Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ext. disk k DVD

Od: lukeos* odpovědí: 12 změna:

Mám přenosné DVD Gogen a nemůžu na něj připojit přes USB externí disk.Hlásí to, že tam není žádný soubor k přehrání, ale je jich tam hodně.Ostatní zařízení jako je fleška připojit jdou.Bylo mi řečeno při nákupu, že ex. disky s větší kapacitou připojit nejdou ale já mám 320 GB a ten by prej šel.Taky že šel, ale ted to prostě z ničeho nic nejde.Má to co dělat s tím že jsem ex. disk naformátoval?Ptám se kdyby vás něco napadlo, tak abych to nešel reklamovat zbytečně..můžete poradit?.děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

První krok - zkontrolujte zda disk je nafomátovám na FAT 32.

lukeos*
hodnocení

Naformátovat mi to jde jenom na NTFS(výchozí) a exFAT ale FAT 32 ne.FAT 32 jsem si všiml že je na flešce.A to rozdělování se dělá přes správce disků?Ale dostupné místo pro zmenšení tam mám 0 MB a nebo se to dělá nějak jinak?

hodnocení

0x

zkusit rozdělit disk na menší části...

mě se povedlo u zařízení kde použití HDD nebylo vůbec uvedeno rozchodit HDD, který jsem rozdělil na menší oddíly. Musel jsem zkoušet až jsem došel k velikosti 29GB. Pro začátek doporučuji rozdělit na polovinu.

ach jo, windows neumožňuje formátovat svazek= oddíl disku vetší jak 32GB formátovat na fat32. Vytvořte na HDD tedy oddíl s velikostí 32gB a naformátujte na formát fat 32, uvidíte že při této velikosti oddílu to půjde. pokud chcete celý HDD zformátovat na fat32 hledejte programy na internetu,některé to dokážou. Pokud formát proběhne přehrávač Vám zobraí všechny soubory uložení v oddíle disku fat 32. Ostatní ododíly pomocí DVD neuvidíte, v PC ano.

doplněno 28.04.11 19:35:

správa počítače - nástroje pro správu - správa disků - vytvořit oddíl - naformátovat oddíl

Nepředbíhat, já například po rozdělení disku na 29GB oddíly vidím všechny, mohu mezi nimi přepínat ;)

tento Váš příklad bych neuváděl protože nebude obecně platit vždy. Většina DVD několik roků stará NTFS nepodporují. Vaše zřejmě NTFS podporuje nebo jsou všechny oddíly naformátované fat32. hm. Nic proti "ale odpovědi typu "Já mám tohle" mám "nejraději". Je potřeba napsat: " má mám tohle, protože támhleto" pak už to má smysl. Já mám na extt HDD na4 ododíly, z toho 3 jsou ve FAt32 a jeden v NTFS,který je pro DVD neviditelný a mezi ostatními 3mi můžu přepínat libovolně. Asi tak.

juldab*

Pokud se jedná o tento přehrávač mall.cz/... tak v parametrech je jasně psáno max 16 GB

já netvrdím, že platí obecně, protože v manuálu nic bližšího kolem této problematiky nebylo, tak jsem laboroval. Postupně jsem zjistil, že USB neutáhne spolehlivě HDD, tak jsem k němu dal napáječ. Pak jsem zjistil, že si neporadí s tak velkým diskem a začal jsem zmenšovat oddíl. Při 32GB to začalo reagovat a disk se zobrazil, ale nechtělo to na něj nic zaznamenat, úplně spolehlivě to začalo chodit při 29GB a při naformátování zbytku disku na další 29GB odííly mi to nabídlo volbu oddílů. Prostě se člověk nesmí bát laborovat. Mnohdy se to vyplatí a rozhodně se s tím nedá nic pokazit.

juldab*

U DVD Gogen na které odkazuji v manualu je max 16 GB vžyd si to přečtěte

No a co? Já mám starší stereo diktafon Sanyo kde je v manuálu napsáno, že podporuje mini SD karty do 64MB tak jsem tam dal větší a zjistil jsem, že není problém s kartou 1GB, větší už nebere - a to je teda sakra rozdíl ;)

juldab*

Dovlím si s Vámi hrubě nesouhlasit. Radit laikovi (že je to laik usuzují z toho že neví jak naformátovat disk FAT32 na požadovanou kapacitu¨;) aby dělal něco mito TTD bez upozornění na možné důsledky ni připadá krajně nezodpovědné. Dá příklad. Jisté zařízení dělalo to že disk sice vidělo v plné velikosti ale při zaplnění kvoty řadiče se začalo zapisovat od začátku a tím pádem přepisovat původní data. Zkrátka Do celkové velikosti disku bylo to co zvládl řadič namapováno několikrát. A zákazník se divil proč se mu přepisují data a chtěl disk reklamovat.

Aha, ono jde o život? *haha*

doplněno 30.04.11 14:13:

Např. u toho Sanya, kdybych to nezkusil, tak jsem skončil, sežeňte dnes 64MB SD kartu a nebo jsem je jako trubka formátoval na 64MB a 960MB by zahálelo ;). Takhle mám možnost záznamu 18 hodin v nejvyší kvalitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]