Dobrý den. Mám dilema stejně jako další desítky lidí. 550d600d a d5100.. Nyní je na internetu velmi dobrá nabídka Nikonu d5100 s objektivem 18-108mm za pomerne slusnou cenu. Canon bych zakoupil se zakladnim 18-55mm Ve vsech internetových diskuzí které mám 1000x i pozpatku prectene vzdy vetsinou vitezi d5100. Vzhledem ke kvalite fotek a porovnani Canonu s Nikonem si troufam rici ze Nikon opravdu vítězí. Především u fotek s malou světelností. Co se videa týče, tak mne ani v jednom případě po shlédnutí kanalu youtube nedokazal Nikon presvedcit, ze by jeho kvalita videa mohla být lepší. Zdá se mi být takové neživé a zrnité oproti Canonu. Byl jsem již rozhodlý pro Canon ale všechny ty diskuze vychvalující d5100 mi zamotávají hlavu a nemohu se rozhodnout. Co se objektivů, těl, či jiných informací o hardwaru týče, tak všechny tyto informace vím. Jde mi pouze o finální kvalitu videa a fotek. Jedna se mi tedy o Nikon d5100 s obj 18-108 a canon 550d se zakladnim ci pozdeji delsim objektivem. Jedna se mi o Videa i fotografie. Nechci rady od vlastniku jedne znacky, kterou uprednostnuji jen proto, ze ji sami vlastni. Zadam o radu zkuseneho fotografa, kteremu pod rukama prošly oba fotoaparáty a měl možnost si je prohlednout a zhodnotit finální fotografie i videa a nyní je schopen je porovnat. Děkuji
Nikon 18-105 je rozhodne lepsi nez Canon 18-55..od toho se muzete odrazit. Pokud ale nebudete delat fotografie vetsi nez 20x30cm, tak to nereste. Video s DSLR netocim, osobne mi to prijde uchylne..., ale je to Vase vec.Kdyz jsem to jen ze zvedavosti zkusil s D7000, tak nad ucelem videa v DSLR kroutim hlavou jeste ted. Hlavni rozdil bych ale videl ve stylu ovladani.., Canon ho ma pro mne coby Nikonistu „neobvykle”.Pro Vas coby noveho uzivatele bez zazitych zvyklosti to ale nemusi nic znamenat.
Na točení videa ja videokamera, foťák je svojí ergonomií k točení videa zcela nevhodný. Jak zmínil martincakl, točit video foťákem je úchylné a zrcadlovkou ozvlášť :D
Jinak k výběru - recenze je to poslední čím bych se při výběru řídil, bývají rozporuplné a nepravdivé. Kdo se neumí rozhodnout co si pořídit, měl by se na to vykašlat a nepořizovat si nic. Jasně můžete namítnout, že poradna je od toho aby vám byla poskytnuta rada, ale vy jediný víte co vám bude vyhovovat, co vám padne do ruky a do oka. V tomto vám nikdo uspokojivě neporadí i kdyby vás znal jak své boty, to by musel být věštec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.