Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení poplatků vs TV online

Od: vojtisekitrm* odpovědí: 9 změna:

Ahoj

chtěl bych se zeptat, platím poplatky za rádio i za televizi a opravdu mám doma rádio a televizi

ale už mne nebaví to platit a proto uvažuji o koupi multimediální stanice.

A tak se ptám zda je nutno platit poplatky když místo televize budu mít veliký monitor a přez internet puštěnou televizi nebo rádio.

Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freebird*
hodnocení

2x

ferda60*
hodnocení

2x

Tazatele by mohlo zajímat ještě:

Otázka: Je povinen platit koncesionářské poplatky ten, kdo nemá klasický televizní příjímač, ale je připojen k internetu, tudíž si může naladit vysílání veřejnoprávní televize v podobě internetového streamu?

Odpověď: NE - Není-li PC vybaveno televizní kartou a umožňuje pouze příjem televizního vysílání v podobě internetového streamu, není televizním přijímačem, neboť umožňuje reprodukovat jen omezený počet televizních pořadů, nikoli televizní programy ve smyslu definice zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání, v platném znění (viz §2, odst. 1, písm. i, citovaného zákona) a neumožňuje tedy "individuálně volitelnou reprodukci televizního vysílání".

Vyjmuto z: tvp.ceskatelevize.cz/...

vojtisekitrm*
hodnocení

jo tak něco takového jsem potřeboval děkuji ti moc. ;)

drich*
hodnocení

0x

Taktéž budete muset platit =)

hodnocení

0x

Ano, platit musíte. Poplatek se naplatí za vlastnictví jen televize a rádia.

vojtisekitrm*
hodnocení

a za co se to teda platí?

stirecek*
hodnocení

0x

To nevím, mám doma tři tv, dva kabelové setoboxy s hardiskem, jeden bez hardisku, dvě rádia, ve sklepě asi čtyři, v autě jedno, další dvě tv v garáži a ještě rádio v mobilu, internet a poplatky jsem odhlásil asi před deseti lety.

vojtisekitrm*
hodnocení

ty vo*e neříkej to tady! :D :D :D :D :D :D

buss
hodnocení

0x

Nejlépe si přečíst co říká kovář

zákon o rozhlasových a televizních poplatcích č. 348/2005 Sb

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]