Remoska připaluje

Od: Datum: 08.04.13 18:35 odpovědí: 8 změna: 09.04.13 10:53

Zdravím.Potřebuju zjistit když manželka dělá v remosce bábovku,tak jak je možné že se kolem připálí.Co se má udělat?Díky předem.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.04.13 18:42
 

No asi pokud je to remoska bez termosratu,občas při pečení chvilkama vypínat aby to nejelo tak naplno a prodloužit tím i dobu ale se sníženou teplotou

 
Od: uska®
Datum: 08.04.13 19:51
 

tomasi - kolik těch bábovek jste v remosce upekl? Slyším poprvé, že by se měla chvílemi vypínat, za mě je to blbost. Mě se nikdy nic nepřipeklo, pokud si hlídáte čas, teplota není třeba hlídat.

1. Jak bylo řečeno - formu vymastit a vysypat hrubou moukou, krupicí nebo strouhankou ...

2. Neděláte bábovku v nízké remosce? Myslím tím, jestli nemáte moc těsta v míse a těsto sahá až pod víko remosky.

3. Nic víc mě nenapadá pokud remoska správně funguje.

doplněno 09.04.13 14:05:

walli75 - omlouvám se, tak je to moje blbost, ale netušila jsem to neboť v remosce peču léta a nikdy jsem nepotřebovala jí vypínat

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 09.04.13 10:17
 

No nějaké jsem upekl,že se to vymaže a vysype to snad ví i malé dítě, já to myslím tak že když je to vevnitř ještě málo a okraje začínají být už moc tmavé.

 
Od: walli75
Datum: 09.04.13 10:49
 

usko, k tomu vypínání, blbost to není. Teď jsem se mrkla do Receptáře a návod k použití k remosce a v receptech na "Bábovky" teď opisuju text:

Bábovky v remosce pečeme tak, že těsto vlijeme do nízké bábovkové nebo dortové formy a formu vložíme do remosky. Těsto můžeme nalít také rovnou do vymazané remoskové mísy. Pečeme asi 30 min., ve formě asi 45 min. Peče-li nám remoska moc silně, můžeme ji během pečení na chvíli vypnout a nechat přikrytou, aby se nám těsto uvnitř dostatečně propeklo, aniž by příliš zhnědlo na povrchu

Vyzkoušeno to ale nemám, jinak na remosku jako takovou nedám dopustit, Walli.

 
Datum: 09.04.13 10:53
 

walli děkuji,trochu mne to potěšilo.

 
Datum: 08.04.13 19:17
 
avatar

Těžko radit,tím spíš,že moje,ani já jsme nikdy nic v remosce nepřipálili,asi více hlídat a včas odstavit?

Ps v remosce jsme jeden čas pekli vše,buchty,bábovky , buchtu,kuře,králíka i brambory propasírované přes prase!

 
Datum: 08.04.13 19:41
 

formu vymastit a vysypat

 
Datum: 09.04.13 00:24
 
avatar

Eriku, dávala jsem od půlky pečení na celý vršek bábovky kolečko, vystřižení z alobalu. Aby se bábovka stejnoměrně nahoře propekla, dokola se nepřipalovala a prostředek nezůstal syrový. Neb pod tím skleněným kolečkem uprostřed víka to netopí - pekla jsem tímto způsobem ve stařičké letité remosce a dařilo se do zlatova upéci...

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.