Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace do auta

Od: lexa* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, chci kupovat navigace do auta.

Prosim poradte jaku mam koupit , protoze jich tolik co ja v tom nevyznam.

Dekuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hessovka*
hodnocení

2x

Heleďte se, já navigace prodávám tak Vám v tom pomohu. První co se musí vědět, když chci navigaci co tam budu chtít. Do jakých zemí budu potřebovat jezdit, jestli tam budu chtít mít navigaci v jízdních pruzích, jestli tam budu také chtít hlášení o kolonách a o zácpách, radary, také třeba jestli hodně telefonujete za jízdy, jsou takové které mají bluetooth na propojení s telefonem aby jste mohl telefonovat přes ní. No a v poslední věci jak často jí budete používat, to už jen abych věděla jak velký displej by vám mohl vyhovovat. Protože pokud tu navigaci vytáhnete jen jednou za čas, tak k čemu by Vám byla nějaká která má displej jako kráva :)

a také v neposlední řadě kolik do ní chcete max. investovat.

lexa*
hodnocení

Dobry den, navigace potřabuju když jedu na vylety s rodinou, jednou za tyden.

A investoval by tak 3 500 až 4 000 kč.

Ma cenu kupovat s aktualizaci?

hessovka*

Na výlety po republice? Nebo i mimo ní? Aktualizace mají k dispozici všechny navigace, aby jste mohl mít nové mapy, když pojedete někam do neznáma a pak se nedivil, že vám navigace ukazuje polní cestu přičemž jedete po silnici...přece jenom všude se pořád něco staví hlavně kruháky a tak...akorát každá navigace to má jinak, jsou takové u kterých za aktualizace neplatíte nic, protože mají takzvané doživotní aktualizace zdarma (to je značka GARMIN)

potom jsou takové u kterých máte možnost stáhnout si nové mapy do 30ti dnů zdarma, potom už za poplatek.

A pak třeba TOMTOM dělají 2 roky aktualizací zdarma poté za poplatek

a NAVIGON dělají do 30ti dnů a potom sice za poplatek ale poskytují tam čtvrtletně 80% slevu.

Jinak samozřejmě ty mapy si aktualizujete dle potřeby a ne povinně, znám lidi kteří si je udělají klidně i až za dva roky, když zjistí, že jedou někam kde to neznají.

lexa*
hodnocení

Na vylety po republice i mimo.

A jaky navigace maji dozivotni aktualizace zdarma, na priklad?

hessovka*

psala jsem to do závorky :) GARMIN, některé modely to mají některé ne...pokud chcete i mimo republiku tak se střední a východní evropou vás to vyjde kolem 4 000,- třeba Garmin 1300 CEE (má 27 zemí centrální a východní evropy) pak je garmin 1250 s celou evropou která je také za cca 3990,- (dle prodejce) ale ta má malý displej s větším displejem už stojí kolem 5 000,- např. Garmin 1450T je šikovná, máte v ní vše co potřebujete jako: navigace v jízdních pruzích, hlášení o zácpách a kolonách, možnost dohrát si zdarma turistickou mapu, snaží se vám šetřit náklady na palivo, tím že vás nevede zbytečně do dopravní špičky a po semaforech. Oni jsou v takové cenové relaci, protože je ta doživotní aktualizace map zdarma, jakoby už v ceně :) je jich opravdu spoustu, ale stále nevím v jaké cenové relaci by jste si jí chtěl pořídit.

hodnocení

1x

Milý příteli, takhle se nedá... furt jen spoléhat na zkušenosti a vědomosti druhých, a na jejich ochotu něco za tebe udělat a rozhodnout...

tady ti napíše množství lidí tipy na typy navigací, ty si jednu vybereš a zase se v nich nevyznáš... a dále, nedal jsi jediný údaj, který by pomohl rádcovi ti něco nabídnout... teda to, co od navigace budeš vyžadovat...

co takhle si otevřít třeba gps-navigace.heureka.cz/... nebo dokonce gps-navigace.heureka.cz/... něco si o tom, na co slouží a jak navigace funguje, ujasnit si, co vše od navigace budeš potřebovat, prostudovat si jednotlivé typy, možnosti, přečíst recenze a potom s klidným svědomím si jít do obchodu podiskutovat s prodavačem a při předvádění vědět, o čem to ten prodavač vlastně vykládá...

takže moje rada: snaž se o navigacích něco dozvědět, ujasni si svoje požadavky, než zjistíš, že jsi sice koupil navigaci, ale ta od toho jiného výrobce nebo jiný typ dokáže to, na co jsi u té tvé koupené zapomněl, o čem si nevěděl... prodavač chce prodat... nakecá ti cokoliv...je jen málo fanatiků, kteří mají přehled a vědomosti a dokáží ti je odevzdat...

doplněno 14.05.11 18:51:

jsem rád, že jsme se s hessovkou shodli na podkladech a informacích...

přál bych ti, aby jsi měl možnost si koupit navigaci právě u ní... je vidět, že je na svém místě oprávněně...

pokud jste od sebe vzdáleni tak do 100 km, oplatilo by se k ní zajet...

hodnocení

0x

Asi byste se měl zajímat o to,nakolik jsou tam aktuální mapy,kolik stojí případná aktualizace map nebo jak dlouho budete mít aktualizaci zdarma.

Já zkoušel i tak,že jsem si zadal vesnici,kde bydlím a kde dobře znám okolí a pak si kontroloval přesnost údajů.

Dnes už je nabídka dost široká,řekl bych v obchodě,co tam chci,zda to má hrát hudbu či filmy nebo ukazovat v 3D či cokoliv jiného a počkal,co mi prodejce nabídne.

hodnocení

0x

zamyslete se, co od navigace budete vyžadovat. Nedávno jsem dceři kupoval navigaci a zjistil jsem, že ne u každé (i známé značky) jde například zadávat cíl pomocí souřadnic. Což třeba někomu nevadí, ale pro mne je to dost rozhodující. Osobně vlastním cca 4 roky navigaci "AyToBee" (nebyla zrovna levná). Jak se ale ukázalo neexistovala pro ni absolutně žádná podpora (mapy) a výrobce se nikdy nepodařilo zjistit. Naštěstí se nejedná o "čistokrevnou" navigaci, ale o PDA (takový minipočítač), do kterého šlo nahrát jiný SW (na Netu o tom probíhala dost rozsáhlá diskuse). Od té doby jsem s ní spokojený.

hessovka*
hodnocení

0x

Samozřejmě pokud budete chtít zánt i takovéto detaily jestli to umí souřadnice atd. tak vám jsem schopná je říct, mám tu navigace před sebou popřípadě jsem v kontaktu s výrobcema těch navigací takže kdyby jste se zeptal na něco co bych nevěděla zeptám se jich...ale už to nějaký ten rok prodávám a hlavně jsem technický fanda navigací a telefonů a počítačů, takže si myslím že mé znalosti jsou dostačující :)

doplněno 15.05.11 19:28:

ouu! nechala jsem se unést, omlouvám se za samochválu :-D nevím proč jsem to psala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]