Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zkoušečku pro elektrikáře

Od: kravsko* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den

Pracuji v oboru elektrikář. Chtěl jsem se zeptat kdo máte zkušenosti s měřícíma přístroji UNI-T? Chtěl jsem si torchu vybavit svoje nářadí..mám klasickou zkoušečku. Tak přemýšlím zda si mám koupit měřič proudových chrániču a nebo měřič izolačního stavu. Kdo pracujete v oborou a něco mi doporučíte? Přítelkyně mi chce něco koupit k narozeninám..tak přemýšlím co by se mi mohlo hodit..

Děkuji za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klauke*
hodnocení

0x

Zdar,

pokud nesji revizák a to asi ne tak si kup měřič izolace. Budeš moc zjišťova stav kabelů, motorů, ... .Proudové chrániče stačí vyzkoušet klasickou "vadaskou" která má cca I=40mA.

ferda60*
hodnocení

0x

Užitečný by mohl být i přístroj na měření odporu ochranného vodiče (pokud se častěji zabýváte spotřebiči než samotnou sítí) - závady zde bývají častěji než v izolaci, popř. i na měření unikajícího proudu.

UNI-T mám multimetr (M890), po více jak 10 letech (slabšího) provozu už na něm trochu "kecá"teploměr, takže kvalita asi běžná.

doplněno 28.04.11 22:22:

Jestli je na koupi dostatek peněz, tak bych volil třeba: vltava2000.cz/... , je sice dražší ale nářadí dělá mistra...

kravsko*
hodnocení

a jaký přístroj zančku mi doporučíte..rád si nechám poradit..a dělám spíš elektroinstalace v domkách..atd..

kravsko*
hodnocení

a nějakou levnější? nejsem revizák, jenom elektromontér...

ferko333
30.04.11 09:43
refolu
30.04.11 09:43
refolu
30.04.11 09:44
kravsko*
hodnocení

na elektrika.cz nechodím..jsou tam samý namyšlenci...na něco se jich zeptám a odpovídají na něco jiného na písmo a jak jsem to napsal..ale k věci nic...

hodnocení

0x
Pouzivam vse Voltcraft a nemuzu si stezovat, Unit-t je staci na bezny mereni, mel jsem od nich multimetr a zarval.

das*
hodnocení

0x

Tady je toho na vyber hafo.. Ja pouzivam Revex a spokojenost (navic cenove dostupny)

illko.cz/...

kravsko*
hodnocení

Používám klasickou vadasku, pak zkoušečku s lcd dispelyem profi (něvo jako vadaska), kleštový multimetr...co ještě by jste doporučily do brašny elektrikáře za zkoušečku nebo měřák...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]