Nejste přihlášen/a.
Můžu zapojit třížilový kabel do zásuvky bez zemnícího vodiče?Díky (např.:do měniče napětí do auta)
Podle mě se jedná o to že zásuvka např od měniče v autě (nebo třeba benzinové elektrocentrály) není zeměná a jde o to zdali je možné do toho zapojit spotřebič s ochranným vodičem. Je to možné neboť je to jako použití bezpečnostního oddělovacího transformátoru. Těch 230V nemá proti zemi žádný potenciál a tedy nemůže ublížit kdyby probíjel.
Pochopil jsem otázku správně?
Ještě dodám, že já mám benzinovou dvoutaktní elektrocentrálu a v manuálu je uvedeno, že má být uzemněna aby to odpovídalo nějaké elektrikářské normě, já si myslím, že je to nesmysl .
Otázka je, jestli v tom měniči není výstup toho měníče jedním koncem spojen třeba s mínusem (kostrou) 12V rozvodu byla by to prasárna, ale možné je všechno - pak by to mohlo být v případě použití třížilového spotřebiče nebezpečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.