Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,jsem v tomto amater ,rad bych si koupil nejakou digikameru s kterou bych mohl natačet vylety dovolenou ,přiležitostně třeba oslavy.Ted ale nevim co značí "steady shot" nebo popř. jaky je mezi tim a optickým stabilizátorem rozdíl a co je lepší.Děkuji za případné rady
Steadyshot je stabilizace obrazu obecně a nemusela být nutně optická, mám už ve "svém muzeu" kameru Sony, která byla označena Steadyshoot a stabilizovala pohybem aktivního snímacího pole po čipu. U fotoaparátů je optická stabilizace jediná možná u kamer to nebylo tak jednoznačné která je lepší, díky rychlosti snímání 25 fps byla i ta elektronická dost účinná. Panasonic používal také elektronickou s pohybem snímacího pole na čipu, ale nepoužíval gyroskopické senzory jako Sony, ale referenční body ve vlastním obraze podle nichž určoval pohyb - což bylo horší. To je ale už minulost. Každopádně předpokládat například, že při filmování za chůze bude obraz zcela klidný je naivní, to se dá vidět jen v reklamách .
Díky za radu . Dle roho co čtu asi máš jisté zkušenosti s kamerou pro laiky viz tvé muzeum.Vyhlédl jsem si typ -sony DCR SX 85 E S a nebo JVCGZ-HM445 R a nebo jinou podobnou dej radu .Nikterak mě nejde o profesionální snímání pouze o trochu kvality z dovolené
v rozumné cenové skupině . Díky
Já v takové rady nepodávám, každý musí nejlépe vědět co se mu líbí a co mu bude vyhovovat. Já osobně nikdy nevybíram podle recenzí, ani podle rad uživatelů (uživatel většinou chválí to svoje). Osobně mám v oblibě výrobky firmy Sony a dle zkušeností jsou rozhodně uživatelsky velice přívětivější než produkty konkurence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.