Nejste přihlášen/a.
Dostal se mi na stůl zesilovač Tesla Music 70. Je OK ale když přehrávam písničky chraptí to chvíly to hraje jinak. Netušíte čim to je?
Dobrý den. Tesla Music 70. Velmi slušný stroj, úžasné muziky zdroj. V té době se muselo do bedny narvat 16 ks 5 W repráků spojených serioparalelně, aby membrány neutekly do zahraničí. Velkým problémem byly patice, které byly pertinaxové. Prostě nevydržely tu teplotu a vřelost, s jakou jsme do toho řezali a klidně si hořely. Daly se ale krásně nahradit keramickými z ruské vojenské techniky. To pak němělo chybu. No, a co se týká Vašeho problému, tak u těchto archaických prototypů se regulace všeho děla pomocí potenciometrů, což je taková pohyblivá součástka, která má osku a ta oska trčí ven a na ni je knoflík, kterým se dá někdy i otáčet, Tím se reguluje hlasitost, výšky a basy. A ten potenciometr, alias poťák má v opláštění takovou dírku. Zkuste do té dírky stříknout nějaký čistič na kontakty. Kdysi jsem měl něco, co se jmenovalo Kontox, nebo tak nějak. Otáčením knoflíku kontakt, který jezdí po té kruhové odporové dráze mechanicky setře rozpustěné usazeniny prachu a trošku se zabrousí a bude mít stejnou vodivost v kterémkoliv místě odporové dráhy. A tím odstraníte to chraplání, loupání změnu a intenzity. Aspoň tak to vidím já, zapomenutý radioamatér z minuléího století. S pozdravem Laďa
Muzik 70 je hybridní zesilovač AZK 450 z Tesly Vráble.Hybridní - znamená že vstupy jsou tranzistorovány,stejně jako předzesilovací stupeň,výkonový konec je tvořen elektronkami.Výstup je přes výstupní transformátor na 100 V.
Zkreslení může být způsobeno použitím nevhodného vstupu.
Vstup 1 a 2 pro mic. 200ohmů
vstup pro mic 3 - 2kohmů
Vstup pro emag přenosku 600 ohmů
Vstup pro piezo kr. přenosku 2kohmů
Vstup pro Mg -snímání-10 kohmů
Vadná elektronka EL 34
JABRAKA
Á - jabraka a jeho nevhodné vstupy a nesprávné impadence
To by to bylo špatně asi pořád, ne? Tazatel píše že to není trvale, teď to navíc upřesnil, že je to po 5 minutách provozu.
Něco se tam přehřívá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.