivými vlnami napětí klesat rychleji.

doplněno 22.05.11 18:14:

* to bude

Jak bude vypadat výstupní U na usměrňovači? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]