Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon pro naši babičku? Poradí někdo?

Od: mati* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřebuji radu ohledně mobilních telefonů. Chceme koupit naší babičce telefon 67 let. Ale potřebujeme větší tlačítka, větší displej, aby nebyl tenký a nějaký lehoučký, přece jen starší člověk hledá všechno déle a může se mu stát, že se vyděsí, že telefon nemá, když bude extra lehký a tenký. Nejlépe, kdyby byl i s pogumovanými stranami. Prošla jsem již obchodů, ale v žádném mi nedokázali pomoci. Všude se to hemží dotykáči nebo telefony pro penzisty za 700, ktere vypadají jako hračky pro malé děti... Nevzhledné, nevkusné a dárek k Vánocům: Telefon pro penzistu. Ne. :D :) P.S. Nejlepší zvonění, co nejhlasitěji. Děkuji za každou radu, budete zlatí! :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

Mojí babičce je 86 a používá CPA Halo. Bez problémů splňuje vše, co po něm požaduješ...

alza.cz/...

jarmulina
hodnocení

0x

Tak za sebe musim říci,že jsem kupovala rodičům ,myslím,že se jmenoval Aligátor/telefon pro seniory/ s sos tlačítkem a jsou spokojení a dokonce moc!*palec*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tátovi jsem teď k Vánocům koupila Nokii 102, je to Dual sim, ale 101 je tuším jednosimkový. Prý zvoní opravdu hlasitě. Sice stojí do tisícovky, ale jako dětská hračka rozhodně nevypadá.

Zkuste pohledat podle recenzí na heureka.cz, já tam vyhledávám často, jsou tam recenze od uživatelů, kteří si zboží už koupili...

ladaadal*
hodnocení

0x

Mám tu 102 taky a myslím, že pro babičku by byla ideální. Bude to chtít cokoli jednoduchýho. Moc bych to nepřebíral, babička bude jen telefonovat, máme v rodině 3 babičky a ani jedna nesmskuje ani nevyužívá jakékoli jiné funkce. I když, babička vás může překvapit. Znám jednu, která neuměla ani vytočit číslo a dnes jede v smskách a na počítači jako divá.:D

cocinkamichalka*

Láďo tak to jsem sama ráda, že mám dobrý ohlas od někoho známého... :-D Taťkův starý telefon se často vybíjí, jeden má služební a jeden soukromý, je to jak sázka do loterie na který mu volat :) Takhle bude mít 2 v 1, jednoduchý, hlasitý... No uvidíme, co pod stromečkem řekne.

PS: Řekla bych, že Nokie (ač sama nemám a ani nejsem jejich příznivcem) mají asi nejjednodušší ovládání...

ladaadal*

Míšo přesně tak. Kdysi jsem měl Nokii, ještě 3110. Pak jsem přešel na Siemense (myslím), pak jsem potřeboval dvě simky, takže jsem zkoušel různé číny i dražší a nakonec jsem se vrátil k Nokii. I po těch letech super ovládání, jednoduchá, relativně laciná (asi 1200), už bych do jiný nešel. A při dvou simkách je to ideální. Kdyby pak chtěl nějaké rady, stačí říct, mám ji prošmejděnou skrz na skrz.

cocinkamichalka*

Super Láďo, děkuji za nabídku. Já jsem nokii nikdy neměla, ale mamka i taťka nokie mají, proto doufám, že ovládání nových telefonů pro ně problematické nebude. Ale taťka prakticky pouze volá - ani sms nenapíše. Tu nokii jsem vybrala proto, že má ty dvě simky, svítilnu a taky alespoň slabý foťák (táta je řidič z povolání a vždy se může něco přihodit a foťák je třeba). Tak bych ho chtěla naučit alespoň foťák a svítilnu, už to bude úspěch! Kdyžtak se ozvu, dík!

erik*
hodnocení

0x

mobil pro seniory prodává se v elektrech

cocinkamichalka*

Paní ale nechce klasický mobil pro seniory, který vypadá jako cihla nebo hračka pro děti... A v elektru už podle dotazu byla několikrát...

zabu
hodnocení

0x

Když velký, tak velký: tohle?

mark16
hodnocení

0x

Pro babičku by byly vhodné asi telefony značky Aligator viz aligator.cz/... stránky výrobce.

Mají obrovská tlačítka, a kontrastní displej s velkými čitelnými čísly a písmeny.

hodnocení

0x

Co tento? Je to sice tzv. tel pro seniory, ale odolný a zlatý milá zlatá :D

doplněno 03.12.12 18:20:

Jinak bych to viděl na nějakou nokii řady 100. Třeba Nokia100 nebo Nokia 112 mají velké oddělené tlačítka. Ovšem zase jsou lehké. Nebo Nokia C1-02 ten má oddělené vystouplé tlačítka.

Ale s tou hmotností bude problém. Ono obecně ty jednoduché telefony jsou lehké.

doplněno 03.12.12 18:35:

A co " véčko", to by nemohlo být. Vychází z mobilů pro seniory, ale už vypadá jako "dospělý"telefon. Tady je detailnější popis.

hodnocení

0x

Nóóó, já jsem asi o 5 dní mladší než vaše babička. Mám tento: mobilni-telefony.heureka./... k naprosté spokojenosti. Nosím v něm v kalendáři spoustu věcí a upomínek, mám uloženou spoustu poznámek od léků až po rezměry záclony, kterou chci koupit. To nemluvím o fotkách, které se mi střídají na tapetě a o rádiu do čekáren. :) Musím vám říci, že nejlépe uděláte, když najdete ten, o kterém si myslíte, že je ten správný, vezmete babičku do obchodu ať si ho vezme do ruky, otevře ho a tak zjistí, jestli je to to pravé ořechové. :)Jestli na mobil není zvyklá, já bych ji nabídla heureka.cz/... ;)

jedy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

konečně někdo taky myslí na své prarodiče :))

Asi nejlepší telefony pro seniory dělá firma Aligator. Jejich modely jsou od těch nejlevnějších až po ty nejdražší, rozděleny podle funkcí a různých dalších vymožeností.

Osobně mám dobrou zkušenost se všemi z nich. Dobré jsou také mobily CPA, ikdyž někdy s menšími tlačítky než u zmíněných Aligatorů. Evolve, Emporio nebo Zio (slovenská firma) také nedělají špatné mobily.

Doporučuji kouknout na recenze mobilů pr/..., tam si asi nejlíp vyberete.

Přeju šťastnou ruku při vybírání, ať má babička radost! :)

takjan*

Ten CPA halo je dobrý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]