Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám doma již druhým rokem ( cca.: 6 měsíců již po záruce :-/ ) LCD Samsung 42" zbytek popisu bohužel z hlavy nevím,
a poslední dobou začala blbnout.
Projevuje se to takto: ze začátku se zapínala na podruhý, později na po čtvrté, a i kolikrát zapípala i 8x ( kdo má Samsung tak ví co myslím tím pípáním )
No a dnes v ní jen cvaká a cvaká a už nenastartuje...
Nevíte v čem by mohla být závada? Jako laika mne napadl třeba vadný zdroj, nebo jestli se do ní mohlo nějak naprášit přes otvory co jsou ze zadní strany? Popř. dají se někde tyto LCD televize servisovat (jižní čechy) a nakolik by případně taková oprava vyšla pokud by se jednalo třeba o ten zdroj?
Mohl by to být zdroj, i to cvákání by tomu nasvědčovalo - bývá to často jedním malým kondenzátorem (nezávisle na typu a konstrukci spínaného zdroje).
stirecek:
nejenom si nic neporadil, ale vůbec nechápeš, že při tříleté záruce se věc rozbije zase po záruce a do toho servisu musíš stejně.
Já jsem záruku využil jen jednou v životě a pokud se něco rozbilo v záruce tak jsem jí stejně nevyužil a opravil jsem si to sám - otravuje mě něco někam nosit a pak na to čekat
bmbx: máš pravdu neporadil, poněvadž jsem ještě rozdělanou lcd tv neměl a ani bych se do toho nepouštěl, páč tomu nerozumím, možná bych opravil upadlý káblík nebo tak něco. Minulý týden jsem zrovna rozdělával zesilovač od domácího kina, hučí ventilátor, ale nedaří se mi do něho dostat, rozdělat jde částečně, ale dál se bojím abych něco neulomil. Tohle bylo jen takové malé pozdvižení nebo poznámka k tomu, jak jsme nedávno řešili/neřešili výhody prodložené záruky u sharpu. samozřejmě, že se může pokazit po třech letech a možná bych se divil, jestli dnešní elektronika vydrží déle, protože dnes už se šetří všude a na všem. Navzdory tomu, klasická tv panasonic šlape nějakých 9let bez poruchy, to kino panasonic taky ještě poruchu za ty léta nemělo, je na tom vidět ještě kus poctivé práce, dnes je elektronika bych řekl štědřejší na součástky a materiál, přesto cenově dost drahá.
okial sa uz dlhsiu dobu TV tazko zapinala ,tak by som to videl tiez na nejaky vadny kondik.Alebo a to sa mi vidi skôr,na nejaky studeny spoj.Treba dôkladne prezriet plosne spoje a premerat kondiky.Ovsem az sa uz neodporucil aj nejaky tranzistor ako dôsledok studaka alebo vadneho kondika.Pokial si netrufas tak to daj do servisu.Cenu opravy tazko urcit,dnes sa viacej plati za rozobratie a najdenie chyby ako za suciastky.Ved ak sa na to podujmes a odstranis zavadu uvidis sam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.