Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný LNB konvertor?

Od: michalll* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, zakopil jsem na internetu satelitná komplet který jsem si sám poskládal...Vše jsem namontoval, parabolu na držák na střechu, LNB na parabolu, mezi příjmač HD a LNB koaxial kábel...Když jsem zapnul příjmač a podíval se v nastavení na příjem satelitu, tak ho mám pouhých 10% a to se celou dobu nepohlo, ať jsme hýbali se satelitem na všechny strany, jak to mají ostatní domy ve vesnici...

Kde je podle vás chyba, podle mě je to LNB, protože i kdybysme nenaladili paraboli do ideální polohy, tak by se aspon trochu těch 10% pohlo ne?

A příjmač je na 100% nastavený dobře, protože ten jsem tam nedával nový zakoupený, ale můj z domu, který je denně používaný a přednastavený...

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klauke*
hodnocení

1x

Zdar,

vetšina sat.příjmačů má dvě stupnice. jedna ukazuje spojení s LNB druhá sílu signálu.

Spojení s LNB má být 99%, síla signálu 80 a víc aby to ukazovalo.

Zaléží co je těch 10%. dej sem typ příjmače

jirbar*
hodnocení

1x

Chyba je na židli mezi LNB a satelitním přijímačem.

1/ Špatně osazeny F konektory na koaxiálním kabelu. Buď zkrat středového vodiče, nebo žádný kontakt

2/ V menu vybrán u laděné družice transpordér který je bez signálu

3/ Špatný azimut či elevace paraboly

Něco ztoho bude určitě pravda

des*

Je pravda že ten ,kdo nemá šajn o satelitní technice,nikdy sám anténu nenastaví,bez přístroje k tomuto úkonu vyrobeném.Nějaké zkusmo,přináší jen rozčarování,neboť odchylka pouhých pár stupňů od předepsané polohy ,zaručí nezachytitelnost signálu.Ať je to v azimutu,nebo v úhlu antény ke stožáru. Tatelitní anténa totiž není totéž co třeba rádio.To co potřebujete,je odborník,který je k tomuto výkonu školen a k nastavení potřebuje pár minut.

jirbar*

Pokud mám možnost připojit již předladěný satelit, úchytná trubka je skutečně svislá, mám nastavenu správnou elevaci kolem 32° , tak bez jakýchkoliv přístrojů musím odchytit azimut za pár minut.

digitalnitelevize.cz/...

michalll*
hodnocení

F konektory by měly být dobře osazeny...Výškový úhel paraboly mám 32 stupnů...Do boků jsme zkoušeli snad všechny možné úhly kolem jihu, teď to mám také nastavené na úhel, který je uveden na té stránce www.digitaltelevize,cz... Těch 10% je doslova "kvalita signálu" a ta se nemění ikdyž vysunu koaxial, takže NULA...a intenzita signálu je 45% při zapojení a když vydělám koaxial tak 37%... Příjmač Ferguson Ariva 100

jirbar*

Ariva100 bez slotu, takže možná nepůjde Irdeto

Arivy mívají blbě v Nastavení antény kmitočet LNB (u Astra3 zkontrolovat). Správně 9750-10600

(Předpokládám, že LNB má tytéž parametry a není to analog)

Obě položky DisEqc musí být na vypnuto (pokud se DisEqc nepoužívá)

Nejlépe u Astra 3 "nalistovat" TP s kmitočtem 12109 (12110) a točit s parabolou po orbitu až se zobrazí signál. Kvalita musí být alespoň 70%

Skoro přesně na jih je Hotbird. Astra3 je asi 10° k východu

michalll*
hodnocení

Ariva 100 mi doma jde, u strejdy jsem ji ladil tedy nastavenou i s mojí kartou...

kmitočet 9750-10600 tam je...

DisEqc vyplé

není trochu divné, že když mám vše takhle nastavené a točím s parabolou kolem správného úhlu, tak se těch 10% ani nehne? Nejsem najivní a nechci hned od oka, aby mi tam skočilo 80%, ale ani 20% nebo 30%? Podle mě to bude tím LNB...zmetek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]