Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradit s DVD a nahráváním

Od: panenka* odpovědí: 7 změna:

Prominte vyjádřila jsem se nepřesně. Máme televizi DVBC a potřebuji nahrávat na DVD.Můžeme nahrávat analogové programy a ty digitální nejdou.Jenže nemohu sledovat mé oblíbené pořady.Jsem zvyklá je natáčet.Je to možné? A co s tím udělat? Díky moc za radu...

doplněno 04.05.11 19:13:

CHtěla bych upřesnit. Máme příjem z kabelové TV NEJ TV teprve od 1.Května.Můžeme přepínat ATV a DTV programy.Ty digitální nejdou natáčet.Vlastně nevím jak to docílit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

otázku je potřeba formulovat přesně, zde je to poněkud zmatené: máte digitální televizi (DVBC), nahráváte analogové programy, nemůžete sledovat oblíbené pořady . . . když to čtu: že je nemůžete sledovat, zřejmě je nemáte v nabídce od Vašeho poskytovatele kabelové televize? nebo proč je nemůžete sledovat. Dnes už analog skoro nikde není a naopak je všude digitál, z toho jsem zmatený ještě více, když píšete můžeme nahrávat analogově. *ee*

Pořiďte seï satelitní sestavu s možností nahrávání pořadů na disk nebo Flash paměť a máte vystaráno.

stirecek*

Taky jsem to nepochopil dost přesně - nahrávat na dvd? možná to bude dvd rekordér, jenže těžko z toho pochopit, od koho bere signál a jaký má setobox. Analog ještě někde funguje, sestra na něj stále funguje - na valašsku, nějaký kanál ještě chytnu i přes upc, ale už skoro vše vymizelo.

uf. už sem se bál, že si sedím na vedení *haha*

stirecek*

To se ti ulevilo*placni*

stirecek*
hodnocení

2x

takže je to tak, jak jsem si původně domýšlel. Váš nahrávač/video/dvd rekordér nemá ten kabelový - DVB-C tuner, takže vám půjdou nahrávat jen ty analogové. Digitální nahrajete tak, že si nastavíte na dvd rekordéru AV1 nebo AV2 - (záleží jak to máte propojené z televizí - scart1 scart2 nebo přímo dekodér) a kanál který chcete nahrávat pustíte na tv - pak můžete nahrávat z digitálního vysílání. Má to jeden háček - digitálně můžete nahrávat jen to, co právě běží na tv, tudíž nemůžete jeden kanál nahrávat a druhý sledovat a tv musí být při nahrávání zapnutá. Šlo by to i propojit scartem - váš dvbc setobox s rekordérem a na tv sledovat jiný, ale analogový kanál. Ještě ale záleží, jak je na tom váš rekordér, jestli zvládne pojmout tolik předvoleb...a jak to máte vše zapojené. Pro nezávislé nahrávání byste potřebovala ještě jeden cabelový setobox anebo od providera vzít do pronájmu setobox s hardiskem, nejlépe dvoutunerový, pak můžete nahrávat až čtyři programy současně.

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli máte DVBC předpokládám, že máte signál od UPC. Pokud máte dvd rekordér s analogovým tunerem tak půjdou nahrávat jen analogové, digitální nahrajete jen ty, co právě běží na tv. Abyste mohla nahrávat jeden digi kanál a druhý digi kanál sledovat, musíte mít další dvbc tuner před rekordérem. Jeden na tv, druhý na rekordér

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]