Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou mobilní klimatizaci

Od: fiik* odpovědí: 6 změna:

Léto se pomalu blíží a uvažuji o koupi klimatizace do dalšího pokoje ale jelikož v tom pokoji nemáme možnost mít multisplit tak se vás chtěl zeptat jak se s mobilní klimatizací jestli by vychladila pokoj který má ma délku 7 metrů a na šířku 5 metrů a je orientován na sever a slunko sem svítí až když skoro zapadá. Spilotová by se tam dala dat ale venkovní jednotka by musela být na fasádě z ulice což moc nechci. Uvažoval sem o té mobilní. Jaké sní mate skušenosti Vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já nemám zkušenosti vlastní, ale syn je vyučený v oboru chlazení a klimatizace... k té mobilní se vyjadřuje skepticky, jednoznačně jdeme do splitu...

dám tu pár recenzí, bez názvu výrobce... názor si vytvořte sám... jinak na internetových stránkách je mnoho prodejců klimatizací, zaškrtněte si klimatizace mobilní a hledejte recenze, dozvíte se postřehy majitelů

Klimatizaci vřele doporučuji ale jak jsem zmiňovala výše řešení vývodu tepla je poněkud nedořešené pro česká trh. Toť snad jediná věc kterou bych považovala za špatnou. Jinak má opravdu spoustu výhod. Cena si myslím že odpovídá kvalitě.

Pro:Klimatizace je výkonná přesně tak jak výrobci slibovali. Dovoluji si říct že i o něco více. Má spoustu funkcí které jsou opravdu praktické. Časovač- lze si nastavit od kdy do kdy chcete aby klimatizace chladila či pohlcovala vlhkost vzduchu. Klimatizace - tři stupně síly. Odsávač vlhkosti - tři stupně odsávání vlhkosti z pokoje které je opravdu účinné. Odsátá voda odtéká do nádoby v klimatizaci o velikosti 3l. Po naplnění nádobky se rozsvítí dioda která signalizuje aby byla nádoba vyjmuta a vylitá. Pokud ji nevylijete odsávání se vypne a přepne na obyčejný větrák. Dále je již zmiňovaný větrák který je určený pro udržování vychlazené teploty v místnosti. Lze použít mód pro automatické vychlazení pokoje. Určíte si teplotu které chcete dosáhnout a klimatizace se bude zapínat a přepínat na větrák podle toho jak se teplota v místnosti bude měnit. S klimatizací jsem byla velice spokojená. Klimatizace se prodává v různé cenové kategorii od 5 000 do cca 12 000Kč. S porovnáním s jinými klimatizacemi je takto cenová kategorie velice příjemná.

Proti:

je vcelku hlučná.Vývod z okna je velkou hadicí o průměru asi 25cm. Hadice se vyvádí z okna která se přidělá k oknu skrz dvě lišty které ale bohužel nejsou určené pro typy českých oken ale na americké které se otevírají posunem do boku nebo nahohoru. Čili vám oknem stále proudí teplý vzduch do místnosti pokud jej nějak neutěsníte což jde ale nevypadá to příliš hezky. Jediná možnost jak účinně vyvést vzduch z místnosti je udělání díry do zdi o velikosti roury která jde z klimatizace.

další recenze

Hlavní předností je cena. Hadice odvádějící teplý vzduch je silně ohřátá a nemá žádnou tepelnou izolaci. Při provozu se hřeje i vlastní tělo klimatizační jednotky. Takže na jedné straně chladíte proudem chladného vzduchu,ale na druhé straně topíte horkou odváděcí hadicí a teplým tělem vlastní klimatizační jednotky. Vyřešili jsme odizolováním hadice. Izolace by měla být součástí dodávky.
Co by člověk chtěl za tu cenu.

Pro: Cena

Proti: Odváděcí hadice není tepelně izolovaná Při delším provozu se hřeje i vlastní tělo klimatizace. HlučnostPro: Velmi výkonná. Hezký vzhled, relativně tichý chod.

recenze jiného výrobce

Upřímně řečeno, mohli si dát záležet a některé věci trochu víc promyslet. Když ovládáte klimatizaci přímo na panelu, na displeji zůstanou staré údaje, nějak to spolu nekomunikuje. Klimatizace fouká pouze jedním směrem a to ještě k jedné straně, nelze nastavit jinam, nejsou zde směrové lamely, což je škoda. Byla bych raději, aby foukala víc nahoru, je docela nepříjemné, když musíte projít kolem a fučí na vás studený vichr. Funkci odvlhčování jsem si představovala tišší a bez nutnosti mít vyvedenou trubici z okna, v zimě mi to přijde velmi nepraktické. Hlavní nevýhodou je odvětrávací trubka dlouhá pouze 120cm. Nám doma nedosáhla do okna a bylo fakt nepříjemné, stěhovat skoro čtyřicet kilo na stolek a pak shánět po všech možných obchodech náhradní trubici, když je nikde nevedou.
Výhodou je, že se nemusí vylévat zásobník na vodu. Celkem pěkné provedení. Ve srovnání s ostatními klimatizacemi celkem tichá. Celkové hodnocení dávám dobré, nevýhody dožene svou výkonností.

Proti: Krátká odvětrávací trubice pouze 120cm. Nemožnost nastavení lamel, pro určení směru foukání.

Těžko říci, poraďte se přímo s odborníky na prodejně...

majsterjoe*
hodnocení

0x

A ikdyz se mobilni klimatizace nedoporucujoum nechtete-li venkovni jednotku, aby byla videt, neni jina moznost. ikdyz... chlapci montujici klimatizaci vam natahnou venkovni jednotku kam budete chtit. Ikdyz je to spoustu dalsich problemu a vice penez. kazdopadne, znam lidi, co by si klidne koupili jen venkovni kastli jednotky, aby to jen vypadalo ze na tu klimatizaci maji :)

V dnesni dobe, jsou mobilni klimatizace vybaveny na spickove urovni, vcetne odvodu ven. Nebal bych se toho.

jordanka*
hodnocení

0x

Léto už mě zmohlo asi před týdnem a rozhodovala jsem se co s úmorným vedrem v ložnici. Pročetla jsem si mraky recenzí, nabídek, zkušeností atd o mobilních klimatizacích a nakonec jsem pořídila klimatizaci Delonghi. Je perfektně tichá, má dvě rychlosti, odvhčování nebo jen foukání, digitální časovač, termostat, Funkce SLEEP and SMART pro použití v noci, kdy jednotka sama vybere nejlepší nastavení, a také má dálkové ovládání, takže nemusím vstávat z postele :) stojí okolo 10 tisíc, koupila jsem ji na www.onlineshop.cz kde mi k tomu dali dopravu zdarma a ještě poradili, přesný název je DeLonghi PAC AN110 Pinguino. Jsem s ní velice spokojená, konec otravného vedra...!

fiik*
hodnocení

A má tato klimatizace hadici na odvod vzduchu? Zteho mám právě stech kam by jsem ju vyvedl nebo spíš kama.

fiik*
hodnocení

No takže mobilní padla všici mě ji rozmluvili a jedno jestlu budu sekat díru do zdi skrz mobilní nebo split. Venkovní jednotku nám firma namontovala z boku baráku sici hadice jsou vedeny přes dvě díry přez zed ale co hlavně že chladí. Tak vám všem děkuji za rady.

bixis
hodnocení

0x

Měli jsme mobilní a není to úplně ono, aspoň tedy ne pro naše prostory, takže jsme si nakonec pořídili klimatizaci napevno. Vybrali jsme si firmu Daikin, nejlépe se nám líbila nabídka i parametry, a fakt se to s mobilní nedá srovnat. Mám v každé místnosti teplotu jakou chci, neslyším ji a ani neruší v interiéru, obsluha je snadná a servis perfektní. Můžu jedině doporučit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]