Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit, kolik je 1GB megabaitů?
Moc děkuji
pavkazji:
tato tabulka v přepočtu kapacity pamě´tových médii neplatí a že jde zrovna o to lze předpokládat z Giga a Mega, kromě energetiky (kde je násobek 1000x) se tyto přípony jinde nepoužívají a ve výpočetní technice je násobek 1024...
Ale kdepak. Od dob, co počítače používají dvojkovou soustavu (a to už je dost dlouho), se v jejich souvislosti vždy používaly jednotky KB = 1024 B, MB = 1024 KB, GB = 1024 MB, atd. A pak se objevili lidi, kteří prdu rozuměli, dokázali se však chytit jen toho 1024 a začali hlásat, že to je špatně a někdo vymyslel pitominu kibigibi. A protože je v módě hlupákům ustupovat, tak se to šíří. Hlupákům to nepomůže, oni ani tak nevědí, o co se jedná, ale jsou "in". A kdo aspoň trochu zná, používá KB, MB, GB s 1024 dál.
O "nových"binárních jednotách vím, zatím jsem si na ně nezvykl.
Ovšem 1GB nikdy nebyl a není 1000MB...
Nene, a nejde o to, jestli se to líbí nebo nelíbí zrovna mně...
V době kdy "vynalezli"kibi, mebi, gibi, jsem uz za sebou měl asi 15 let programování, a u bajtů vždy naprosto logicky fungoval koeficient 1024...
Ale hádat se nebudu, vypadá to jako zbytečná námaha...
doplněno 04.01.13 21:13:doplněno 04.01.13 21:44:Díky za odkaz na wiki, použiji z něj tabulku, kterou zde zkopíruji. Ty se patláš někde v encyklopediích, ze mne mluví zkušenost - tím se nechlubím, to jen konstatuji rozdíl. A tím už fakt tuto nesmyslnou debatu končím...
doplněno 04.01.13 21:46: ...ano, ten letopočet je mi znám, právě PROTO jsem psal, že v té době jsem za sebou měl 15 let programování, pokud tedy čteš co říkám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.