Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikající LCD Televize

Od: tvtvtv odpovědí: 4 změna:

Dobrý den vlastním LCD televizi LG.

Po třech letech začala blikat,a obrazovka při delším provozu začne blikat,pak černá barva zamazává obraz a nakonec obraz není žádný,ale zvuk funguje.

Mám podezření že to bude tím že mám TV blízko okna. Je to tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Já bych řekl,že je to spíš polámaný,co má stím okno společné?

tvtvtv
hodnocení

No já si myslim že LCD panely jsou citlivé na světlo a okno máme pořád roztažený :).

Jinak nic nejevý známky poškození - nic tomu není,ale vždycky když do toho praštíme černá skvrna zmizí (lol)

Jo a jsou slyšet divný zvuky z TV něco jako něco pod proudem :)

ferda60*
hodnocení

0x

Oknem to nebude, ale vypadá to že je v háji podsvícení - používá se na to zářivka (nebo dvě) a už je vadná nebo je vadný měnič, který ji napájí. Výměna zářivky je dost obtížná, protože je to všechno slepeno do sebe.

hodnocení

0x

Princip trubice je od zářivky odlišný a její životnost je hodně, hodně vysoká - udává se na pokles jasu na polovinu, to že klekne úplně jen tak je dost málo pravděpodobné. Já to vidím na ten měnič co jí napájí - už jenom kvůli těm zvukům.

doplněno 01.05.11 20:02:

Jak si mám představit že "černá zamazává obraz"? To by mohl být úplně jiný problém než porucha podsvitu LCD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]